Juuri täysi-ikäistyneelle Konsta Heleniukselle aikuistason arvokisadebyytti Leijonien kohdatessa Iso-Britannian

MAAJOUKKUE / Uutinen
Helenius saa ensimmäiset minuutit Leijonat-paita päällään MM-jäillä.
Kuva © Tiia Mahkonen
Leijonien kisojen toiseksi vastustajaksi luistelee Iso-Britannia. Aikuistasolla MM-debyytin pelaavalle Heleniukselle tarjotaan heti ensimmäisessä ottelussa iso rooli, sillä nuori hyökkääjä on laitettu ykkösketjuun keskushyökkääjäksi. Jukka Jalonen antaa torjuntavuoron ottelussa Emil Larmille.

Leijonat kohtaa kisojen toisessa ottelussa Iso-Britannian. Joukkueet ovat kohdanneet aiemmin MM-tasolla kahdesti vuosina 2019 ja 2022. Suomi on voittanut molemmat kohtaamiset yhteismaalein 11−0. 

Leijonien osalta kisat alkoivat niukalla tappiolla Tšekkiä vastaan voittomaalikilpailussa lukemin 1–0, kun taas Iso-Britannia hävisi varsinaisella peliajalla vahvan taistelun jälkeen Kanadalle lukemin 4–2.

Jukka Jalonen tekee avausotteluun peilaten kaksi kokoonpanomuutosta, kun hyökkäysketjuista sivussa ovat loukkaantunut Saku Mäenalanen ja Patrik Puistola. Mäenalanen loukkaantui Tšekki-ottelussa Radko Gudaksen väistettyä hänen taklaustaan. Useiden lähteiden mukaan hyökkääjän turnaus ei päättynyt tilanteessa.

Kokoonpanoon nousevat lauantaina 18 vuotta täyttänyt MM-debytantti Konsta Helenius ja Ahti Oksanen.

Kauden kolmannet MM-kisat aloittavan Heleniuksen seuraksi ykkösketjuun liittyvät Mikael Granlund ja Valtteri Puustinen. Oksanen puolestaan on Oliver Kapasen johtamassa kakkosketjussa vasempana laitahyökkääjänä. Jere Innala putoaa kakkosketjusta Arttu Hyryn sentteröimään kolmosketjuun, ja perjantaina ykkösketjussa pelannut Juha Jääskä on Hannes Björnisen johtaman nelosketjun vasen laitahyökkääjä. 

Puolustuskahdeksikossa ei nähdä muutoksia Tšekki-ottelusta. Avausottelussa torjunut Harri Säteri on kokoonpanon ulkopuolella, joten Emil Larmi luistelee Leijonien maalille. Luukkuvahdin roolissa on Lassi Lehtinen.

Leijonien kokoonpano Iso-Britanniaa vastaan 

1:
64 Mikael Granlund – 19 Konsta Helenius – 48 Valtteri Puustinen
3 Olli Määttä – 4 Mikko Lehtonen

2:
71 Ahti Oksanen – 27 Oliver Kapanen – 13 Jesse Puljujärvi
2 Rasmus Rissanen – 7 Oliwer Kaski

3:
12 Jere Innala – 57 Arttu Hyry – 25 Pekka Jormakka
50 Juuso Riikola – 18 Vili Saarijärvi

4:
15 Juha Jääskä – 24 Hannes Björninen – 81 Iiro Pakarinen
38 Veli-Matti Vittasmäki – 62 Jesper Mattila

Maalilla:
33 Emil Larmi (30 Lassi Lehtinen)

» Lähetä palautetta toimitukselle