Bluesin otettava seuraava askel − aika voittaa on nyt

NHL / Artikkeli
Tarasenkon johtama hyökkäys kaipaa lisävahvistuksia.
Kuva © Getty Images
St. Louis Blues on ollut tällä kaudella tasainen kokonaisuus, ja nuotti on soinut erinomaisessa vireessä aina lokakuusta asti. Blues on keikkunut viime vuodet Läntisen konferenssin kärkikahinoissa, mutta pudotuspeleissä joukkue ei ole yltänyt samalle tasolle. Nyt Bluesin on uskallettava ottaa seuraava askel.

St. Louis Blues on ollut toimitusjohtaja Doug Armstrongin alaisuudessa vuodessa 2008 ja tuossa ajassa joukkue on onnistunut kääntämään itsensä liigan alemmasta keskikastista Läntisen konferenssin kestomenestyjäksi.

Blues on ollut kyseisten vuosien varrella varteenotettava mestaruuskandidaatti joka kaudella, mutta menestys pudotuspeleissä on jäänyt laihaksi. Joukkue on edennyt pudotuspeleihin kuutena kautena perättäin ja voittanut tuona aikana kaksi divisioonamestaruutta.

Stanley Cupia lähimmäksi päästiin kaudella 2015−16, jolloin Blues eteni Läntisen konferenssin finaaleihin asti pudoten kuitenkin lopulta San Jose Sharksille lukemin 4−2.

Viime keväänä matka tyssäsi Nashville Predatorsin käsittelyssä toisella kierroksella, jolloin Blues lähti laulukuoroon häviten ottelusarjan luvuin 4−2.

Nuottipaidoilla on vahva ja kokenut ydinrunko, jota kesällä hankittu kanadalaissentteri Brayden Schenn täydentää erinomaisesti. Lisäksi ydinrungon takaa on nousemassa hyviä, kiekollisia nuoria pelaajia, kuten Ivan Barbašev, Vince Dunn ja Samuel Blais, keiden varaan Blues nojaa vahvasti jo kuluvalla kaudella.

Maalivahtiongelmia joukkueella on ollut viime aikoina, mutta kuten viime kauden pudotuspelit osoittivat, ykkösvahti Jake Allen riittää kevään peleissä.

Schenn on takonut tällä kaudella 61 otteluun 55 pistettä.
Kuva © Getty Images

Kärkipelaajien huippuvuosia ei ole varaa tuhlata

Bluesilta on kuitenkin jo vuosien ajan puuttunut se viimeinen silaus kokoonpanostaan. Nyt joukkueella on rutkasti nuoria lupauksia, kuten viime kesänä varatut hyökkääjät Robert Thomas ja Klim Kostin, joista GM Armstrongin on vain uskallettava luopua vahvistaakseen tätä runkoa, jolla vielä mestaruutta jahdataan. 

Hyökkäys on Vladimir Tarasenkon johdolla mukiinmenevä paketti, mutta kalpenee vertailussa Läntisen konferenssin muille voittajaehdokkaille. Joukkueen johtohahmot Tarasenko ja Alex Pietrangelo eivät tästä enää nuorene − Bluesin aika voittaa tällä ydinrungolla on nyt.

Blues onkin ollut yksi aktiivisimpia joukkueita kauppahuhuissa, katseet on suunnattu itään katastrofijoukkue Ottawa Senatorsiin.

Senatorsin on huhuiltu olevan kauppaamassa kanadalaishyökkääjiä Derick Brassardia ja Mike Hoffmania, joihin Blues-huhut ovatkin linkittyneet. Hinta on varmasti korkea, sillä molemmilla pelaajilla on sopimukset vielä ainakin ensi kaudesta, mutta Bluesilla on putkeen menneiden varaustilaisuuksien ansioista siihen varaa.

Erityisesti Brassard olisi mainio vahvistus joukkueen muuten hyvin keskinkertaiselle keskikaistalle.

Hoffman on yksi siirtotakarajan halutuimmista pelaajista.
Kuva © Getty Images

Hyviä vaihtoehtoja on muuallakin, esimerkiksi New York Rangersin kokenut laituri Rick Nash olisi erinomainen hankinta Bluesille. Nash on ollut viime vuodet pienessä laskusuunnassa, mutta on edelleen kelpo pelaaja hakkaamaan pisteitä joukkueen keskiketjuista.

33-vuotias kanadalainen on ollut urallaan erinomainen pudotuspeleissä ja voisi tuoda paljon kaivattua apua Blues-ylivoimaan.

Myös pitkin kautta siirtohuhuissa pyörinyt Buffalo Sabresin Evander Kane on ollut Bluesin kiikarissa. Kanen jään ulkopuoliset ongelmat ovat tiedossa ja ne voivatkin hyvin olla se tekijä, joka vesittää kaupan. 26-vuotias kanadalainen olisi kuitenkin vahva lisä Blues-nuttuun, ja kenties pelaaminen mestariehdokkaan riveissä ohjaisi Kanen takaisin raiteilleen.

Blues on hyvin rakennettu joukkue, jossa riittää sekä laatua että syvyyttä. Puolustus on liigan parhaita, ja päävalmentaja Mike Yeo on iskostanut joukkueeseen pelityylin, jota vastaan on erittäin ikävä pelata.

Joukkueen on hankittava siirtotakarajalla vahvistusta hyökkäykseensä, jotta Stanley Cupin tuominen kaupunkiin ensi kertaa sen historiassa on mahdollista. Vuodesta 1967 asti mestaruutta odottaneet fanit ovat sen ansainneet.

» Lähetä palautetta toimitukselle