Jokerit aloittaa oman pudotuspeliurakkansa - Vastassa runkosarjan voittaja TsSKA

KHL / Artikkeli
Jokerit pelaa kotikaukalossaan lauantaina ja maanantaina.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Jokereiden pudotuspeliurakka alkaa tänään Moskovassa. Vastaan asettuu jo kolme kertaa peräkkäin runkosarjan voittanut TsSKA. Moskovalaisryhmä on suosikki pudotuspeleihin lähdettäessä, vaikka Jokerit voittikin runkosarjassa molemmat keskinäiset kohtaamiset.

Moskovalaisjoukkue pelaa todella aktiivisesti, ja joukkue paineistaa vastustajaa melkein koko ottelun ajan. Joukkueessa ei näy juurikaan pitkän kauden tuoma rasitus, sillä TsSKA:n päävalmentajalla Dmitri Kvartalnovilla on käytettävissä hurjamäärä pelaajia. Toisin sanoen materiaalin laajudesta moskovalaisryhmän menestys ei jää kiinni.

Kvartalnovin suojatit päästivät runkosarjassa yhteensä 110 maalia kuudessakymmenessä ottelussa, mutta ainoastaan 49 maalia tasakentällisin pelattaessa, joka on ylivoimaisesti vähiten koko sarjassa. TsSKA siis päästi alle yhden maalin yhtä ottelua kohden.

Vastaavasti moskovalaiset onnistuivat runkosarjan aikana tekemään 183 osumaa, joka oli SKA:n ja Magnitogorskin jälkeen sarjan kolmanneksi korkein lukema.

Jukka Jalosella on hyviä muistoja pudotuspeleistä TsSKA:a vastaan, sillä keväällä 2014 hän SKA Pietarin peräsimessä eteni ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon suoraan voitoin 4-0. Tuolloin Jalonen valmensi ottelusarjan ennakkosuosikkia, joten nyt voidaan odottaa tasaisempaa mittelöä.

− En ihan 4−0:aa lupaa tästä, mutta kyllä me neljä voittoa kairaamme, päävalmentaja sanoi luottavaisena.

Moskovalaisryhmän parhaat pistemiehet runkosarjassa olivat Kirill Petrov, joka iski 53 ottelussa tehot 20+18 sekä Aleksandr Popov, joka tehoili puolestaan 51 ottelussa 13+20.

TsSKA:lla on kaksi loistavaa maalivahtia: Ilja Sorokin ja Victor Fasth. Sorokin torjui runkosarjan aikana suurimman osan kaudesta, yhteensä 39 ottelua, joista tuloksena 25 voittoa. Fasth puolestaan torjui 21 ottelua, joista tuli 15 voittoa. Molemmilla maalivahdeilla oli runkosarjan päätyttyä täysin sama torjuntaprosentti 92,9.

Moskovalaiset ottivat runkosarjassa toiseksi eniten kahden minuutin rangaistuksia, mutta heitä vastaan myös rikottiin eniten.

Jokereiden Antti Pihlström nimeää yhdeksi helsinkiläisryhmän avainteemaksi jäähyttömyyden pudotuspeleihin mentäessä.

− Meille vihelletään varmasti siellä herkemmin jäähyjä. Meidän pitää pelata niin, ettemme anna edes mahdollisuutta viheltää jäähyjä. Kun puolustaa maila yhdessä kädessä, esimerkiksi koukkujäähyjä ei yksinkertaisesti voi viheltää. Jäähyttömyys on tärkeää myös pelin rytmin kannalta, etteivät alivoimapelaajat kuormitu liikaa samaan aikaan, kun ylivoimapelaajat istuvat penkillä, Pihlström pohti.

Helsinkiläisryhmän ykkösmaalivahtina runkosarjassa torjui Ryan Zapolski, joka pelasi 40 ottelua, joista tuloksena 16 voittoa ja torjuntaprosentti 90,9. Jokereiden toinen maalivahti Riku Helenius pelasi 20 ottelua, joista puolet olikin voittoja ja torjuntaprosentti hieman virkaveljeään huonompi nimittäin 90,2.

TsSKA vei pudotuspelisarjan kaksi vuotta sitten - Jokerit janoaa kostoa

Moskovalaisryhmä on tuttu myös Jokeri-hyökkääjälle Tommi Huhtalalle. Kaksi vuotta sitten Kvartalnovin suojatit tiputtivat Jokerit pudotuspelien toisella kierroksella. Jokereiden ja TsSKA:n kohdatessa pudotuspelien toisella kierroksella kaksi vuotta sitten, pystyivät moskovalaiset surutta hyödyntämään laajaa materiaaliaan, ottelusarjan neljä ensimmäistä peliä pelattiin viiden päivän sisään.

Nyt tilanne on tasaisempi, kun otteluiden välissä on aina yksi lepopäivä. Tästä huolimatta Kvartalnov vaihtanee viidestä kahdeksaan pelaajaa pelien välillä.

− Silloin tuli 1−4 turkkiin. Hävisimme ensimmäisen pelin ihan lopussa. Siinä oli meidän iskun paikkamme, jota emme pystyneet käyttämään. Nyt haluamme näyttää, että voimme tiputtaa heidät, Huhtala sanoi.

Kovaotteiselle Oliver Lauridsenille pudotuspelit ovat mahdollisuus tuoda esiin omia vahvuuksiaan taitavaa venäläisnippua vastaan. Huhtalan tapaan tanskalaispuolustaja puhkuu intoa ja energiaa pudotuspelien alla.

− Olen valmis ja todella innoissani. Olen odottanut tätä hetkeä jo 60 peliä. Jokainen joukkue tai pelaaja voi suoriutua 60 peliä kohtalaisin tuloksin, mutta todella hyvät joukkueet tulevat esiin vasta pudotuspelien aikaan. Lähtötilanteessa kaikilla joukkueilla on nolla pistettä ja yhtäläiset mahdollisuudet voittoon, Lauridsen sanoi.

Tanskalaisjätti arveli, ettei Jokerit ole moskovalaisille mieleisin vastustaja pudotuspelien avauskierroksella. Jokerit voitti TsSKA:n runkosarjan molemmissa kohtaamisissa ja on ainoa joukkue, joka pystyi viemään TsSKA:lta täydet vieraspisteet.

− Kovat ottelusarjat ratkaistaan mielestäni yksi yhtä vastaan-kamppailuissa maalin edessä. Onnistuminen vaatii myös rauhaa itsensä kanssa. Täytyy tunnistaa, millainen asenne ja henkinen tilasi on. Virheitä tulee varmasti niin yksilöinä kuin joukkuetasollakin, mutta kyse on siitä, miten niitä käsittelee. Siinä voi tehdä ison eron. Jokaisen täytyy elää hetkessä vaihto kerrallaan ja jättää kaikki muu taakseen. Sitten näemme, ketkä pelaajat nousevat esiin, Lauridsen päätti.

Jokerijoukkueen kapteeni Peter Regin puolestaan luottaa helsinkiläisryhmän mahdollisuuksiin runkosarjavoittajaa ja ennakkosuosikkia vastaan. Regin pelasi lähes täyden runkosarjan, nimittäin 57 ottelua, joissa iski tehot 18+30.

− Meillä on joukkue, joka pystyy heidät voittamaan, ja sen haluamme myös todistaa. Olemme osoittaneet kauden aikana, että kovimmissa painetilanteissa olemme pelanneet parhaat pelimme. Se on tavoite nytkin, Regin sanoi.

Jokereiden ja TsSKA:n välinen pudotuspelisarja alkaa tiistaina ja torstaina Moskovassa pelattavilla otteluilla. Helsingissä pelataan lauantaina ja maanantaina. 

Lähde: Jokereiden mediaennakko

» Lähetä palautetta toimitukselle