Mrazek nollasi vaisun Blackhawksin, Flames venytti voittoputkeaan

NHL / Artikkeli
Chicago Blackhawks ei onnistunut ohittamaan Petr Mrazekia sunnuntain päiväpelissä.
Petr Mrazek pysäytti kaikki 27 laukausta, kun Detroit Red Wings haki vierasvoiton Chicago Blackhawksista. Red Wings ratkaisi pelin ensimmäisessä erässä iskettyään kaksi maalia kahdessa minuutissa Jeff Glassin selän taakse. Calgary Flames puolestaan venytti voittoputkensa seitsemään, kun Carolina Hurricanes kaatui vieraskaukalossa.

Sunnuntain NHL-kierroksen ensimmäisessä päiväpelissä kohtasivat vanhat arkkiviholliset Chicago Blackhawks ja Detroit Red Wings. Punasiivet saivat hyvän alun otteluun. Neljän minuutin pelin jälkeen Andreas Athanasiou antoi nappisyötön Dylan Larkinin lapaan eikä tämä erehtynyt.

Kaksi minuuttia myöhemmin Mike Green tulitti Anthony Manthan hienosta syötöstä 2-0-lukemat taululle. Ensimmäinen erä oli jäähyjen sävyttämä. Kumpikaan joukkue ei kuitenkaan saanut ylivoimalla mitään erityistä aikaiseksi.

Toinen erä ei hienouksia tarjonnut. Kumpikin joukkue kulutti jäähypenkkiä ahkerasti, mutta molempien ylivoimapeli oli saamatonta. Erän puolivälissä Blackhawksin avausmaali oli lähellä, mutta Jordan Oesterlen veto osui tolppaan.

Kolmatta erää oli pelattu viisi minuuttia, kun Mantha sai syötön Henrik Zetterbergiltä ja ampui kiekon tarkasti yläkulmaan. Manthalla oli myös loistopaikka tehdä illan toisensa, mutta tolppa pelasti Blackhawksin takaiskulta.

Seitsemän minuuttia ennen loppua Tyler Bertuzzi viimeisteli 4-0-lukemat maalin edestä. Maali oli Bertuzzin NHL-uran ensimmäinen. Blackhawksin peli oli saamatonta läpi ottelun eikä kotiyleisö pitänyt näkemästään. Ottelun loputtua joukkue sai yleisön buuaukset niskaansa.

Flamesin voittokulku jatkuu

Calgary Flames jatkoi voittoisaa menoaan Carolina Hurricanesin kustannuksella. Ensimmäinen erä ehti vanheta reilut kuusi minuuttia, kun Matt Stajan osui Curtis Lazarin syötöstä. Dougie Hamilton iski Flamesin 2-0-osuman kaksi minuuttia ennen loppua.

Toinen erä oli maaliton. Hurricanes pääsi pariin otteeseen ylivoimalle, muttei onnistunut ohittamaan hyvin pelannutta Mike Smithiä. Kotijoukkue koki kolmannessa erässä pahan takaiskun, kun Sebastian Aho joutui Mark Giordanon kovan taklauksen kohteeksi. Aho poistui sekavana pukusuojaan ja Giordano sai tempustaan ulosajon. Tilanteen seurauksena Justin Williams otti Giordanon kanssa yhteen.

Jäähyä seuranneella ylivoimalla Brock McGinn pääsi ampumaan avopaikasta, mutta hänen vetonsa kilahti tolppaan. Flames rokotti välittömästi, kun Hamilton iski komean syöttökuvion päätteeksi illan toisen maalinsa. Seitsemän minuuttia ennen loppua Matthew Tkachuk iski hienolla rannelaukauksella 4-0-johtolukemat taululle. Erän lopussa Lee Stempniak kavensi loppulukemiksi 4-1. Flamesille voitto oli jo seitsemäs peräkkäinen.