Naisten jääkiekon kolmen parhaan maan liput nousivat Gangneungin hallissa.

Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com

Naisleijonat sai mitalit kaulaan - Juhlinta oli ollut rauhallista

Naisleijonat voitti eilen mutta sai mitalit vasta tänään finaalin jälkeen yhdessä kultajoukkue Yhdysvaltojen ja hopealle jääneen Kanadan kanssa.

Naisleijonat voitti eilen pronssipelissä Venäjän olympiaurheilijat 3-2, mutta mitalit joukkue sai kaulaan vasta finaalin jälkeen.

Eilinen voitto konretisoitui vasta vuorokausi myöhemmin mitalien muodossa. Venla Hovilla tunne oli edelleen epätodellinen.

– Tuossa jäällä nyt viimeistään tajusi, että mitalin saa. Sairaan onnellinen fiilis, hän sanoi.

Finaalissa Yhdysvallat peittosi Kanadan voittolaukauskisan jälkeen. Kaikki kolme mitalijoukkuetta olivat finaalipelin jälkeen jäällä yhtäaikaa ja saivat mitalit kaulaansa.

Naisleijonien Linda Välimäki muistelee, että samanlainen seremonia oli myös kahdeksan vuotta sitten Vancouverin olympiakisoissa, jossa Suomi oli viimeksi voittanut naisten jääkiekossa mitalin, pronssisen silloinkin.

Vancouverissa tosin pronssi- ja finaalipelit pelattiin samana päivänä.

– Seremonia oli aika lailla samanlainen kuin Vancouverissa. Oli kuitenkin vähän hassua, että meillä oli eilen peli ja tänään saimme mitalit, Välimäki sanoi mitali kaulassaan.

Hovi näki asiassa myös hyvät puolet.

– Toisaalta oli hienoa, että saimme hieman pureskella voittoa ja olimme kaikki joukkueet samaan aikaan jäällä, Hovi sanoi.

Naisleijonille jaettiin mitalit samassa seremoniassa Kanada ja Yhdysvaltojen kanssa.

Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com

Hovin ja Välimäen mukaan Naisleijonien voitonjuhlinta eilisen pronssipelin jälkeen oli sujunut rauhaisasti.

– No aika rauhallisesti meni, Välimäki sanoi.

– Juhlimme porukalla, kävimme syömässä ja nautimme toistemme seurasta, Hovi taustoitti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Hovi avoimena naiskiekon haasteista ja maajoukkueen aiemmasta kiusaamiskulttuurista

MAAJOUKKUE | 16.2.2018 20:25
Raskaat päivät ja raastavat harjoitusajat olivat Venla Hoville arkea, kun hän pelasi Suomessa. Nyt Kanadassa kiekkoillessaan hän on huomannut selvästi, miten paljon suomalaisessa naiskiekossa on vielä kehityskohteita. lue lisää

Jääkiekkoliitolla ei ole urheilujohtoa naisille, miehille on – "Ei järkeä rakentaa norsunluutornia"

MAAJOUKKUE | 27.2.2018 22:17
Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen johtaa koko suomalaista huippunaiskiekkoa, Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki johtaa vain Leijonia. Myös eri sukupuolten maajoukkuetoiminnan pelaajamäärät ovat hyvin erilaiset. lue lisää

Mitalileijonien pelaaja-arviot: Vertyvän matriarkan johdolla

MAAJOUKKUE | 24.2.2018 15:56
Keitä naisleijonia Eeli Tolvanen ja Juhamatti Aaltonen muistuttavat? Jatkoaika käy läpi turnauksesta jo kotiutuneet mitalistit pelaaja pelaajalta. Pronssijoukkueessa ei ollut selviä heikkoja lenkkejä ja avainpelaajat onnistuivat - suurimmaksi osaksi. lue lisää

Hiirikoskelle kaksi valintaa, Rädylle yksi – naisten olympiaturnauksen tähdistö valittu

MAAJOUKKUE | 22.2.2018 10:49
Naisten jääkiekon olympiaturnauksen tähdistökentällinen on nimetty. Suomalaisista mukaan pääsivät Jenni Hiirikoski ja Noora Räty. lue lisää

Noora Rädyllä on takanaan häkellyttävä olympiadi – "Joka kerta, kun palkka kopsahtaa tililleni, pyöritän silmiä, että onko tämä todellista"

MAAJOUKKUE | 21.2.2018 13:39
Toisen olympiamitalinsa voittanut Noora Räty sai toisessa erässä kovan tärskyn, mutta pystyi jatkamaan tolppien välissä. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Linda Välimäki

Suomi N #10 L h
s. 1990 Ylöjärvi
165CM / 70KG
SOPIMUS: 2018