A-nuorten välierät: Ässille ensimmäinen kiinnitys finaalipaikkaan

LIIGA / Artikkeli
Niklas Kekki oli maalillaan valppaana.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Yli tuhat katsojaa näkivät vauhdikkaan ja runsasmaalisen jääkiekko-ottelun. Kärpät nousi lopussa vielä mukaan taisteluun, mutta Ässien kotietu piti 4–3-lukemin.

Ässänuorten päävalmentajan Pasi Kaukorannan mukaan kotijoukkue onnistui tavoitteessaan juuri sen verran, että voitti ottelun.

− Tavoitteena oli tiivis puolustus. Maalipaikat tasaviisikoin menivät meille 28−15, analysoi Kaukoranta.

− Jokainen näki silti, miten paljon vastustajalla on yksilötaitoa. Tämä taso ei riitä millään, vaan vielä täytyy jatkossa parantaa pelaamista.

Maalitehtailu meni yli puolen ottelun ajan siinä mielessä hassusti, että avauserässä verkko värisi kahdesti molemmissa päädyissä, vaikka laatupaikat olivat vähissä. Kotijoukkueen ylivoima oli tällä kerralla tehokasta, sillä molemmat avauserän kärppäjäähyt kostautuivat.

Toisessa erässä taas peli vapautui ja paikkoja luotiin tiuhaan tahtiin. Kuitenkin Ässät onnistui vasta loppuminuuteilla kahdesti yllättämään kärppämaalilla pelanneen Toni Eskelisen.

Kekin vahva pelivire oli sittenkin liikaa oululaisille

Niklas Kekki oli torstai-illan ottelussa hyvässä torjuntavireessä. Avauserässä ässävahti oli voimaton Jesse Puljujärven iskiessä Markus Nutivaaran poikittaissyötön maaliin. Jarkko Harjula teki Kärppien johtomaalin ässäpakki Teemu Vuorisalon olkapään kautta. Kekki sai kuitenkin pelin juonesta kiinni.

− Pari maalia olivat vähän huonoa tuuriakin, mutta sain nollattua ne erätauolla. Alivoimalla tulikin sitten jo vähän hikeä pintaan, ja usein yksi hyvä torjunta auttaa seuraavassakin tilanteessa, iloitsi Kekki.

− Sarja on pahasti kesken vielä ja vastustajalla on kyllä taitoa joukkueessaan. Hyvä oli, että saimme pidettyä kotiedun.

Varsinkin ottelun toisessa erässä vierasjoukkue sortui karkeisiin virheisiin omalla alueellaan. Hyökkäyspäässä A-nuoriinkin tuore ykkösketju loi vieraiden parhaimmat maalipaikat niin tasakentällisin kuin Ässien jäähyillessäkin.

Kärppäpakki kaatui pariinkin otteeseen kenenkään häiritsemättä omalla siniviivallaan, eikä Ässät jättänyt toista kertaa käyttämättä. Juho Lammikko ja Niko Ojamäki pääsivät kahdestaan Eskelistä vastaan, ja Ojamäki sai napauttaa ottelun voittomaalin Lammikon hyvästä syötöstä.

Oululaisjoukkueen ehkäpä paras paikka siunaantui Antti Kalapudakselle välittömästi Mikael Sahan jäähyn jälkeen. Passiivinen ässäpuolustus päästi Kalapudaksen luikertelemaan aivan parhaalle vetosektorille, mutta Kekki haki hyvän hanskatorjunnan.

Kärppien kiri ei riittänyt

Ässien istuessa jäähypenkillä pääsi Kärpät yrittämään kavennusta. Ylivoimat eivät tuottaneet tulosta, ja kavennusmaalikin syntyi oululaisten kannalta hieman liian myöhään. Pelikellossa oli enää 19 sekuntia jäljellä, kun Sami Anttila ohjasi komeasti Jouko Vareksen syötön ässämaalin kattoon.

Ässävahdilla oli selkeä näkemys myös yleisön merkityksestä näissä pudotuspeleissä.

− Ehkä aluksi yleisömäärästä tuli hieman paineita koko joukkueelle, se näkyi pienenä jännittämisenä.

− Tällä kerralla päätin ainakin itse vain nauttia siitä, se on todella hienoa, että ihmiset ovat löytäneet tiensä näihin peleihin, kiitteli Kekki.

» Lähetä palautetta toimitukselle