Onko Norjasta yllättäjäksi?

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Norja on monet vuodet pelannut kansainväliset pelit melko laihalla menestyksellä, eikä tämäkään vuosi siihen taida poikkeusta tehdä.

Joukkueella on kova savotta edessä jos se meinaa menestyä paremmin kuin edellisinä vuosina. Norja on aina luottanut muutamaan kovaan pelaajaan joukkueessaan, mikä on kuitenkin liian vähän ajatellen suurempaa menestystä. Norjan kaikkien aikojen suurin tähti on varmasti nykyään Columbuksessa kiekkoileva Espen Knutsen, joka löi itsensä läpi NHL-tasolle tällä kaudella. Knutsen ei kuitenkaan ole mukana Saksassa. Kovien pelaajien puutteesta johtuen on maa joutunut pelaamaan melko passiivista kiekkoa joka ei hyökkäämisellä herkuttele. Keskialueen tiukka puolustaminen sekä kurinalaisuus ovat Norjalle avain metodeja peliin lähdettäessä. Se on omaksunut paljon pelillisiä asioita entis-aikojen Ruotsin systeemeistä.

Tällä kertaa Norjan avainpelaajat tulevat Elitserienistä. Hyökkäyksen Trond Magnussen pelaa Färjestadissa ja Tore Vikingstad on taas Leksandin miehiä. Vikingstad oli mukana myös Pietarin MM-Kisoissa ja oli Norjan ykkös-pelaajia. Mies on erittäin kärkäs maalintekijä ja nopea liikkumaan. Myös fyysistä osaamista tarvittaessa löytyy. Paljon riippuu miehen esityksistä miten joukkue menestyy kisoissa. Elitserienistä tulevat myös hyökkääjät Pål Johnsen ja Marius Trygg sekä puolustaja Mats Trygg. Muuten joukkue koostuu pitkälle maan omissa sarjoissa pelaavista pelaajista. Lisäksi löytyy muutama pelaaja Ruotsin alemmista sarjoista.

Alkusarja

Norja saa alkusarjassa vastaansa Kanadan, Venäjän sekä Italian. Lohko on sille selvästi liian kova, ainoastaan Italian kanssa se pystyy tasaiseen peliin. Norja ja Italia pelaavat D-lohkon kahdesta viimeisestä sijasta. Totta kai sillä on mahdollisuus kiusata kovempiakin maita, mutta se vaatii joukkueelta täydellisen onnistumisen. Vaikka Venäjä ja Kanada lähtevät kisoihin kovilla nimillä se ei tarkoita kuitenkaan sitä että menestys olisi itsestään selvää, siitä osoituksena Venäjän huonot kisat Pietarissa. Ainakaan Norjalla ei ole mitään paineita menestymisestä ja se pääsee lähtemään kisoihin altavastaajan statuksella, mikä on hyvä asia.

» Lähetä palautetta toimitukselle