Ottawa Senators − Ei kuuhun pelkällä Karlssonilla

NHL / Artikkeli
Erik Karlsson juhlimassa maaliaan viime kaudella.
Kuva © Getty Images
Ottawa Senators jäi viime kaudella pudotuspelien ulkopuolelle, jo neljännen kerran viimeisten kahdeksan kauden aikana. Vaikka joukkueessa on Erik Karlssonin tasoinen tähtipuolustaja, pudotuspelipaikka on jälleen kiven alla.

Ottawa Senators jäi viime kaudella pudotuspelien ulkopuolelle jäätyään itäisessä konferenssissa 11. sijalle. Joukkue otti takapakkia edellisestä kaudesta, vaikka pelaajistossa oli onnistujia, kuten tähtipuolustaja Erik Karlsson, joka oli pistepörssin viides 82 pisteellään. Heikko puolustus- ja erikoistilannepelaaminen olivat kuitenkin joukkueen akilleenkantapäät.

Pelaajakartta Ottawa Senatorsin pelaajakartta

VLH

Mike Hoffman
Clarke MacArthur
Zack Smith
Nick Paul
Ryan Dzingel

KH

Kyle Turris
Derick Brassard
Jean-Gabriel Pageau
Chris Kelly
Phil Varone

OLH

Mark Stone
Bobby Ryan
Curtis Lazar
Chris Neil
Matt Puempel

P

Erik Karlsson
Marc Methot
Cody Ceci
Dion Phaneuf
Chris Wideman
Mark Borowiecki
Michael Kostka
Fredrik Claesson

MV

Craig Anderson
Andrew Hammond
Chris Driedger

Valmentaja

Guy Boucher

Toimitusjohtaja ja päävalmentaja vaihtuneet, pelaajistossa vähän muutoksia

Viime keväänä Pierre Dorion astui Bryan Murrayn saappaisiin Senatorsin uudeksi toimitusjohtajaksi. Dorion antoi päävalmentaja Dave Cameronille potkut ja hänen tilalleen palkattiin Guy Boucher.

Boucherin tärkeimpiä tehtäviä on saada Senatorsin puolustuspeli kuntoon. Valmentaessaan Tampa Bay Lightningia joukkue pelasi puolustavasti eikä välttämättä viihdyttävintä jääkiekkoa. Boucher valmensi kuitenkin kolme viime kautta Sveitsissä SC Bernin joukkuetta, joten on mielenkiintoista nähdä, onko hänen pelitapansa mahdollisesti muuttunut.

Hyökkäyksessä tapahtui kesällä yksi merkittävä siirto: Dorion kauppasi Mika Zibanejadin New York Rangersiin vaihdossa Derick Brassardiin. 27-vuotias Brassard on tehnyt kahdella viime kaudella 118 pistettä ja todistanut olevansa laatuluokan keskushyökkääjä.

Lisäksi sentteriosastoa vahvistamaan hankittiin Chris Kelly Boston Bruinsista yksivuotisella sopimuksella. Kelly palaa tuttuun seuraan, sillä hän aloitti NHL-uransa Senatorsissa ja pelasi 463 ottelua ennen kuin hänet kaupattiin Bruinsiin. Kelly on tärkeä alivoimapelaaja ja tuo runsaasti kokemusta.

NHL:ään paluuta Senatorsin paidassa yrittää hyökkääjä Tom Pyatt. Hän pelasi kaksi edellistä kautta Sveitsissä Genéve-Servettessä ja solmi Senatorsin kanssa keväällä yksivuotisen, kahden suunnan sopimuksen. Hän pelasi päävalmentaja Boucherin alaisuudessa jo Tampa Bay Lightningissa.

Koko NHL-uransa ajan Senatorsia edustanut Chris Phillips päätti lopettaa uransa viime kauteen. Luotettava pakki pelasi kaikkiaan 1179 ottelua runkosarjassa ja 114 pudotuspelikamppailua. Muita lähtijöitä ovat Calgary Flamesiin siirtynyt hyökkääjä Alex Chiasson ja puolustaja Patrick Wiercioch, jonka uusi seura on Colorado Avalanche.

Karlsson ehdoton johtotähti, mutta onko tuki riittävä?

Erik Karlsson pelasi jälleen kerran upean kauden ja hänestä muun muassa tuli ensimmäinen puolustaja 30 vuoteen, joka on sijoittunut pistepörssissä viiden parhaan joukkoon. Karlssonin ainutlaatuiset hyökkäystaidot ovat Senatorsin suuri vahvuus. Senatorsilla on myös useampi mainio nuori hyökkääjä, kuten Mike Hoffman, Mark Stone ja Jean-Gabriel Pageau. Heistä jokaisella on potentiaalia vielä nähtyä parempaan. Brassardin hankinta tuo joukkueeseen vahvasti molempiin suuntiin pelaavan sentterin, jolla on loistavat hyökkäysvaistot.

Mark Stone on ylittänyt kahdella viime kaudella 60 pisteen rajan.
Kuva © Getty Images

Joukkueessa on kuitenkin useita heikkouksia tai vähintäänkin kysymysmerkkejä. Karlssonin jälkeen puolustus on heikko, joskin Marc Methot saattaa yhä olla hieman aliarvostettu. Kokonaisuutena puolustukselta vaaditaan kuitenkin merkittävää tason nostoa. Lisäksi erikoistilannepelaamisen on parannuttava huomattavasti. Niin yli- kuin alivoima oli viime kaudella NHL:n viiden heikoimman joukossa.

Avainhyökkääjä Bobby Ryan teki 71 pistettä kaudella 2010-11, muttei ole tuon kauden jälkeen yltänyt yli 60 pisteeseen. Hänen maaleilleen olisi suurta tarvetta, mutta Boucherin puolustusorientoitunut pelitapa voi syödä Ryanin tehoja paljon.

NHL-toimituksen arvio: 

Senators jää Atlantin divisioonan seitsemäntenä pudotuspelien ulkopuolelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle