Philadelphia Flyers − Claude Giroux’n reppuselässä

NHL / Artikkeli
Kapteeni Giroux kaipaa toimivaa yhteistyötä koko joukkueelta.
Kuva © Getty Images
Philadelphia Flyers palasi päättyneellä NHL-kaudella pudotuspelijoukkueeksi ja yrittää samaa myös alkavalla kaudella. Keskinkertainen joukkue on kuitenkin liikaa huipputähtensä Claude Giroux’n varassa.

Viime kaudella Flyers oli Itäisen konferenssin seitsemäs ja pääsi vuoden tauon jälkeen pudotuspeleihin kolmen pisteen erolla Boston Bruinsiin. Washington Capitals kuitenkin lähetti Flyersin kesälomalle heti pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

Kauden aikana Flyers kauppasi Vincent Lecavalierin ja Luke Schennin Los Angeles Kingsiin, josta sai vastineeksi AHL:ssä kovia tehoja paukuttaneen keskushyökkääjä Jordan Wealin ja kolmannen kierroksen varausoikeuden vuoden 2017 varaustilaisuuteen.

Pelaajakartta Philadelphia Flyersin pelaajakartta

VLH

Brayden Schenn
Michael Raffl
Pierre-Edouard Bellemare
Scott Laughton
Roman Ljubimov

KH

Claude Giroux
Sean Couturier
Boyd Gordon
Chris VandeVelde
Jordan Weal

OLH

Jakub Voracek
Wayne Simmonds
Matt Read
Dale Weise
Travis Konecny

P

Mark Streit
Shayne Gostisbehere
Michael Del Zotto
Radko Gudas
Nick Schultz
Andrew MacDonald
Brandon Manning
Ivan Provorov

MV

Steve Mason
Michal Neuvirth
Anthony Stolarz

Valmentaja

Dave Hakstol

Pienillä muutoksilla uuteen kauteen

Flyersin kesä oli pelaajaliikenteen suhteen hiljainen. Isoimmat menetykset olivat Jevgeni Medvedev, Sam Gagner ja Ryan White, jotka kaikki lähtivät vapaina agentteina. Medvedev palasi KHL:ään, Gagner teki sopimuksen Columbus Blue Jacketsin kanssa ja White siirtyi Arizona Coyotesiin.

Myös tulopuolella oli rauhallista. Isoin hankinta oli vapaana agenttina yli kahden miljoonan dollarin vuosiansiolla palkattu laitahyökkääjä Dale Weise

Flyersin suurin vahvuus on ykkössentteri ja kapteeni Claude Giroux. Huipputaitava kanadalainen on joukkueen johtava pelaaja ja koko organisaation kulmakivi. Aavistuksen heikomman kauden jälkeen Giroux lähtee nälkäisenä ja voitonkiilto silmissä uuteen kauteen.

Giroux'n taustalla Jakub Voracek ja Wayne Simmonds ovat tärkeitä hyökkääjiä. Simmonds on Flyersissa kehittynyt vaaralliseksi maalintekijäksi ja on kolmella viime kaudella ollut joukkueen tehokkain viimeistelijä.

Voracekin viime kausi oli pettymys, mutta potentiaalia ja näyttöhaluja tšekkihyökkääjällä riittää. Myös Brayden Schenn otti ison kehitysharppauksen ja on lunastamassa häneen kohdistettuja odotuksia.

Sean Couturier, Pierre-Edouard Bellemare ja Weise ovat isossa roolissa fyysisinä taistelijoina ja alivoimapelaajina.

Gostisbeherelta odotetaan yhtä vahvaa panosta kuin tulokaskaudella.
Gostisbeherelta odotetaan yhtä vahvaa panosta kuin tulokaskaudella.
Kuva © Getty Images

Kokoonpano kaipaa huippupelaajia

Flyersin materiaali ei kokonaisuutena ole riittävän laadukasta kilpailemaan NHL:n kärjen kanssa. Hyökkäyksessä materiaali riittää kahteen hyvään ketjuun, ja menestymiseen vaaditaan huippuonnistumisia joka yksilöltä.

Erinomaisen tulokaskauden pelannut Shayne Gostisbehere on puolustuksen valopilkku, mutta kokonaisuutena pakkikalusto on tasapaksu. Nuoresta Gostisbeherestakaan ei vielä ole syytä odottaa alakerran johtajaa. Mukavaa jännitystä peliaikakilpailuun tuovat myös Travis Konecny ja Ivan Provorov, jotka onnistuivat nappaamaan pelipaikan hyvin menneen harjoituskauden perusteella.

Maalivahtikaksikko Steve Mason-Michal Neuvirth on NHL-tasolle kelvollinen, mutta Stanley Cupia ei voiteta kelpo suorituksilla.

Flyers kaipaa vahvistuksia joka pelipaikalle, mutta vastineeksi pitäisi antaa joko varausvuoroja tai nuoria lupauksia. Flyers-GM Ron Hextall on päinvastoin pyrkinyt hankkimaan varausvuoroja vaihdossa veteraanipelaajiin, joten Philadelphiassa pitää nyt olla kärsivällinen ja toivoa parasta.

NHL-toimituksen arvio:

Alkava kausi sujuu Flyersilta samoissa merkeissä kuin edellinenkin. Sijoitus on Metropolitan-divisioonan viides, jonka turvin philadelphialaiset toivovat taas pääsevänsä pudotuspeleihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle