x

Osallistu Jatkoajan lukijatutkimukseen

Tutkimuksessa kartoitamme lukijoidemme mielipiteitä Jatkoaika.comin toimitukselliseen sisältöön liittyen. Vastaamalla lukijatutkimukseen voit siis tuoda äänesi kuuluviin ja vaikuttaa sivuston tulevaisuuteen.

Tutkimukseen vastaamiseen kannattaa varata aikaa noin 5 minuuttia. Kaikki vastaukset käsitellään täysin luottamuksellisesti ja nimettöminä.

Kaikkien kyselyyn vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 10 kappaletta tyylikkäitä Jatkoaika-lippiksiä ja -pipoja.

Osallistu kyselyyn tästä »

Ei kiitos

Kapteeni Granlund on Leijonien MM-ryhmän palkkakuningas.

Emil Hansson www.hanssonsphoto.net

Predators-tähdet nostivat alppimaan Leijonien kantaan − Suomen ja Sveitsin NHL-pelaajat palkkavertailussa

Leijonat kohtaa miesten MM-kisojen puolivälierässä Sveitsin. Torstai-illan vastustajaa pidetään yleisesti Suomea pienempänä kiekkomaana, mutta tämän vuoden MM-miehistöjä verratessa huomaa, ettei kyseessä ole ensinkään turha nippu. Joukkueiden NHL-pelaajat nostava likimain tasavertaista yhteenlaskettua tiliä.

Ammattijääkiekkoilijoiden palkat ovat usein tavallisen tallaaajn tilipussia muhkeampia, ja varsinkin maailman parhaassa liigassa NHL:ssä parhaat kynäniekat tienaavat miljoonia. NHL-palkka kertoo myös osittain pelaajan roolista, kokemuksesta sekä yksinkertaisesta taitotasosta. Mitä enemmän lantteja kirstun pohjalle kolisee, sitä parempi tekijämies todennäköisesti on kyseessä.

Sveitsi oli Kööpenhaminan lohkon neljäs keräten 12 pistettä seitsemässä ottelussa. Leijonat puolestaan voitti oman lohkonsa 16 pisteen saldolla − kahdesta yllätystappiosta huolimatta. Suomi on siis ottelun kiistaton ennakkosuosikki, mitä lähtötilanteeseen tulee.

Joukkueessa on Sebastian Ahon ja Mikko Rantasen kaltaisia NHL-tähtiä, mutta ei alppimaankaan kokoonpanoon mitään turhakkeita ole eksynyt. Uusimpina tulokkaina Nashville Predatorsista saapuneet Roman Josi ja Kevin Fiala tekevät Sveitsistä entistä vaarallisemman nipun.

Joukkueiden pelaajalistoja tarkastellessa huomaa, että kummankin runko koostuu nuorista NHL:ään todellista läpimurtoa yrittävistä pelaajista. Molemmilta löytyy myös aivan taalajäiden kirkkaimpia sankareita.

Molempien yhteenlasketut palkat eroavat toisistaan vain noin miljoonan dollarin verran, Sveitsin tilipussin ollessa 13,25 miljoonan suuruinen. Leijonien rahasäkissä komeilee lukema 14,69 miljoonaa.

Sveitsin palkkakeisarit ovat Mikael Granlundin ja Mikko Koivun seurakaveri Nino Niederreiter Minnesota Wildista (4.6 miljoonaa), sekä Predators-tähti Josi viiden miljoonan euron palkallaan. 

Suomen tämän kevään MM-joukkueesta ylivoimaisesti eniten tienaava pelimies on kapteeni Granlund, jonka palkka on 5,25 miljoonaa dollaria. Seuraavaksi lihavimmilla tuloilla operoiva Leijona on Teuvo Teräväinen, joka tienaa kaudesta 2017-18 alle kolme miljoonaa dollaria.

Leijonien kokoonpanosta löytyy siis vain kaksi NHL-miljonääriä, kun taas vastapuolen pelipaitaa kantaa yhteensä kolme kuuden nollan palkkashekkiä heiluttelevaa herrasmiestä.

Korjaus: 17.5.2018: kello 17.18: Fialan peruspalka ei ylitä miljoonaa dollaria, mutta hänen sopimukseensa kirjatut bonukset nostavat kokonaissumman yli miljoonaan. Hän ei siis varsinaisesti ole NHL-miljonääri, mikäli käytetään samoja kriteerejä kuin muiden listattujen pelaajien kohdalla.

Lue myös

Niederreiter kohtasi leijonakapteenin puolivälierän jälkeen: "Ihannoin tapaa, jolla hän pelaa"

MAAJOUKKUE | 18.5.2018 0:20
Sveitsin NHL-tähtiin lukeutuva Nino Niederreiter oli odotetusti onnellinen välieräpaikasta. Hän kertoi myös kohtaamisestaan Leijonien kapteenin, ja Minnesota Wild -seurakaverin Mikael Granlundin kanssa pelin jälkeen. lue lisää

Puolivälierä ei tarjoa kärsivällisyystestiä: Sveitsin vahvuudet ovat hyökkäyspelissä

MAAJOUKKUE | 17.5.2018 13:43
Suomen illan puolivälierävastustajaa ei tunneta peruuttelevasta pelitavasta, vaan aktiivisesta hyökkäyspelaamisesta. Pelin virtauksen määrittäminen onkin Leijonille tärkeää. lue lisää

Latvia maalin pelissä voittoon ja puolivälieriin - tässä kaikki otteluparit

MAAJOUKKUE | 15.5.2018 23:52
Illan viimeisissä otteluissa voiton nappasivat Ruotsi ja Latvia, jotka varmistivat samalla kohtaavansa toisensa puolivälierissä. lue lisää

Donskoi jättää MM-kisat väliin - Sveitsi saa apua Sharksista

MAAJOUKKUE | 8.5.2018 13:34
San Jose Sharksin hyökkääjä Joonas Donskoi ei saavu MM-kisoihin. Syynä on loukkaantuminen, joka on vaivannut häntä NHL-pudotuspelien aikana. lue lisää

Miehet huomenna olympialaisten valokeilaan - Kanadalla ylivoimaisesti eniten NHL-kokemusta

MAAJOUKKUE | 13.2.2018 19:00
Vaikka nykyiset NHL-pelaajat loistavatkin poissaolollaan Pyeonchangista, on jokaisella joukkueella riveissään NHL-kokemusta. Maakohtaisessa tilastossa kärjessä on Kanada. Suomen joukkueesta NHL-kokemusta ei juurikaan löydy. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat