Olympiaturnaus päättyi Yhdysvaltain voitonjuhliin ensimmäistä kertaa sitten Naganon ja vuoden 1998.

Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com

Siskokset päättivät Yhdysvaltain 20 vuoden olympiapiinan

Naisten jääkiekossa olympiakulta on viimeiset neljä kertaa mennyt Kanadaan. Lamoureux´n sisarukset pitivät kuitenkin huolta siitä, että tällä kertaa olympiavoittaja oli kuitenkin Yhdysvallat.

Naisten jääkiekkoa ovat vuosikaudet hallinneet Kanada ja Yhdysvallat. Kaksikko on myös jakanut keskenään kaikki lajin olympiakulta ja -hopeamitalit. Mestarin nimi kuitenkin vaihtui, kun Yhdysvallat palasi kultakantaan neljän Kanadan kultamitalin jälkeen.

Yhdysvallat saa kiittää voitostaan maalivahti Maddie Rooneyn lisäksi erityisesti Lamoureux´n sisaruksia. Kaksikosta ensin Monique (Lamoureux-Morando) tasoitti ottelun päätöserässä 2-2:een ja lopulta Jocelyne (Lamoureux-Davidson) kieputti Yhdysvaltain ratkaisevan voittolaukausmaalin, kun jatkoaikakaan ei tuonut otteluun ratkaisua.

Suurimman huomion finaalin jälkeen keräsi Jocelyne. Lähes jokainen joukkueen pelaajista sai kertoa oman näkemyksensä ratkaisevaksi jääneestä osumasta.

- Sanoin vaihtopenkillä Sidneylle (Morin), että se oli kaunein rankkarimaali, minkä olen ikinä eläessäni nähnyt. Vähän siihen toki vaikuttaa se, mihin paikkaan se tuli, mutta silti. Aivan älyttämän upea maali, kommentoi hyökkääjä Dani Cameranesi

- Tyypillistä Jocelynia. Olen pelannut hänen kanssaan lukiosta saakka ja tiesin, että hän on juuri noin taitava kuin nyt nähtiin. Uskoin, että kokeneena pelaajana hän hoitaisi homman kotiin ja sen hän teki, iloitsi puolestaan maailman parhaana naispelaajana pidetty Brianna Decker.

Joukkuekavereista tunteellisin Lamoureux-Davidsonin ratkaisu oli luonnollisesti sisko Moniquelle. Vaikka hän iski pelin tasoihin, sai se huomiossa jäädä taka-alalle. Hän kertoi, että sisarukset ovat harjoitelleet paljon yhdessä juuri rankkareita.

- Olemme harjoitelleet noita todella paljon yhdessä ja rehellisesti sanottuna hän on rökittänyt minut niissä viime aikoina. En tiennyt mitä hän aikoo tehdä, mutta olin varma että lopputulos on maali, Lamoureux-Morando naureskeli.

Idiootilta näyttäminen sai harjoittelemaan

Koska maali ei tullut Moniquelle yllätyksenä, löytyi häneltä heti myös entisen valmentajan oppien mukaan päätetyt nimet siskon maaleihin turnauksessa.

- Maali, jonka hän teki Venäjää (Venäjän OU) vastaan oli nimeltään "Oho, minä tein sen". Tämänpäiväinen oli sitten "Oho, minä tein sen taas", hän kertoi pystyen lähes pysymään vakavana.

Suurimman huomion pelin jälkeen keräsi kuitenkin odotetusti maalintekijä Jocelyne. Omien sanojensa mukaan hän sai tietää neljännen parin jälkeen, että hän pääsisi laukomaan kuudentena, jos tilanne menisi niin pitkälle.

Tilanne vaati ja Jocelynestä tuli ottelun ratkaisija. Ratkaisumaalista hän antoi vaatimattomana kunniaa osumastaan entiselle valmentajalleen Peter Elanderille ja kertoi myös syyn, miksi maali näytti niin helpolta.

- Edellisessä rankkarikisassa Kanadaa vastaan näytin ihan idiootilta, mikä sai minut alun perin näitä harjoittelemaankin. Sotšista alkaen sitten olen harjoitellut Peterin kanssa henkilökohtaisesti ja olemme tehneet harjoituksissa juuri tuollaisia suorituksia.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Venäjän OU rohmusi valintoja miesten turnauksen tähdistöön – Tolvanen ainoa suomalainen

MAAJOUKKUE | 25.2.2018 13:25
Eeli Tolvanen valittiin miesten jääkiekon olympiaturnauksen tähdistökentälliseen ainoana suomalaisena. Venäjän OU:n Ilja Kovaltšuk on turnauksen arvokkain pelaaja. lue lisää

Kanadalle pronssimitalit hurjan maali-iloittelun päätteeksi

MAAJOUKKUE | 24.2.2018 16:33
Kanada on vuoden 2018 olympialaisten pronssimitalisti. Vaahteranlehtipaidat voittivat pronssiottelussa Tšekin värikkäiden vaiheiden jälkeen 6-4. lue lisää

Venäjän OU:n vyöryä ei pysäytetä - Saksa hakee toista jättiyllätystä

MAAJOUKKUE | 23.2.2018 7:22
Olympiaturnauksessa on tänään vuorossa välierät. Otteluparien Venäjän OU–Tšekki ja Kanada–Saksa voittajat nähdään sunnuntain olympiafinaalissa. Jatkoajan kisatiimi arvioi joukkueiden mahdollisuudet edetä sunnuntain finaaliin. lue lisää

Marjamäkihän höpöttelee ihan omiaan

MAAJOUKKUE | 22.2.2018 8:05
Nollan tehdyn maalin jälkeen Marjamäki kehui joukkueensa tehokkuuden olympiaturnauksessa. Lisäksi peli on kuulemma hyvillä jäljillä, vaikka kolmeen arvoturnaukseen Suomella on vain yksi voitto jääkiekon suurmaita vastaan. lue lisää

Lepistö ihmetteli Leijonien otteita Kanadaa vastaan: "Pelasimme jotenkin oudosti"

MAAJOUKKUE | 22.2.2018 7:52
Leijonat joutui olympiaturnauksesta aikaiselle kotimatkalle, kun Kanada oli parempi puolivälierässä. Sami Lepistö ihmetteli ottelun toista erää, jonka Leijonat pelasi hänestä oudosti. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Brianna Decker

USA N #14 R h
s. 1991 Dausman, WI
163CM / 68KG