Slovakia opiskelee edelleen puolustamista - Ranska tärkeään voittoon

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Marian Gaborik sai vihdoinkin maaleja.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Slovakia nappasi vaikeuksien kautta voiton Sloveniasta lukemin 3-1. Ranska puolestaan kaatoi Itävallan tiukassa ottelussa ja nappasi tärkeät pisteet lohkosijoituksen kannalta.

Slovakia-Slovenia 3-1 (0-1, 0-0, 3-0)

Slovakia oli hyvin pitkään vaikeuksissa maalintekonsa kanssa, kun Slovenian maalivahti Robert Kristan esitti useita maailmanluokan pelastuksia. Muuten slaavilaisten hyökkäyspelaaminen näytti melko hyvältä, ja lopulta työnsarkaa helpotti edellisen Valko-Venäjä-ottelun slovakialaisille ratkaissut Andrej Mezaros, joka tasoitti ottelun päätöserässä.

Slovenialla oli jälleen yksi kentällinen, joka pystyi luomaan hyvin peliä slovakialaisten päätyyn. Se oli Los Angeles Kingsin Anze Kopitarin tähdittämä ykkösvitja. Lähes jokaisessa vaihdossa Slovenian ykkönen onnistui aiheuttamaan harmaita hiuksia Slovakian puolustukselle.

Slovakian puolustusongelmat jatkuivat myös Sloveniaa vastaan. Oman alueen puolustuspelaaminen oli sinivalkopaidoilla pahasti hukassa, mutta Jan Laco otti paljon hyviä torjuntoja. Slovenian Jan Urbasin avauserässä ohjaamalle 1-0-osumalle Lacokaan ei kuitenkaan voinut mitään.

Slovenia-ottelun kolmannessa erässä kuitenkin Slovakia kuitenkin heräsi ja korjasi ensimmäisen täyden kolmen pisteen potin jatkoaikavoiton ja voittomaalikilpailuvoiton jatkoksi. Hiukan ennen päätöserän puoliväliä Mezaros tasoitti pelin.

Slovakian tasoituksesta hiukan lamaantunut Slovenia ei kuitenkaan kärsinyt nopeaa takaiskua. Lopulta kuitenkin koko turnauksen untenmailla viettänyt Slovakian Marian Gaborik nousi ratkaisijaksi ja laittoi yksilösuorituksen jälkeen kiekon Kristanin ohi. Gaborik vastasi myös Slovakian tyhjiin tekemästä 3-1-osumasta.

Slovakialaisten puolustuspelaamisen täytyy kuitenkin jatkossa parantua, mikäli se meinaa isoja maita haastaa lohkossaan. Näillä puolustusesityksillä myös paikka puolivälierissä on varsin tiukan takana, mikäli Valko-Venäjä jatkaa hyviä otteitaan.

Sloveniankaan tilanne ei ole lohduttava. Se ei ole edelleenkään avannut pistetiliään ja on lohkon jumbosijalla yhdessä Norjan kanssa. Näin ollen Tanskan, Norjan ja Slovenian välillä nähdään vielä kova kamppailu paikasta A-sarjassa.

Slovakia jatkaa otteluitaan keskiviikkona Norjaa vastaan. Slovenia puolestaan kohtaa torstaina muutaman päivän lepoa ottaneen leijonanipun.

Fleury viimeisteli voittomaalin Itävallan verkkoon.
Fleury viimeisteli voittomaalin Itävallan verkkoon.
Kuva © Timo Savela

Itävältä-Ranska 0-2 (0-0, 0-0, 0-2)

Jos vertaa 2015 MM-kisojen yleisiin maalimääriin, niin Ranskalla luvut ovat pysyneet varsin maltillisina. Patonkimaan pojat ovat onnistuneet viimeistelemään ainoastaan neljä maalia kolmeen ensimmäiseen otteluun.

Ranskan piti käytännössä voittaa Saksa, mutta se kompastui heti avausottelussaan. Maalinteko-ongelmista kärsivä Ranska onnistui kuitenkin kaatamaan Itävallan lukemin 2-0 päätöserän kahdella osumalla, joista toinen tuli tyhjiin.

Tärkeän 1-0-johto-osuman Ranskalle iski Vaasan Sportissakin kuluneella kaudella Liigaa pelannut Damien Fleury, joka sai kiekon päätöserässä vihdoin ohi Itävallan maalia vartioineen Bernhard Starkbaumin. Tämä riitti lopulta voittoon, vaikka Itävalta yritti lopussa ilman maalivahtia.

Voitto oli Ranskalle tärkeä, jolla on vielä mahdollisuudet nousta taistelemaan paikasta pudotuspeleihin. Itävallan tilanekkaan ei ole heikon mahdollinen, sillä se onnistui ryöstämään kaksi pistettä Sveitsiltä. Itävallan selkeä tavoite on pitää paikkansa A-sarjassa ja siinä se on toistaiseksi kiinni.

Ranska on torstaina seuraavassa ottelussaan kovan paikan edessä, sillä se kohtaa kisaisännät. Itävalta puolestaan pitää kaksi päivää taukoa ja kohtaa perjantaina niin ikään kisaisännät.

» Lähetä palautetta toimitukselle