Forsbergilta odotetaan turnauksen ensimmäistä ottelua.

Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Suurten tähtien kohtaaminen ratkaisee lohkovoittajan − Slovakia toivoo ihmettä

Ruotsi ja Venäjä ratkaisevat A-lohkon voittajan iltapelissä. Päivällä ratkaistaan myös nelossijan kohtalo Sveitsin ja Slovakian välillä.

Ruotsi ja Venäjä ratkovat A-lohkon voittajan itseoikeutetusti, sillä kumpikaan ei ole hävinnyt näissä kisoissa vielä yhtäkään ottelua. Ottelussa nähdään myös A-lohkon suurimpiin tähtiin kuuluvat Pavel Datsyuk ja Filip Forsberg. Forsberg ei ole pelannut vielä turnauksessa yhtäkään ottelua, minkä takia hänen pelikuntonsa on hieman kysymysmerkki. Hän on kuitenkin ladannut akkuja hieman pidempään kuin esimerkiksi Viktor Arvidsson, joka liittyi Ruotsin vahvuuteen jo sunnuntaina.

Forsbergin tarvetta korostaa se, että Ruotsi menetti loppukisojen ajaksi huippulupauksensa, Elias Petterssonin. Sormivamman saanut Pettersson kuului Ruotsin parhaimmistoon väläytellen jatkuvasti huimaa yksilötaitoaan.

Vaikka hyökkäyskalusto Ruotsin joukkueessa onkin laaja, Forsbergille on selvää tilausta. Joukkue on sortunut ajoittain liialliseen kiekonsiirtelyyn, minkä vuoksi Forsbergin luontainen maalintekotaito nostaa Ruotsin vaarallisuuden uudelle tasolle.

Juuri ottelun taitotaso onkin mielenkiintoinen seurattava seikka, sillä myös Venäjä on osoittanut oman hyökkäysvoimansa. Ykkössentteri Datsjukin ei ole tarvinnut venyä vielä ihmetekoihin, mutta pisteitä odotetaan myös alkulohkon päätöskamppailussa.

Molempien joukkueiden vahvuudet liittyvätkin nimenomaan hyökkäyspelaamiseen. Pelaamisesta löytyy selvä toteutettava pelitapa ja korkea taitotaso, joka mahdollistaa sekä vaarallisen suora hyökkäys-pelaamisen että uuvuttavan pitkän hyökkäyspelaamisen.

Ottelusta on myös mahdollisuus muotoutua melkoinen maalintekokilpailu, sillä heikkoudet puolestaan liittyvät puolustuspelaamiseen. Ruotsi on ollut ajoittain helisemässä juuri omalla alueellaan, kun taas Venäjän viisikko on ollut suurissa vaikeuksissa erityisesti keskialueella. Isot aukot keskialueella voivatkin muotoutua ottelun ratkaisuksi, kun Tre Kronor saa lyhytsyöttöpelinsä rullaamaan.

Ruotsin pelaavaan kokoonpanoon odotetaan liittyväksi myös Mattias Ekholmia. Ekholmin liittyminen joukkueeseen nousi entistä tärkeämmäksi seikaksi, kun Erik Gustafsson loukkaantui. Gustafssonia ei odoteta enää takaisin pelaavaan kokoonpanoon, minkä vuoksi Ruotsilla on vain kuusi puolustajaa.

Slovakia kaipaa apuja

Lohkon kolmossijan on jo varmistanut Tšekki. Nelossijasta kamppailu on vielä kuumimmillaan Slovakian ja Sveitsin välillä. Aktiivisesti vastustajiaan kiusannut Sveitsi on tällä hetkellä kiinni nelossijassa yhden pisteen turvin. Vastikään Roman Josilla ja Kevin Fialalla vahvistuneet punapaidat lähtevät ennakkosuosikkina otteluunsa Ranskaa vastaan.

Sveitsin viisikkopeli onkin kärsinyt hieman Leijonien tyyliin sentterivajeesta, jonka takia paremmin laiturina tunnetut Fiala ja Nino Niederreiter on istutettu sentterin paikalle. Kun rakenne on ollut vajaavainen, yksilötaito ei ole riittänyt isompien kaatamiseen. Joukkueella on mukana hurmosmainen fanijoukko, joka nostaa Sveitsin hengen hetkittäin korkealle, mikä mahdollisti esimerkiksi Ruotsin kiusaamisen loppuun saakka.

Sen lisäksi, että Ranska pystyisi yllättämään Sveitsin, Slovakian pitää voittaa Valko-Venäjä, joka on kuulunut turnauksen heittopusseihin. Slovakian ongelmat ovat olleet samantyyppisiä kuin Sveitsillä.

− Me tarvitsemme parhaan pelimme, muuten selitykset eivät auta. Toivon todella neljännen sijan saavuttamista, Michal Kristof saneli Venäjä-ottelun jälkeen.

Joukkueen ykkösketju Kristofin johdolla on kuitenkin äärimmäisen ratkaisukykyinen. Vaikkei viisikon pelaaminen olisikaan parhaalla tasolla, taitotason pitäisi riittää tarvittuun voittoon.

Lue myös

MM-kisojen lauantai: Ensimmäinen putoaja varmistui - Etelä-Korea pelasi parhaan pelinsä

MAAJOUKKUE | 13.5.2018 0:38
MM-kisojen lauantai sisälsi kuusi ottelua. Suomen lisäksi voittoihin ylsivät kolme pistettä napanneet Venäjä, Itävalta, Tanska ja Latvia sekä kahden pisteen saaliiseen tyytynyt Ruotsi. lue lisää

Latvia maalin pelissä voittoon ja puolivälieriin - tässä kaikki otteluparit

MAAJOUKKUE | 15.5.2018 23:52
Illan viimeisissä otteluissa voiton nappasivat Ruotsi ja Latvia, jotka varmistivat samalla kohtaavansa toisensa puolivälierissä. lue lisää

Miehet huomenna olympialaisten valokeilaan - Kanadalla ylivoimaisesti eniten NHL-kokemusta

MAAJOUKKUE | 13.2.2018 19:00
Vaikka nykyiset NHL-pelaajat loistavatkin poissaolollaan Pyeonchangista, on jokaisella joukkueella riveissään NHL-kokemusta. Maakohtaisessa tilastossa kärjessä on Kanada. Suomen joukkueesta NHL-kokemusta ei juurikaan löydy. lue lisää

Venäjä ja Sveitsi maalaavat, Suomi ja Ruotsi taistelevat tasaisemmin

MAAJOUKKUE | 11.11.2017 10:31
Helsingin EHT-turnauksen lauantain otteluissa odotetaan Venäjän ja Sveitsin maalijuhlia ja Suomen sekä Ruotsin tasapäistä vääntöä. lue lisää

MM-kisojen maanantai: Etelä-Korean putoaminen varmistui, Latvia riisti pisteen Kanadalta

MAAJOUKKUE | 15.5.2018 0:27
Maanantai ratkaisi toisen putoajan näissä kisoissa. Tämän koki odotetusti Etelä-Korea, joka jäi kisoissa ilman pisteitä. Muissa peleissä Venäjä juhli jälleen nollapeliä ja Kanada tarvitsi jatkoajan Latvian kaatamiseen. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Jonas Ahnelöv

Avangard #5 L p Ruotsi #5 L p
s. 1987 Huddinge, SWE
188CM / 100KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: 2006 Phoenix Coyotes 3. kierros #88