Toronto Maple Leafs - Huippuvahdin ja nuorison komennossa

NHL / Artikkeli
Babcockin taktiikat tehoavat Leafsin nuorille.
Kuva © Getty Images
Toronton kiekkohullussa kaupungissa odotukset pudotuspelipaikan suhteen ovat kovat. Tasaisella suorittamisella pidempi kevät voikin olla Maple Leafsille mahdollista.

Kauden puolivälissä Toronto Maple Leafs on Atlantin divisioonassa neljäntenä, vain pisteen komantena olevasta Boston Bruinsista. Nousu keskikastiin on tehnyt hyvää vaahterapaitojen itseluottamukselle, sillä viimeisestä kymmenestä ottelusta on tullut kuusi voittoa ja vain kolme tappiota.

Andersenin hankinta onnistunut

Toimitusjohtaja Lou Lamoriello on ajatellut fiksusti tehdessään viime kesän hankintoja. Maalin suulle tuli Anaheimista Frederik Andersen ja tanskalainen on ottanut kiistattoman aseman ykkösmaalivahtina. Hän on torjunut 21 voittoa 39 pelaamassaan ottelussa torjuntaprosentilla 92,1.

Myös AHL-farmi Marliesista on tullut apuja, sillä Antoine Bibeau ja Curtis McElhinney ovat pelanneet kaksi ottelua. Lähes kaksimetrinen Bibeau voi saada enemmän vastuuta nopeiden refleksien ja kestävyytensä ansiosta.

Kevättä kohden Maple Leafs menee Andersenin johdolla, niin hyvän syksyn hän on maalilla pelannut.

Zaitsev sopeutunut erinomaisesti

Maple Leafsin puolustus on ollut tehokas, sillä neljä puolustajaa on tehnyt yli kymmenen pistettä. Connor Carrick on vakuuttanut tulokaskaudellaan pienikokoisuudestaan huolimatta. Yhdysvaltalaisen itseluottamus ja kyky luoda maalipaikkoja hyökkäyspäässä osoittaa jo tässä vaiheessa merkkejä kokemuksesta. Hänestä tulee olemaan apua ylivoimalla. 

Morgan Reilly ja Nikita Zaitsev, jotka pelaavat ykkösketjun puolustuksessa, ovat olleet tärkeä apu ykkösketjulle. Etenkin Zaitsev, joka ei ole nöyristellyt NHL-kaukaloa vaan on tehnyt esityksillään vaikutuksen Mike Babcockiin. Hänestä voi kasvaa loistava kahden suunnan pelaaja, ellei hän ole sitä jo nyt.

Kapanen voisi saada vastuuta

Auston Matthews on osoittanut supertähtiarvonsa jo heti avausottelusta lähtien. Myös toisen lupauksen Mitchell Marnerin saapuminen on ollut ilon aihe faneille. Molemmat lupaukset ovat sisäisen pistepörssin kärjessä. Tässä voisi olla tulevaisuuden pelätyin kärkipari - ihan liigan laajuisesti ajateltuna. Leafsin tulokkaiden kovasta suorittamisesta kertoo tulokkaiden pistepörssi. Kahdenkymmenen parhaan joukosta löytyy kuusi sininuttuista.

Mike Babcock on peluuttanut kärkiketjunaan Leo Komarovin, Nazem Kadrin ja William Nylanderin muodostamaa vitjaa, minkä tarkoitus on luultavasti lupausten suojeleminen loukkaantumisilta. Kiekon kanssa luova Nylander on tähän mennessä tehnyt 31 pistettä, joista syöttöjä on 21, mikä kertoo syöttöjen tarkkuudesta ja peliälystä.

Viime talvena Suomelle nuorten MM-kullan ratkaissut Kasperi Kapanen on noussut tähtiluokkaan Marliesin paidassa. Joukkueen pistepörssissä kolmantena oleva maalikone voisi saada kutsun ylöspäin. Kapasen nopeudesta olisi apua etenkin vastahyökkäyksissä, joista odostetaan onnistumisia. Hänelle sopiva paikka alkuun olisi kolmosketjun laidassa.

Puolustus hereille - tyhjä tila hyödyksi ylivoimalla

Maple Leafs tekee rutkasti maaleja mutta myös päästää paljon, mikä ei ole hyväksi pienten marginaalien pelissä. Joukkueen kurinalainen pelitapainen pelitapa on toiminut. Alivoimaprosentti on liigan seitsemänneksi korkein.

Ylivoimakin toimii 23 prosentin tarkkuudella. Parannusta on siis tultava, onhan erikoistilannepelaamisella painoarvoa ottelujen tuloksissa. Syksyn nousujohteinen meno on saatava jatkumaan keväällä. Muuten taas koittaa ikävyys huhtikuussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle