Ukraina jälleen putoamisuhassa

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Nyt kolmatta peräkkäistä kertaa kisoissa mukana oleva Ukraina pelaa jälleen putoamisviivan tuntumassa. Joukkueen pelaajistossa on yksi nimi ylitse muiden.

Suomessa vuosia valmentanut Anatoli Bogdanov johtaa joukkonsa jälleen uuteen selviytymistaisteluun. Vaikean alkulohkon myötä ratkaisupeleiksi muodustunevat putoamissarjan ottelut, joissa sen pitäisi pystyä jättämään kaksi ei-aasialaisjoukkuetta selkänsä taakse. Alkulohkossa yhdenkin pisteen saalistamisen mahdollisuudet ovat teoreettista luokkaa.

Maalivahdit

Kaikilla pienillä mailla, myös Ukrainalla, maalivahtipeli on tärkeässä roolissa. Ukrainalla ei kuitenkaan vaikkapa Italiasta, Valko-Venäjästä tai Itävallasta poiketen ole varsinaista huippumaalivahtia. Ennakolta ykkösmaalivahti on farmisarjoissa pelannut, mutta sitten Venäjän sarjaan siirtynyt luotettava Igor Karpenko. Kakkosmaalivahtina hänet haastaa Amerikan alasarjoja kolunnut Konstantin Simchuk. Nuori Vadim Selivertsov on opintomatkalla.

Puolustus

Puolustus koostuu lähinnä Venäjän sarjan pelaajista, mutta joukkueen isähahmo on Ranskan sarjassa kiekkoileva, 37-vuotias, Valeri Shirajev. Aikaisemmissa kisoissa puolustus on vuotanut vaarallisesti ja erityisesti liikkuvien hyökkääjien kanssa ongelmia tulee. Pelillisesti puolustuksen johtaja on Magnitogorskissa pelaava Sergei Klimentiev.

Ukraina pelaa katsojien ja vastustajien kannalta ikävästi. Kun fyysisyys ei riitä turvaudutaan mailojen käyttöön ja viidakko onkin melkoinen. Anatoli Bogdanov on kuitenkin mestari saamaan materiaalista parhaan irti. Ja materiaali on mitä on.

Hyökkäys

Hyökkäyksestä löytyy joukkueen suuri tähti, NHL-pelaaja Dmitri Khristich. Lähes 800 NHL-ottelun veteraani tuo joukkueeseen paitsi kokemusta, myös taitoa ja uskottavuutta. Todellinen hyökkäyspään isähahmo jota nuorukaiset katsovat ylöspäin. Kun peli luistaa yhä taalajäilläkin, niin mikä ettei myös MM-kisoissa.

Khristichille tukea tuo kolmikko Shakhraitshuk, Matvitshuk, Litvinenko joilta myös maaleja odotetaan. Myös Saksan liigassa pelaava Vadim Slivtshenko kuuluu Bogdanovin luottomiehiin. Suomalaisittain mielenkiintoinen nimi on Lukossa ja KalPassa kokeilemassa käynyt Bogdan Savenko. Savenko on Ukrainan joukkueessa kuitenkin rivipelaajan roolissa.

Alkusarja

Alkulohkon selvittäminen kunnialla on siis Ukrainalle lähes mahdoton tehtävä.

Avausottelussa on ehkä paras sauma kenties vielä kuosiaan etsivää USA:ta vastaan. USA:lla on kuitenkin niin paljon tasokkaampi nippu koossa, että onnea ja vastustajan ylimielisyyttä Ukraina tarvitsisi roppakaupalla.

Toisessa ottelussaan Ukraina kohtaa Ruotsin ja jännityksen aiheena on lähinnä se tekeekö Ruotsi yksi- vai kaksinumeroisen määrän maaleja. Myös Ruotsin pelaajien tehopisteiden seuraaminen kyseisessä ottelussa on jännittävää.

Kolmanteen otteluun Ukraina on lienee panostanut, mutta niin on varmasti myös Latvia. Latvia on selvästi Ukrainaa tasokkaampi yhdistelmä ja kaiken lisäksi heillä on maalillaan loistava Arturs Irbe.

Näiden otteluiden jälkeen pääsee Ukraina keskittymään putoamissarjaan jossa sillä on oikeastikin mahdollisuuksia voittaa joku.

» Lähetä palautetta toimitukselle