Anttila manasi hävittyjä kulmapelejä

KHL / Haastattelu
Marko Anttila ampui Dinamoa vastaan kauden toisen maalinsa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokereiden hyökkäyspeli ei ole kuluneella kaudella hurraa-huutoja kerännyt. Keskiviikkona Moskovan Dinamoa vastaan helsikiläisjoukkue onnistui viimeistelyssä kertaalleen. Ainokaisen iskenyt Marko Anttila löysi yhden syyn tappioon hävityistä kulmaväännöistä.

Jokereiden ja Moskovan Dinamon välisessä kamppailussa ei maalipaikoilla juhlittu. Molemmat pitivät viisikkonsa tiiviisti kasassa eikä kulmista ollut helppo nousta maalille. Jokereiden illan ainokaisen iski Marko Anttila, joka palasi kehiin kolme ottelua kestäneeltä sairauslomaltaan.

- Parannettavaa jäi. Onneksi tuntui ihan hyvältä, eikä fyysisesti tullut takapakkia, Anttila totesi ottelun jälkeen.

Kamppailu eteni puoliväliinsä ilman osumia, mutta lopulta Dinamo iski kaksi salamamaalia. Jokerit sai kirinsä käyntiin vasta päätöserässä, mutta ei onnistunut tasoittamaan kamppailua. Anttilalla oli maalinsa ohella paikka toiseenkin osumaan, kun hän rynnisti läpiajoon.

- Alku oli molemmilta tunnustelevaa, ei tilanteita kummallakaan. Totta kai kotona pitäisi alkuun tulla lujaa.

- Tasainen peli tämä mielestäni oli. Päätöserässä päästiin paikoilla ja olisimme voineet voittaa. Kaveri iski viidessä sekunnissa maalinsa. Oli siinä itselläkin läpiajo.

Puolustus toimi, hyökkäys ei

Jokereiden paketti pysyi keskiviikkona tiiviimpänä kuin tiistain ottelussa. Joukkue oli valmistautunut vastustan pelityyliin puolustuksellisesti hyvin, mutta ongelmaksi koitui helsinkiläisten hyökkäyksen aneemisuus.

- Tiedossa oli, että he pistävät nopeasti rännikiekkoja jopa omassa päässä voitetun aloituksen jälkeen. Pelisuunnitelmana oli, että niistä ei annettaisi ylivoimahyökkäyksiä, ja mielestäni onnistuimme siinä ihan hyvin.

- Ongelma oli, että emme voittaneet päätykiekkoja ja saaneet sieltä hyökkäyksiä käyntiin. En tiedä olivatko sitten huonoja heitot päätyyn vai kulmatilanteet.

Viime otteluissa helsinkiläisten ongelma on ollut nimenomaan toinen erä. Illan ainoan jokeriosuman iskenyt hyökkääjä ei osannut sanoa syytä tähän.

- Toisen erän ongelmat ovat enemmän pään sisällä. En tiedä, onko se sen erilaisempi. Menetämmekö kiekkoja tai hölmöilemmekö enemmän - ei ainakaan tunnu siltä.

- En nyt sanoisi, että pitää huolestua, mutta välittää kyllä pitää. Monta kiveä tässä on käännetty ja monta varmasti vielä käännetään.

Laituri jysäytti heti pelin alkupuolella samaan vaihtoon pari mojovaa taklausta, jotka herättelivät yleisöäkin.

- Haen toki taklauksia. Tykkään siitä ja se on minun hommaani. Toki tarkoitus siinä on saada riistoja ja samalla vähän yleisöä mukaan.

Anttila kiekkoili edellisen kerran KHL:ssä kaudella 2013-2014, jolloin hän edusti Metallurg Novokuznetskia 16 ottelussa. Kolmen vuoden tauon aikana KHL-joukkueet ovat muuttuneet, mutta perusvenäläinen pelityyli leimaa yhä useita joukkueita.

- Aika samantyylistä kiekkoa he pelasivat kuin joukkueeni edellisellä KHL-visiitilläni. Jääkiekko ei ole muuttunut, mutta taso on noussut.

» Lähetä palautetta toimitukselle