Anttila piti juttutuokion Patrick Kanen kanssa pelin tiimellyksessä: "Kyselin, miten pää kestää"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Marko Anttila teki Yhdysvaltoja vastaan maalin.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Suomi otti tärkeän voiton Yhdysvalloista lukemin 6-2 miesten MM-kisoissa. Leijonien kolossihyökkääjä Marko Anttila pääsi juttelemaan Yhdysvaltojen Patrick Kanelle ja aiheutti siten heille jäähyn.

Suomen nelosketju, Saku Mäenalanen − Janne Pesonen − Marko Anttila, on nyt päässyt sekä Kanadan pelaajien ihon alle että Yhdysvaltojen pelaajien pääkopan sisälle. 

− Kai tällainen kaksimetrinen ja nimetön äijä, niin kyllä itsekin vähän kuumenisin, jos joutuisin pelaamaan vastaan, Anttila heittää.

Nelosketjun on muutenkin ollut läpi turnauksen kohtalaisen vahva.

− Olemme paljon puhuneet ja käyneet asioita läpi. Luotetaan siihen toisen työhön, mitä hän tekee, eikä tarvitse paikkailla muiden töitä, Anttila kertoo.

Yhdysvaltojen kapteeni Patrick Kane hermostui viimeisessä erässä Leijonien Kasperi Kapaselle, kun Kapanen oli ensin tältä riistänyt kiekon.

Kane tilanteen jälkeen löi poikittaisella mailalla Kapasta kylkeen. Leijonien Anttila tuli tämän jälkeen jäälle ja jutteli hänelle niitä sun näitä. 

− Kyselin vain, miten pää kestää. Se on aina spontaania, hauskaa verbaliikkaa ja yllättäen hän lähti siihen mukaan.

Anttila kertoi, että pelasi aikoinaan harjoitusleirillä Kanen kanssa Chicago Blackhawksin sisäisessä harjoituspelissä samassa ketjussa. 

Anttila veikkaa, että Kane ei häntä kuitenkaan muistanut. Juttutuokion seurauksena Kane jäi jäälle, samalla, kun hänen ketjunsa hyppäsi vaihtoon ja seuraava ketju tuli jäälle. Näin Yhdysvallat sai jäähyn.

− Yritimme saada siihen väärää vaihtoa kehiin, sitten heille taisi jäädä vähän liikaa äijiä puhumaan kanssani, Anttila toteaa.

Anttila nautti ottelun fyysisyydestä ja siitä, että sai kamppailla ihan kunnolla.

− Kyllä siellä sai vähän puhua, se oli ihan hauskaa. Ylpeä siitä minkälainen meidän esitys oli tänään, kaikki olivat mukana.

Anttila on ollut keskustelemassa vastustajien kanssa monia kertoja näiden kisojen aikana. Milloin Lempäälän jätti itse suuttuu?

− Epäreiluus, jos jotakuta sattuu sen takia, mutta aika harvoin sitä on. Jotkut junnuvalmentajat voisivat olla eri mieltä, nuorena tuli räiskittyä yli. Se sekoittaa vaan oman pelin, eikä siitä tule mitään hyvää.

Maali ja sen tuulettaminen

Suomi tuli otteluun varsin hyvin, rytmittämällä peliä monipuolisesti. Toisessa erässä Yhdysvallat oli hallitsevampi osapuoli ja Leijonat joutui kunnolla puolustuskannalle.

Kolmas erä oli kauttaaltaan hieman sekava, mutta siitä huolimatta Suomi otti voiton lukemin 6−2.

− Saimme hyvin kaiken irti meistä. Haaste oli kova ja aikainen peli, joten mielestäni hoidimme tämän ammattimaisesti.

Anttila itse pääsi tekemään Leijonien neljännen maalin. Hän kuvaili maaliaan puolihallituksi.

− Ei noita tule ihan hirveästi tehtyä, aina kun vaan saa tuulettaa, sen teen. Hauskaa tehdä ja auttaa siten joukkuetta.

32-vuotias hyökkääjä sai myös tuntea Yhdysvaltojen Charlie McAvoyn taklauksen toisessa erässä. 

− Taisin minä vähän siinä hievahtaa. Hieno taklaus oli, Anttila kehuu.

» Lähetä palautetta toimitukselle