Ari Ahonen: "Enää ei soi venäläinen humppa"

KHL / Haastattelu
Ari Ahonen ei saanut riittävästi apua puolustukseltaan.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
KHL:n suomalaismaalivahtien vierailut Helsingissä jatkuivat torstaina. Admiral Vladivostokiin täksi kaudeksi siirtynyt Ari Ahonen pelasi murskalukemista huolimatta tasapainoisen ottelun, mutta jäi puolustustaistelussaan yksin.

Ennen peliä Areenan lehdistötilan käytävillä liikkui huhu, että Ari Ahonen ei ennakkotietojen vastaisesti pelaisikaan vierailijoiden maalilla. Vierailijoiden kakkosmaalivahti Ivan Nalimov seurasi koko ottelun täydessä pelivarustuksessa.

− Hän on nuori poika, aina maski päässä vaihtoaitiossa. Se on venäläinen tapa, käykää katsomassa kiekkoa siellä. Näette kulttuuria, Ahonen opasti ja kiisti käytävähuhut.

Meneillään oleva KHL-kausi on Ahoselle venäläissarjassa jo neljäs. Erinomaiset otteet KalPassa poikivat ensiksi siirron Metallurg Magnitogorskiin.

Kahden Magnitogorskissa vietetyn kauden jälkeen jyväskyläläislähtöinen maalivahti siirtyi viime kaudeksi Barys Astanaan.

Ahosen vastuu Astanassa tippui kevättä kohti ja maalivahti lähti hakemaan lisää peliaikaa Vladivostokista. Maalivahtiongelmien kanssa paininut joukkue haki uutta ykkösvahtia.

− Se ei riitä, että löytyi paikka KHL:stä. Sekään ei riitä, että pääsee pelaamaan. Pitäisi myös pärjätä ja pelata hyvin, Ahonen kommentoi.

Vladivostok sijaitsee Venäjän kaukoidässä lähellä Pohjois-Korean ja Kiinan rajaa. Ahosen lisäksi joukkueessa pelaa vain kaksi länsimaalaista pelaajaa.

− Matkustaminen ei ole itse asiassa ole niin rankkaa kuin aikaero. Aikaero jo Moskovaan on seitsemän tuntia, tänne vielä enemmän.

− Viikko kotona, viikko reissussa, sisäinen kello on välillä sekaisin. Aikaerolla on turha kuitenkaan selittää yhtään mitään. Se on tismalleen sama homma vastustajille, kun ne tulevat Vladivostokiin, Ahonen kertoi.

Tilastojen valossa Ahosen ja Admiralin alkukausi on ollut heikko. Ennen Jokerit-kamppailua suomalaisvahti oli pelannut neljä ottelua. Kolmen tappion myötä Ahosen torjuntaprosentti oli vain 83.7, ja päästettyjä maaleja oli yli neljä per ottelu.

Ahosen piikkiin heikkoa alkukautta ei voi kaataa, Admiralin joukkue on nuori ja kokematon.

− Meillä on nuori joukkue. Keski-ikä taitaa olla 23 vuotta. Se on kymmenen vuotta vähemmän kuin viime kaudella Astanassa. Päivä kerrallaan on mentävä eteenpäin.

− Onneksi nämä nuoret sentään soittavat parempaa musiikkia. Enää ei soi pelkkä venäläinen humppa, Ahonen heitti.

Yksinäinen taistelu

Muiden KHL:ssä pelaavien suomalaisten tavoin Ahonen on innoissaan Jokereiden siirrosta venäläissarjaan.

− Erittäin mukava oli pelata Helsingissä. Oli paljon tuttuja katsomossa. Tämä on lisäksi erittäin hyvä koko tälle KHL-sarjalle, että Helsingistä on joukkue mukana. Se on myös koko suomalaisen kiekon etu, Ahonen analysoi.

Helsingissä Ahonen pelasi murskalukemista huolimatta tasapainoisen ottelun. Jokerit hallitsi ottelua läpi koko kuusikymmenminuuttisen, ja torjuntoja Ahoselle kertyi peräti 37 kappaletta.

Ainoastaan voittomaaliksi jäänyt Steve Moseksen toinen maali meni Ahoselle helpohkosti. Muille kotijoukkueen maaleille Ahonen ei mahtanut yhtään mitään.

− Ennen peliä oli loistavat fiiliset. Nyt ei ole, tämä on jääkiekkoa. Ei voi pelata hyvin, jos hävitään 7-3. Meillä ei toiminut joukkueena mikään osa-alue.

Luonnollisesti Ahonen ei ollut tyytyväinen myöskään omaan pelaamiseensa.

− Olitko pelissä? Seitsemän maalia omiin, turha tässä on omaa peliä käydä läpi, Ahonen puhisi.

» Lähetä palautetta toimitukselle