Atte Engren: ”Pitää aina aloittaa nollasta”

LIIGA / Haastattelu
Atte Engren on yksi Liigan parhaista maalivahdeista.
Joulukuu alkoi intensiivisellä HIFK-TPS-ottelulla Helsingissä. Pelin jälkeen Engren jutteli HIFK:n maalivahtivalmentajan Jan Lundellin kanssa. Konkari luovutti auliisti suojattinsa lehdistön grillattavaksi.

TPS oli päästä ensimmäisillä sekunneilla lyömään kiekon verkkoon, kun pikkumusta kimposi takalaudasta maalin eteen ja Jasper Lindstenin lapaan. Atte Engrenin räpyläpelastus säästi kotijoukkueen takaiskulta. Tuomarilinjaa kritisoi puolestaan korvia viiltävä kotiyleisön vihellyskonsertti.

- TPS tuli heti kovaa ja he pelasivat hyvin. Saimme muutaman jäähyn ja emme siksi päässeet omista kunnolla pois. Tapoimme alivoimat ja saimme siitä energiaa. Toisesta erästä eteenpäin peli oli meidän, kertasi Engren.

Lopussa turkulaisten vimmattu takaa-ajo kantoi hedelmää, kun Eric Perrin laukoi 2-1-kavennuksen. Ottelun viimeiset minuutit saivat yleisön vielä kunnolla jännittämään, kun Juha-Pekka Haatajalle tuomittiin rangaistus kampituksesta ja vieras yritti kuudella neljää vastaan. Summerin soitettua HIFK-maalilla vielä tapahtui, kun turpakäräjät alkoivat.

- Hölmöilimme erän lopun ja annoimme kaverille mahdollisuuden tulla rinnalle. Eivät ne turkulaiset minulle mitään loppukahinoissa rähinöineet. Omat jätkäthän niille rupesivat turpaansa aukomaan. Itse koetin vain paeta kauemmas, kuvaili maalivahti lopun kalabaliikkia.

Joukkuetoverit ovat Engrenistä todenneet, että hän antaa joukkueelle mahdollisuuden voittaa joka ilta. Ihminen on aina itsensä pahin kriitikko. HIFK-molari on vaatimaton.

- Teen vain työtäni. En ehkä joka kerta onnistu parhaalla mahdollisella tavalla, mutta panostan aina täysillä, hän kommentoi.

Voitto oli HIFK:lle jo yhdestoista perättäinen kotivoitto nihkeän alkukauden jälkeen.

- Ei tässä paljon taktiikkaa ole muutettu. Olemme saaneet pelata kimpassa kauemmin ja rakentaa omaa juttuamme. Nyt se alkaa pikku hiljaa kantaa hedelmää. Pelaamme aktiivista lätkää ja on hyvä, että vire pysyy samana. Hermo ei meillä petä. Yksitoista voitokasta kotiottelua on toki kunnioitettava putki, mutta ei se seuraavassa pelissä mitään auta. Pitää aina aloittaa nollasta, analysoi verkonvartija.

Tiistaina Helsingissä tapahtuu, kun Kärpät saapuu Helsinkiin ja Kaisaniemen ulkoilmaottelu näkee päivänvalon.

- Sormet ja varpaat ristissä toivon, että silloin ei tule räntää. Iso pelihän se on meille, kun kolme pistettä on jälleen jaossa monen tuhannen ihmisen edessä. Hieno meininki on varmasti luvassa. En ole pelannut kunnolla vuosiin ulkojäillä. Viime jouluna taisin siellä pyörähtää, lopetti Engren.

» Lähetä palautetta toimitukselle