Cornet'lle myöhäinen joululahja: "Jo alkulämmittelyssä huomasin suuren eron"

LIIGA / Haastattelu
Cornet (keskellä) tuuletti iskemäänsä tasoitusmaalia polvillaan.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
HPK:n kanadalaishyökkääjä Philippe Cornet oli pelipäällä. Yksi pirteisiin otteisiin vaikuttanut tekijä saattoi piillä pelaajan varusteista. Näkökenttä ainakin kirkastui ristikon vaihduttua visiiriin.

HPK palasi lyhyeltä joulutauolta pirteästi. Yksi jatkoaikavoittoon päättyneen ottelun onnistujista oli yhden maalin iskenyt Philippe Cornet. Joulutauolla muun muassa Tallinnassa sukulaistensa kanssa piipahtanut kanadalainen oli päässyt myös suomalaisen jouluruuan makuun.

− Joukkueen kanssa meillä oli suomalainen jouluateria. Se ei kauheasti poikkea kanadalaisesta. Pidän erityisesti kalaruuista, kuten savustetusta lohesta. Silli oli uusi tuttavuus, mutta pidin myös siitä.

Cornet sai myös myöhäisen joululahjan, sillä hän sai vihdoin vaihtaa kasvot peittävän ristikon tavalliseen visiiriin.

Lokakuun alussa kanadalainen oli saanut kiekosta kasvoihinsa ja palannut kaukaloon vasta marraskuussa. Viiden viikon tauko peleistä vaikeutti luonnollisesti pelirytmiin pääsyä, mutta maaliverkko heilui silti mukavasti. Tapaninpäivää ennen kasassa oli seitsemän osumaa ja kaksi syöttöpistettä.

Maanantain Ilves-otteluun asti hän oli joutunut käyttämään myös kasvot peittävää ristikkoa.

− Ajattelin aluksi, että siihen kyllä tottuu, mutta olin väärässä. Se häiritsi jatkuvasti näkökenttääni.

Onni onnettomuudessa, sillä nyt hänen ei tarvinut totutella takaisin ristikon käyttöön.

− Aamujäiden jälkeen pyysin huoltajia vaihtamaan ristikon visiiriin, ja jo alkulämmittelyssä huomasin suuren eron, Cornet myhäili tyytyväisenä.

» Lähetä palautetta toimitukselle