Espoo Unitedin Tirronen - "Ei voi valittaa"

MESTIS / Haastattelu
Rasmus Tirronen oli hyvässä vireessä RoKia vastaan.
Kuva © Oona Sarajärvi
Espoolaisten Rasmus Tirronen on ollut kovassa vireessä tällä kaudella, eikä Lapin pakkaset jähmettänyt miehen menoa. Tirronen kirjasi vauhtipelistä peräti 34 torjuntaa, joka tarkoittaa noin 97% tehokkuutta.

Edellisen kerran Rovaniemellä ottelun vei nimiinsä kotijoukkue. Tällä kertaa täydet pisteet keräsi vierailija Espoo United. Etelän vetelyydestä ei ollut merkkiäkään, vaan espoolaiset paineli kuin kaasu olisi hirttänyt.

− Ihan hyvältä näytti peli. Vähän erilainen kuin edellinen peli, kun se oli vähän hiljaisempi. Nyt oli ohjelmaa jään kanssa, mutta ihan hyvältä tuntui maalivahdin silmin. Ei voi valittaa, Rasmus Tirronen hymyili voittoisan pelin jälkeen.

RoKi aloitti ottelun vahvasti ja pääsi tekemään avausmaalin reippaan pyörityksen jälkeen. Tirroselta irtosi kiitosta joukkuetovereille maalin jälkeisestä ryhdistäytymisestä.

− Ensimmäisen maalin jälkeen tehtiin hiukan muutoksia. Pakit hoitivat hyvin irtokiekot ympäriltä ja antoivat minun nähdä kiekon. Mikäs siinä oli pelata.

Ottelu oli kokonaisuudessaan kovaa vääntöä ja jäähyjäkin kertyi kiitettävästi vierasjoukkueelle.

− Aika tasaista oli, mutta tapettiin aikalailla jäähyjä. RoKi pyöritti hyvää ylivoimaa tänään ja me oltiin vähän vaikeuksissa sen kanssa, mutta hyvin selviydyttiin, Tirronen tuumasi kovasta torjuntamäärästä.

Torstain kovat pakkaset oli jo Rovaniemeltä väistyneet, mutta kirpakka kymmenen asteen pakkanen navakan tuulen kera puri silti poskiin. Toiko lisähappi puhtia espoolaisten jalkoihin?

− Saattoi olla, että pakkanen iski ja vähän herätti jätkiä, naurahti Tirronen.

− En tiedä, edellinen ottelu oli molemmilta joukkueilta aika hidastempoinen keskiviikkoiltaottelu. Tässä oli tunnetta ja vauhtia ja välillä vaarallisia tilanteitakin. Toivottavasti yleisölle kelpasi.

"Pystyttiin pitämään keskittyminen" 

Ottelun toisen erän lopussa jäässä havaittiin vaarallinen vaurio, jonka vuoksi pelaajat komennettiin koppiin. Pitkä tauko alkoi, kun espoolaisilla oli vahva vaihde päällä.

− Juuri ennen taukoa meillä oli hyvä kontrolli päällä. Saatiin ylivoima, joka heilautti kontrollia meille ja saatiin hyvin jatkettua sitä tauon jälkeen.

Erätauko venyi ja venyi. Pitkästä tauosta huolimatta joukkue tuli samalla vauhdilla takaisin jäälle.

− Meillä oli pieni kommunikaatiokatkos siinä ja oltiin pari kertaa jo tulossa, kun kerrottiin että vielä 10 minuuttia. Ja 10 minuuttia.

Erätaukokin on monelle pelaajalle pitkä, mutta Tirrosen mukaan ajankuluttaminen pitkän tauon aikana järkevästi on mahdollista.

− Äijät tekevät vähän mitä tekevät. Osa nostelee jalkoja penkille, ottaa kamoja vähän pois ja muuten liikkuu, että ei ihan jähmettyisi paikat. Ei se ole rakettitiedettä, vaan oman maun mukaan.

Kokemus on valttia pukukopissa, kun joudutaan poikkeukselliseen tilanteeseen kesken ottelun. Unitedilta lopun 25 minuuttia sujui loistavasti, kun vanhemmat pelaajat pitivät keskittymistä yllä.

− Vähän keskusteltiin ja vanhemmat äijät koittivat pitää nuorempia, ettei karkaisi ajatus. Niin, että pysyisi keskittyminen, eikä menisi kopissa huuteluksi. Vanhempien ja kokeneempien pelaajien rooli on iso, että saa pidettyä kaikkien ajatukset oikeassa paikassa.

Loppu aika ottelusta oli pääosin Unitedin hallintaa, mutta rovaniemeläisetkin saivat tilanteita hyvin aikaiseksi.

− Tottakai siinä, kun kaveri ottaa maalivahdin pois, niin pääsee myllyttämään. Muuten oikeastaan vain yksittäisiä vaarallisia tilanteita. Siinä mielessä pelattiin hyvin, tuumasi Tirronen

Vieraspeliputki jatkuu Kajaanissa 

Ensimmäinen Pohjois-Suomen pelikiertueen ottelu päättyi siis Unitedin vierasvoittoon. Lauantaina vastassa on niin ikään sarjataulukon häntäjoukkue Kajaanin Hokki.

− Huomenna Hokki vastassa eli sama identtinen reissu kuin aiemmin kaudella. Silloin otettiin molemmista käkeen, että toivottavasti nyt tehdään täyskäännös ja otetaan molemmista peleistä voitto.

− Hokki on taitava joukkue ja hyvin valmennettuja. Nyt kun mekin ollaan saatu lisää itseluottamusta, niin tiukka ja tasainen kamppailu tulee olemaan, Tirronen mietiskeli seuraavasta pelistä.

Espoolaisilla on poikkeuksellinen ruljanssi edessä, kun he pelaavat kuusi ottelua perättäin vieraskaukalossa.

− Nyt on paljon vieraspelejä edessä. Nämä on hyviä, kun saa pisteitä. Tärkeitä meille, kun on kiinni otettavaa, jos meinaa pudotuspeleihin päästä.

− Voittamaan lähdetään, Tirronen painotti lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle