Harri Säteri päästi taakseen vain yhden maalin Kanadaa vastaan: "Sitä ei nähnyt yhtään"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Harri Säteri oli vahva Suomen maalilla.
Suomi otti tärkeän voiton lauantaina, kun se voitti Kanadan lukemin 5-1. Suomen maalilla vahvasti torjunut Harri Säteri iloitsi voitosta ottelun jälkeen.

Suomen maalilla torjunut Harri Säteri pelasi vahvan pelin ja piti Suomea pystyssä varsinkin toisessa erässä.

Ainoa maali meni Janne Pesosen kautta Säterin ohi.

− Sitä ei nähnyt kyllä yhtään, taisi mennä meidän äijästä, Säteri kommentoi maalia.

Säteri oli yksi ottelun hahmoista. Ottelu Kanadaa vastaan nouseekin 28-vuotiaan uralla korkealle.

− MM-kisat ja Kanada, joten varmasti menee ihan kärkipäähän, hän mietti.

Suomi pelasi Kanadaa vastaan kohtalaisen vahvan ottelun. Leijonat paineisti ensimmäisessä erässä Kanadaa ylhäältä asti monella eri pelaajalla, jolla se sai kanadalaisten avauspelaamisen sakkaamaan.

Samalla Leijonat puolusti myös kohtalaisen hyvin omalla puolustusalueellaan, vaikka joutui puolustamaan ajoittain pitkiäkin pätkiä.

Säteri antoi tunnustusta Suomen puolustamiselle.

− Meiltä oli aika ehjä 60 minuuttia, huomattavasti paransimme Tanska-pelistä. Puolustimme hyvin ja puolustimme maalinedustaa tosi hyvin. Mielestäni halusimme tänään enemmän ja ansaitsimme voiton.

Säteri itse otti ottelussa tärkeitä ja isoja torjuntoja.

− Muutama hyvä lämmittelykoppi viivasta ja sitten he muutaman hyvän paikan saivat. Äijät tekivät tästä pelistä hyvän minulle, maalilla oli luottavaista olla, Säteri mietti.

Säteri siirtyi Florida Panthersiin täksi kaudeksi, mutta pääsi pelaamaan NHL:n puolella vain yhdeksän ottelua. AHL:ssä Säteri hikoili 29 ottelun verran.

Vaikka MM-kisat ovat oiva paikka näyttää osaamistaan rapakon taakse, muistutti Säteri ottelun jälkeen, että kisoissa ei olla pelkästään itsensä takia.

− Ainahan se tekee hyvää, mutta täytyy muistaa, että MM-kisojen ja joukkueen takia täällä ollaan. Täällä yksilöt pitää unohtaa.

− Totta kai, kun joukkue pelaa hyvin, yksilöt nousevat ja tekee hyvää myös yksilöillekin.