HIFK:n Panu Mieho toivoo jatkoa kiivaalle kiekolle: “Pelattiin kovaa, ne eivät näytä siitä tykkäävän”

LIIGA / Haastattelu
Panu Mieho otti ottelussa tehopisteen ja käytösrangaistuksen.
HIFK tasoitti välieräsarjan otteluvoitot Oulun Kärppiä vastaan 2−2:een maanantaina Helsingissä lukemin 4−1. 3−0-maalista vastasi uransa ensimmäisellä pudotuspeliosumalla keskushyökkääjä Panu Mieho. Nuori kiekkoilija syttyi pelin kiihkosta ja fyysisyydestä.

Panu Mieho sai nautiskella Helsingin maanantai-illassa makeasta maalipaikasta, jonka hänelle tehtaili Vili Sopanen. Nuorukainen ei jättänyt karkkia nappaamatta ja laukoi ensimmäisen pudotuspeliosumansa Oulun Kärppien verkkoon saatellen kotijoukkueen jo kolmen maalin johtoon.

− Olin siinä maalin edustalla odottamassa, ja Sopanen varmaan näki minut jostain sieltä silmäkulmallaan. Hän käänsi maalin eteen ja sain laittaa tyhjiin, Mieho kertoi osumastaan.

HIFK oli jo vähällä ajautua ahdinkoon hävittyään kaksi edellistä välieräottelua Kärppiä vastaan. Jonkin oli muututtava. Miehon mukaan joukkueella oli selkeät lähtökohdat maanantain kotipeliin.

− Me päätimme, että nyt on aika lyödä parasta pöytään. Enää ei oteta yhtään tappiota. Kova peli, hyvät kolme erää ja voitto, se on tosi tärkeä. Onnistuttiin laittamaan isompi vaihde silmään. Tästä on hyvä jatkaa, Mieho mietiskeli.

HIFK:n jäätyä lauantaina Oulussa ilman maaleja oli erityisesti hyökkäyspään pelaamiseen syytä panostaa.

− Puhuttiin, että hyökkäyspeliin pitää saada lisää juttuja. Nyt saatiin neljä maalia, se on hyvä, totesi Mieho.

Maanantain ottelu oli myös erittäin kiivas, fyysinen ja tunteikas. Yhteen otettiin useissa tilanteissa ja jäähyjä jaettiin runsaasti. Miehokin hankki päätöserän lopulla itselleen 10 minuutin käytösrangaistuksen tilanteessa, jossa saman kympin rangaistuksen saivat myös Kärppien Otto Karvinen ja Kristian Vesalainen. Kyseisessä jäähysumassa tuomittiin myös vierasjoukkueen Taneli Ronkaiselle kahden minuutin huitomisjäähy.

Yhteensä neljä pelaajaa passitettiin siis samalla kertaa rangaistusaitioon. Jotain ottelun ja etenkin kolmannen erän luonteesta kertoo se, että vain kolmisen minuuttia aiemmin HIFK:n Juhani Tyrväinen ja Joonas Rask sekä Kärppien Jari Sailio komennettiin jäähylle väkivaltaisuudesta.

Panu Mieho oli tyytyväinen siihen, että vastustaja saatiin hiiltymään.

− Me pelattiin kovaa ja fyysisesti, ne eivät näytä siitä tykkäävän. Se on hyvä, me jatketaan sitä keskiviikkona Oulussa.

Yleisökin innostui pelin kiihkosta. Se miellytti Miehoa.

− Oli mukava peli, paljon tunnetta. Täällä kotona meillä on loistavat fanit ja aina hieno tunnelma pelata, ei voi kuin nauttia, sentteri kehui.

Ottelusarja on nyt tasan 2‒2. Mieholla on uskoa joukkueensa otteisiin välierien jatkuessa.

− Mennään Ouluun pelaamaan samaa lätkää kuin tänään ja ollaan fyysisiä. Taistellaan jokaisesta sentistä ja millistä. Uskon, että siitä tulee hyvä, Mieho vakuutti.

» Lähetä palautetta toimitukselle