HPK:n tehoketjun maalinsylkijä nöyryytti kärppävahtia: "En ollut edes harjoitellut sitä!"

LIIGA / Haastattelu
Cornet osui ensimmäisessä Liigan runkosarjaottelussaan.
Kuva © C More

Norjan liigasta HPK:hon hankittu Philippe Cornet on aloittanut Suomi-uransa tehokkaasti. Pisteitä napsui jo harjoitusottelussa, ja verkko heilui myös Liiga-avauksessa Kärppiä vastaan. 

Harjoituskaudella Cornet pelasi Oula Palveen sentteröimässä ketjussa. Niko Kapasen palattua tositoimiin löytyi paikka tehoketjusta Kapasen sekä Sakari Mannisen kanssa. Kolmikko oli kotijoukkueen paras, joskin koko joukkue suoriutui iltapuhteesta mainiosti.

− Kärpät on laadukas joukkue, joten pyrimme rajoittamaan heidän huipputilanteiden luomistaan. Onnistuimme siinä hyvin kiekollisen paineen avulla yli kaksi erää, lukuunottamatta lopun väsähtämistä. Paineemme oli pitkään lähes tauotonta, Cornet mietti ottelun jälkeen.

− Olemme harjoitelleet karvaamista vastustajan päässä sekä omassa päässä laadukkaasti. Teimme paljon töitä, ja nyt se löi leiville.

Upean maalin anatomia

Cornetin henkilökohtaisena kohokohtana oli kauden henkilökohtainen avausmaali. Manninen karvasi kiekon Kärpät-puolustajalta ja sai syötettyä sen Cornet'lle.

Kanadalaispelaaja näytti laukovan, mutta päätyikin pujottamaan kiekon etukulmasta "nöyryyttävästi" ohi kokonaisuutena hyvän ottelun pelanneen Sami Aittokallion.

− Ensin en tiennyt mitä tehdä. Aioin laukoa, mutta hän [Aittokallio] paineisti tulemalla aggressiivisesti vastaan.

− Sanoin jätkille, etten ollut edes harjoitellut mitään sellaista. Annoin sen vain tapahtua, hymyili Cornet ottelun jälkeen.

Luvassa lisää suomalaisen kiekon opettelua

Cornet on nyt harjoitellut HPK:n kanssa 7,5 viikkoa. Suomalainen pelityyli ja Antti Pennasen pelikirja ovat alkaneet tarttua.

− Olemme erittäin onnekkaita siitä, että meillä on osaava valmennusjohto ja myös kokeneita pelaajia joukkueessa. Niko [Kapanen] ja Antti pitävät huolen siitä, että pysyn kärryillä. He kääntävät paljon harjoitusten sisältöä englanniksi. Kaikesta kerrotaan vähintään avainkohdat. Olen ollut ainoa ulkomaalainen kenttäpelaaja treeneissä, mutta minua on tuettu hyvin.

− Tänään olin yllättynyt pari kertaa siitä, pitääkö mennä tilanteeseen vai ei. Se on pahinta mitä voi tehdä, kun ei kunnolla vetäydy, muttei myöskään karvaa aggressiivisesti. Siitä jää yleensä kiinni.

HPK:ssa peli perustuu Cornet'n mukaan enemmän aggressiiviseen vaihtoehtoon eli voimakkaaseen karvaukseen ja hyökkäyspeliin. Cornet intoutuu asiasta huippumatemaattiseen mietintään pelaamisen tasosta.

− Joukkueena meillä riittää eniten tekemistä 60 minuutin tasokkaan pelin sekä karvauksen ylläpitämisessä. Jo harjoituspeleissä meillä oli näitä kahden hyvän erän otteluita.

Positiivisesti ajateltunahan kaksi hyvää erää on tässä vaiheessa parempi kuin yksi erä?

− On, kyllä. Mutta kolme vielä parempi kuin kaksi, nauraa Cornet yhteiselle "professoritason analyysille" toimittajan kanssa.

Lähitulevaisuuden tavoitteet ovat vuoden 2008 Oilers-varaukselle selkeät.

− Henkilökohtaisella tasolla tarkoitukseni on laukoa enemmän. Nyt jäin muutaman kerran liikaa miettimään nurkkatilanteisiin, tai hain liian selvässä laukaisupaikassa syöttöä.

» Lähetä palautetta toimitukselle