Jaakola: Johtoasemassa pelaamista pitää vieläkin opetella

KHL / Haastattelu
Jaakola tykitti tiistaina Jokereiden toisen maalin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit yrittää raivata tietään pudotuspeleihin vaikeimman kautta. Ailahtelevan kauden pelannut joukkue otti tiistaina tärkeät kaksi pistettä, mutta helpolla pisteet eivät taaskaan irronneet. Puolustaja Topi Jaakola harmitteli Jokereiden jälleen kerran lopussa hukkaamaa johtoasemaa.

Jokerit oli kiinni täydessä pistepotissa vielä pari minuuttia ennen loppua, muttta vieralija Neftehimik Nizhnekamsk painoi pelin tasoihin.

- Ristiriitanen peli. Meille on edelleen kova haaste pelata johtoasemassa, huokasi jokeripakki Topi Jaakola.

- Kun tasoitus tuli puolitoista minuuttia ennen loppua, niin oli fiilis, että jokunen näitä on tullut. Vissiin pitää vielä opetella lisää, vaikka 59 peliä on jo takana. Ei siinä toki vastustaja monta paikkaa saanut, se oli positiivista.

Jaakolan mukaan Jokereiden peli keskittyy liian usein tekemisen sijasta tuloksen tarkkailuun.

- Tulos ohjaa liikaa pelaamistamme. Pitäisi keskittyä suorittamiseen tuloksen sijaan, ja tehdä ylpeydellä kaikki tarvittava työ.

Pudotuspelipaikka omissa käsissä

Jokerit on pelannut jo pitkään veitsi kurkulla, kun taistelu läntisen konferenssin viimeisistä pudotuspelipaikoista on tiukkaa. Joukkue on tiukassa raossa pystynyt ottamaan tärkeitä voittoja. Tiistain tuloksien myötä paikka jatkopeleissä on nyt Jokereiden omissa käsissä. Jos helsinkiläiset voittavat torstain kotiottelussaan Ak Bars Kazanin, on paikka jatkossa selvä.

- Lähtökohta tauon jälkeen oli, että homma on omissa käsissä ja jokainen haluaa pelata hyvin viimeiset kaksi kotiottelua runkosarjasta.

- Mukavahan tärkeitä pelejä on pelata, mutta ei tietenkään ole hyvä, että olemme ajaneet itsemme tähän asemaan. Urheilussa ei kaikki mene suunnitelmien mukaan, ja tämän mukaan mennään.

Hankala kausi on myös kasvattanut jokerinippua.

- Jos jokin kasvattaa, niin vaikeudet. Kivaa ja mukavaahan se on vaan rallatella mukana, kun homma kulkee. Vaikeuksista kuitenkin kasvetaan ja viikkokausia tässä on paineen alla menty. Mahdollisia pudotuspelejä en lähde vielä miettimään yhtään, puolustaja päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle