Jalonen ei jätä perintöä, mutta uskoo Jokereiden tulevaisuuteen

KHL / Haastattelu
Jukka Jalonen siirtyy Jokereista Leijonien penkin taakse.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Pudotuspelisarjan häviäminen TsSKA:lle tarkoitti myös Jukka Jalosen kahden vuoden jokeripestin päättymistä. Leijonien ruoriin palaava riihimäkeläinen kertasi kulunutta ottelusarjaa ja kautta kesäloman alkuhetkillä.

Jokerit pystyi tämän kevään pudotuspelisarjassa haastamaan TsSKA:ta. Paremmuudesta ei jäänyt epäselvyyttä, mutta mitään riemumarssia suomalaisjoukkueen yli moskovalaiset eivät pääseet talsimaan.

Sarjan ensimmäinen peli meni Jokereilta täysin ohi ja antoi huonoja merkkejä joukkueen osaamisesta, mutta vähitellen Jokerit kuitenkin pystyi parantamaan.

- Tyhjä fiilinki - ei ole hirveästi sanottavaa. Tiukka peli oli taas tänään, pelaajat tekivät parhaansa. Isossa kuvassa voi tietysti todeta, että 4-2 kun häviää, niin parempi menee jatkoon, jokeriluotsi Jukka Jalonen huokasi.

- Toisessa pelissä oli hyviä elkeitä. Ensimmäinen meni täysin ohi, ja syitä siihen on pohdittu ja löydettykin. Nämä muut viisi ottelua olivat miehekkäitä, joukkue syttyi taistelemaan ja tehoja saatiin irti. Noin hyvää joukkuetta kuin TsSKA vastaan olisi pitänyt vaan olla vielä parempi. Lähellä oltiin, mutta kuitenkin kohtalaisen kaukana.

Loukkaantumisia alakerrassa

Karri Rämö oli Jokereiden sankari parissa voittopelissä. Etenkin viidennessä kamppailussa hän joutui hurjan urakan eteen ja torjui 83 kutia yli 140 minuuttia kestäneessä pelissä. Lauantaina Rämö oli kuitenkin kokonaan poissa Jokereiden kokoonpanosta.

- Mitähän tähän nyt voi sanoa? "Ajattelin antaa huilua 7. peliä varten?". Ei tässä nyt idiootteja olla! Yleensä on loukkaantuminen tai sairastuminen, tällä kertaa loukkaantuminen.

Jokereilla oli pudotuspeleissä terveyshuolia etenkin puolustuksessa. Välillä pakistoon istutettiin peräti kaksi hyökkääjääkin, kun pelikuntoisia pakkeja ei ollut. Yhdessä pelissä helsinkiläiset joutuivat selviämään pitkän aikaa neljällä puolustajalla.

- Ei ole tuommoista katoa ennen käynyt, kun kokonaismäärään vertaa. Sitkeä ryhmä oltiin, ja selvittiin vaikeista paikoista tähän asti. Kun äijiä oli pois, niin toisia tuli tilalle korvaamaan. Ei mietitty liikaa ja valitettu. Se on urheilua ja pitää kestää. Huonompi tuuri oli tietysti kuin vastustajalla, kun sieltä ei ollut ketään pois ja meiltä oli monta. Ei sille voi mitään, vaan täytyy pitää fokus niissä, jotka on terveenä.

"En minä nyt halua mitään perintöä jättää. Otan kaikki rahat mitä saan!"

Ottelusarjan päättyminen tarkoittu myös Jalosen jokeriajan loppumista. Mies oli tyytyväinen urakkaansa ja kiitteli organisaatiota tuesta.

- Kun häviöön päättää, niin haikeaahan se on, kun olisi halunnut mennä pitemmälle. Tähän pitää tyytyä ja kunnioittaa kahta hienoa vuotta.

- En minä nyt halua mitään perintöä jättää. Otan kaikki rahat mitä saan! Se on kyllä todella vähän. En jaksa miettiä kokonaisuutta kuin yleisellä tasolla. On saanut keskittyä hienossa yhteisössä valmentamiseen ja saanut tehdä sen kuten itse ja tiiminä halutaan. Ei ole tarvinnut ylimääräisiin asioihin sekaantua.

Koko kautta katsoen Jokereiden juhlakauden suoritus oli hyvä. Syksyllä joukkue lensi voittoputkessa, joka takasi myös hyvän sijoituksen runkosarjassa. Pudotuspeleissä suoritus oli parempi kuin vuosi sitten, kun joukkue pääsi askeleen pitemmälle ja pystyi haastamaan TsSKA:ta. Vuosi sitten sama joukkue pyyhkäisi Jokereiden yli avauskierroksella voitoin 4-0.

- Olimme runkosarjassa kolmansia, ja kaikilla joukkueilla oli tasaisesti pelejä. Oliko meillä nyt kaksi joukkuetta, joita vastaan oli kaksi plus kaksi peliä. Ne olivat SKA ja Riika, eli kärki ja jumbo, joten aika tasan meni sekin. Kuuteen kuukauteen 56 ottelua ja sijoitus kolmas, niin se kertoo jotain.

- Pudotuspelit TsSKA:ta vastaan, mikä on parhaiten Euroopassa ja KHL:ssä puolustava joukkue, eikä varmasti häviä monelle NHL:ssä sen suhteen, millä asenteella he jo runkosarjassa puolustavat.

Jalonen näkee ja toivoo, että Jokereilla on tulevaisuudessa mahdollisuus mennä vielä askeleita ylös. Hän kiitteli Jari Kurrin ja Janne Vuorisen työtä pelaajarekryssä ja uskoi Lauri Marjamäen olevan huippuvalmentaja Jokereille.

- Toivottavasti täällä voidaan rakentaa ensi kaudella taas parempi joukkue, että pääsisi pykälää tai paria pitemmälle. Oikeasti nyt kuitenkin haastettiin, ja tämäkin kuudes peli oli voinut kääntyä parin pikkuasian parannuksella ja onnistumisella. Eteen päin ollaan selkeästi viime kaudesta menty, ei vaan TsSKA:ta vastaan riitä vielä, Jalonen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle