Jokerit-pelaajat kohtaavat MM-jäillä: "Lauridsen on puntilla voimakkaampi, mutta jäällä voi olla eri juttu"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Peter Regin toimii Tanskan kapteenina.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Keskiviikkona Suomi kohtaa isäntämaan Tanskan. Molemmissa joukkueissa pelaa monta Jokereiden pelaajaa. Molempien joukkueiden helsinkiläisseuran pelaajat odottavat illan ottelua innolla.

Tanska pelasi edellisen ottelunsa maanantaina, kun vastaan luisteli miesten jääkiekon MM-kisoissa aina yhtä kova Kanada. Isäntämaasta ei ollut kanadalaisille vastusta ja Kanada voittikin ottelun lukemin 7−1.

Ennen ottelua Tanskan kokoonpanoihin oli merkitty vain kolme hyökkäysketjua. Oliver Lauridsen kertoo, että tanskalaiset eivät kuitenkaan pelanneet ainoastaan kolmella hyökkäysketjulla.

− Meillä on pari loukkaantumista, joten meillä oli vajausta hyökkäyspäässä. En usko, että pelasimme vain kolmella ketjulla, mutta yritimme kierrättää niillä pelaajilla, joita meillä oli. 

Tanska kohtaa seuraavassa ottelussaan keskiviikkona Suomen. Lauridsen pelaa seurajoukkuetasolla Helsingin Jokereissa, josta on monta pelaajaa myös Leijonien joukkueessa. 

Lauridsen odottaa innnolla kyseistä ottelua, kun hän pääsee pelaamaan Pekka Jormakkaa, Tommi Kivistöä, Olli Palolaa ja Marko Anttilaa vastaan.

− Saa nähdä, jos törmään heidän kanssaan kulmissa. Se on ottelu, jota odotamme. Toivottavasti meiltä löytyy uusi vaihde Suomea vastaan.

− Hieno päästä mittamaan heitä vastaan. Tiedämme, että he ovat heidän joukkueelleen huipputärkeitä pelaajia. Tiedämme myös miten he pelaavat. Se on ihan hauska päästä vääntämään heidän kanssaan. Varmasti on tulossa kovin peli tähän mennesssä, Anttila pohtii.

Lauridsenin mielestä Jormakka ja Anttila ovat kaksi hyvin erilaista pelaajaa.

− Kaksi hyvin erilaista jääkiekon pelaajaa. Pekka on vähän niin kuin artisti kiekon kanssa ja tekee sen kanssa asioita, joita jotkut toiset eivät osaa. Hän on hyvä löytämään maalinedestä paikkoja tehdä maaleja. 

− Marko on voimakas pelaaja. Hän on erittäin hyvä alivoimapelaaja. Hän olisi hyvä voimapelaaja, mille joukkueelle tahansa. Meidän pitää todella varoa heitä kahta.

Anttila jakaa kehuja tanskalaisille. Lauridsenin lisäksi Jokerien joukkueessa pelaa Peter Regin,Jesper B. Jensen sekä Nicklas Jensen.

− Mielestäni he ovat huipputyyppejä kaikki. Regin kapteenina on liiderityyppi, enkä näe heissä mitään negatiivista. Aika hyvin sopivat suomalaiseen koppiin. 

Anttila ja Lauridsen ovat kohtalaisen isokokoisia ja fyysisiä pelaajia. Herää kysymys, kumpi on heistä on vahvempi?

− Sanotaan, että Lauridsen on puntilla, mutta jäällä voi olla toinen juttu, Anttila vastaa.

Tanskan ja Jokereiden kapteeni Regin pitää Suomea toisena kotimaanaan.

− Olen pelannut heidän kanssan muutaman vuoden ja he ovat hyviä ystäviä, joukkuekavereita ja pelaajia, hän kehuu Jormakkaa ja Anttilaa.

− On aina hauskaa pelata sitä maata vastaan, jossa asuu. Olen viettänyt suurimman osan viime vuosistani Suomessa ja rakastan Helsinkiä. Tykkään suomalaisista ihmisistä ja pidän sitä toisena kotimaanani.

Oliver Lauridsen (kesk.) kohtaa keskiviikkona Jokerit-joukkueesta tuttuja pelikavereita.
Kuva © Emil Hansson www.Hanssonsphoto.net

Tanskan otteluissa on ollut läpi turnauksen loistava tunnelma. Isäntämaan kannattajat ovat jaksaneet kannustaa omiaan myös silloin, jos Tanska on ollut häviöllä suurinumeroisesti. 

Regin itse on Herningistä, eli kisakaupungista kotoisin. Kisat ovat olleet hänelle hienot.

− Tämä on pieni kaupunki, mutta uskon, että se on tuonut ihmisiä yhteen. Ihmiset luovat hienoa tunnelmaa, ei ainoastaan ympäri kaukaloa, vaan mitä olen kuullut, myös fanialue on ollut aika huikea.

− Ihan ravintolat ydinkeskustassakin ovat alkaneet vetää yhtä köyttä, hän jatkaa.

Lauridsen komppaa maamiestään. Tunnelma on ollut hänen mukaansa oikein hyvä.

− He ovat olleet uskomattomia meitä kohtaan. Toivottavasti ja uskon, että pelaamme paremmin Suomea vastaan kuin Kanadaa vastaan.

− Kannattajien tuki auttaa meitä varmasti seuraavassakin pelissä, hän päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle