Juuso Hietanen nakuttaa pisteitä lyhyestä kesälomasta piittaamatta

KHL / Haastattelu
Hietasen Helsingin-vierailu tosin päättyi kahteen takaiskumaaliin.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Nižni Novgorodin maisemat Moskovan hulinaan vaihtanut Juuso Hietanen pelasi Helsingissä epätyypillisen ottelun. Tehokkaan alkukauden pelannut Hietanen oli jäällä pakkiparinsa Matt Robinsonin kanssa molempien Jokereiden maalien aikana.

Moskovalaiset saivat luotua tukun laadukkaita laukaisupaikkoja, mutta eivät päässeet irtokiekkoihin. Jokerit hallitsi molempien maalien edustoja ja nappasi niukan 2–1-voiton.

– Oli ehkä vähän huono jää tänään, syöttelimme liikaa. Meidän olisi pitänyt olla suoraviivaisempia, Hietanen totesi.

Viime minuuteilla Moskovan Dinamo haki tasoitusta Hietasen kuluttaessa penkkiä, ja vastuusta kantoivat pakkipari Matt Robinson sekä moskovalaisten ainoaan maaliin syöttöpisteen kirjauttanut Dmitri Višnevski.

– Juusolla on ollut hyviä ja huonoja pelejä, mutta olemme tyytyväisiä hänen otteisiinsa, päävalmentaja Harijs Vitolins arvioi ympäripyöreästi Jokerit-ottelun jälkeen.

Dinamo-puolustajien kilpailu peliajasta kasvaa, kun Ak Bars Kazanista Moskovaan siirtyvä Venäjän maajoukkuepuolustaja Ilja Nikulin liittyy pikapuoliin joukkueeseen.

"Treenimatka voi vähän venähtää"

Neljän Torpedo Nižni Novgorodissa vietetyn kauden jälkeen Hietanen siirtyi kahden vuoden sopimuksella Moskovan kakkosseuraan. Rauhallinen suomalaispuolustaja on kotiutunut hyvin ruuhkaiseeen 12 miljoonan asukkaan Moskovaan, jossa hulinaa on aika tavalla enemmän kuin Novgorodissa, joka tosin sekin asuttaa miljoona ihmistä.

– Jos on huonoon aikaan liikkeellä, niin voi vähän treenimatka venähtää. Hieno, aika eurooppalaistyyppinen kaupunki se on, Hietanen kertoi suurkaupungin elämästä.

Jokerivalmentaja Erkka Westerlundin mukaan Moskovan Dinamo oli helsinkiläisille yksi kauden tähän asti vaikeimmista vastuksista, vaikka moskovalaisten kausi on ollut ailahteleva. Yhdeksästä ottelusta on kasassa viisi voittoa ja neljä tappiota.

Edellisessä ottelussa Dinamo haki arvokkaat vieraspisteet Pietarista, mutta kotikaukalossa on tullut tukkaan niin Vitjazilta kuin Slovan Bratislavaltakin.

– Niistä otteluista olisi pitänyt ottaa pisteitä, Hietanen manaili.

Hieman yli viikko sitten Medveščak Zagrebista napatussa 2-1-voitossa Hietanen viimeisteli joukkueensa molemmat maalit. Kauden seitsemässä pelaamassaan ottelussa Hietanen on iskenyt puolustajalle oivalliset kuusi tehopistettä. Jääaikaa on kertynyt yli 20 minuuttia per ottelu.

Kauden alku on ollut haastava, sillä Hietasen kevät venyi MM-kisojen myötä toukokuulle ja kausi alkoi jo elokuun lopussa.

– No ei kesä ehkä ihan optimaalinen ollut, mutta liityin joukkueen mukaan vähän myöhemmin. Mutta olisi kausi voinut vähän myöhemminkin alkaa, Hietanen mietti kesälomaansa.

Dinamon kausi jatkuu viiden kotiottelun putkella, joka kertoo, pystyykö joukkue säilyttämään sijoituksensa konferenssin keskikastin paremmalla puolella.

» Lähetä palautetta toimitukselle