Kauden ensimmäisen maalinsa viimeistellyt Salmela: "Pelaaminen HIFK:ssa on aina ollut unelma"

LIIGA / Haastattelu
Salmelalle maali oli uran yhdestoista.
Helsingin jäähallissa nähtiin torstai-iltana yksipuolinen näytös, kun HIFK otti selvän 4-1-voiton Mikkelin Jukureista. Jatkoajan haastatteluun ottelun jälkeen päätyi kauden avausmaalinsa iskenyt Saku Salmela.

HIFK oli tälllä kertaa vahva kotonaan, kun joukkue korjasi täydet kolme pistettä Jukureista. Kolmannessa erässä pelin lopullisesti ratkaissut kotijoukkue ei lähtenyt turhia nöyristelemään.

− Olimme aika kärsivällisiä, emmekä menneet turhan passiivisiksi. Pitää vaan jaksaa pelata agressiivisesti ja aktiivisesti. Se ei yleensä auta, että lähtee peruttelemaan, puolustajana tällä kertaa pelannut Saku Salmela kertoi.

Salmela onnistui iskemään niin kauden avausmaalinsa kuin ensimmäisen osuman HIFK:n paidassa Jukureita vastaan. Helsinkiläinen onnistui ohittamaan Jukurit-vahti Sami Rajaniemen maalin kulmalta.

− Tuntuu aika hyvältä. Tuota on odotettu jo jonkun aikaa, kun on ollut paikkojakin, Salmela iloitsi.

Monikäyttöinen helsinkiläinen pelasi alkukaudella myös hyökkääjänä, kun HIFK kärsi pahinta loukkaantumissumaansa. Silloin hänellä oli myös paikkoja kauden ensimmäisen kihauksen viimeistelemiseen.

− Varsinkin loppuvaiheessa mulla oli paikkoja tehdä, mutta se jäi odottamaan itseään. Kiva, että nyt maali tuli puolustajana.

Salmela tiesi HIFK:hon tullessaan, että komennus hyökkääjäksi saattaa tapahtua tarpeen vaatiessa. Hän kuitenkin näkee, että on aina helpompaa pelata yhdessä roolissa.

− Nyt meillä näyttää terveystilanne ihan hyvältä. Toivotaan, että saan rutiinia tuohon pakin hommaan. Siitä se lähtee sitten rullaamaan.

Niin B- kuin A-junioreissakin HIFK:ta edustanut Salmela myöntää, että pelaaminen punanutussa on ollut aina tavoitteena. 

− Vähän pidempi polku ollut, että pääsin tänne, mutta pelaaminen HIFK:ssa on aina ollut tavoitteena ja unelmana.

Paikka edustusjoukkueessa avautui kuitenkin pidemmän kiertotien kautta. A-junioreista helsinkiläinen jatkoi neljäksi kaudeksi K-Vantaaseen. Paluu HIFK:hon tapahtui viime kesänä, kun Salmela pakkasi muuttokuormansa palaten Helsinkiin kahden Tampereen Ilveksessä vietetyn kauden jälkeen.

− Ehkä pelaaminen täällä on tuntunut juuri siksi niin hyvältä, ettei se tullut helpomman kautta, puolustaja tuumi.

» Lähetä palautetta toimitukselle