Kerhon kanadalaisvahvistus on ammentanut Suomi-tietoutta entiseltä kapteeniltaan

LIIGA / Haastattelu
Philippe Cornet on esiintynyt tehokkaasti kesän harjoitusotteluissa.
Kuva © Marko Jansson

Kanadalaishyökkääjä Philippe Cornet ei ollut ennen lauantaita erottunut merkittävästi HPK:n miehistöstä loppukesän harjoitusotteluista. Hänen nimensä on kuitenkin joka kerralla komeillut maalitilastoissa. Torstaina Ilvestä vastaan maalin lisäksi pistepussi karttui yhdellä syöttöpisteellä.

− Olen mielestäni parantanut otteitani jatkuvasti. Edellisessä ottelussa sain kaksi tehopistettä, mutta en ollut silti parhaimmillani, Cornet analysoi lauantain harjoitusottelun jälkeen.

Lauantaina Ilvestä vastaan verkko siis heilui jälleen. Tällä kerralla hänen pelaamisensa oli myös kokonaisvaltaisempaa. Yhteispeli niin ikään ensimmäistä kauttaan HPK:ssa pelaavan Oula Palven kanssa tuntuu toimivan mallikkaasti.

− Ketju on toiminut hyvin. Oula on ollut mahtava, hän on rakentanut peliä hienosti ja tehnyt maaleja.

Cornet ei ole ensimmäistä kertaa pelaamassa Euroopassa, sillä viime kauden hän pelasi Norjassa, josta irtosikin sarjan mestaruus. Suomi ja Liiga ei ole kuitenkaan hänelle suuri tuntematon.

− Tiesin, että kyseessä on luisteluliiga, jossa on paljon taitavia yksilöitä.

Pohjolan olosuhteiden tietopankkina on toiminut hänen entinen seuratoverinsa ja kolmen liigakauden veteraani Josh Green. Mitään yllätyksiä ei ole siis vielä tullut.

− Parin viime vuoden aikana olen jutellut hänen kanssaan. Pelasin hänen kanssaan pari kautta AHL:ssä ja hän on huipputyyppi. Hän antoi hyviä vinkkejä Suomesta ja sarjasta. Kaikki onkin mennyt täällä kuten odotinkin.

» Lähetä palautetta toimitukselle