Keuruulla rakennetaan persoonallista kannattajakulttuuria − "Viime kaudella saimme yleisökadon taltutettua"

MESTIS / Haastattelu
KeuPa metsästää ensimmäistä Mestis-mestaruuttaan.
KeuPa pelaa TUTOa vastaan ensimmäisiä Mestiksen finaalejaan. Keuruulla halutaan pitää ottelutapahtumat koko perheelle suotuisina samalla, kun koko pitäjä tukee äänekkäästi omaa joukkuettaan matkalla kohti menestystä. KeuPa-kannattaja Ola Turunen kertoi nuoresta, mutta ponnekkaasta katsomokulttuurista.

Pitkän linjan KeuPa-kannattaja Ola Turunen saapui ensimmäisen KeuPa-TUTO-finaalisarjan ottelun toisella erätauolla kertomaan tunnelmiaan keuruulaisten seurahistorian ensimmäisestä finaalipaikasta.

− KeuPa sai hyvän vireen päälle kavennusmaalin jälkeen. Äijiä vaan maalille, niin tulostakin syntyy. Finaalipaikka on älytön, uskomaton juttu. Viime kaudella saimme yleisökadon taltutettua, ja saimme sen nousuunkin. Nyt loppukaudesta yleisöä on käynyt miltei kaksinkertainen määrä alkukauteen verrattuna, Turunen tunnelmoi.

Herrasmies kertoi olevansa paikallisen seuran fani jo pitkän ajan takaa. KeuPan ottelutapahtumissa riittää ääntä, valoa ja tunnelmaa. Aina näin ei kuitenkaan ole ollut, vaan tapahtuman kukkaan puhkeaminen on tuore piirre.

− Olen seurannut KeuPaa koko pienen ikäni, ja sitä on tässä vaiheessa aika paljon. Silloin mentiin luonnonjäillä. Meillä on täällä nuori kannattajakulttuuri, ja fan clubimme on aivan tuore. Perustimme sen juurikin yleisökadon pysäyttämiseksi, sekä tuodaksemme persoonallisuutta halliin.

Persoonallisuus Keuruun jäähallissa todellakin näkyy, sillä ensimmäisessä finaalissa pääkatsomossa jouduttiin seisomaan väenpaljouden takia. KeuPan väreihin sonnustautuneet ihmiset taputtivat, päristelivät rumpuja ja heiluttivat seuran huiveja.

Keuruun halli on hyvä paikka olla

TUTOllakin on tunnetusti äänekkäitä kannattajia, jotka matkustavat omiensa mukana ympäri Suomea. Turunen haluaakin, että Keuruun halli on vieraskannattajillekin mukava paikka vierailla.

− Me haluamme käydä kättelemässä vastustajan fanit, kun he tulevat hallille ennen ottelua. Pyydämme heitä ilmoittamaan kaikista järjestyshäiriöistä rohkeasti eteenpäin, sillä haluamme KeuPan ottelutapahtumien olevan perheystävällisiä juttuja − vaikka meteliä joskus onkin enemmän kuin pienten lasten korvat kestävät.

Turusesta huokuu välitön tunne koko KeuPaa kohtaan, mutta mies listaa kuitenkin nykyjoukkueesta muutaman nimen ylitse muiden.

− Omia suosikkipelaajiani tämän kauden joukkueesta ovat Joel Sund ja kapteeni Markus Jokinen. Täytyy myös nostaa hattua nuorelle maalivahdille Lassi Lehtiselle

Mestiksessä nähdään välillä rajujakin taklauksia, ja toisinaan tuomiot eivät ole täysin linjassa keskenään. Turunen toivookin, että isoista panoksista huolimatta oikeudenjakajat pysyvät tehtäviensä tasalla.

− Toivottavasti tässä sarjassa nähdään urheilullista peliä, eikä kumpikaan joukkue lähde sikailemaan vastustajien tähtipelaajia pois. Tuomaristolla on myös tärkeä tehtävä tämän sarjan läpiviennissä. Täytyy kuitenkin antaa pelaajien pelata, muistutti Turunen.

» Lähetä palautetta toimitukselle