Kiekko-Vantaan Mälkiä luottavaisena - "Ei polkupyörää uudelleen keksitä"

MESTIS / Haastattelu
Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä luottaa suojatteihinsa.
Kuva © Timo Savela
Kiekko-Vantaa selvisi pudotuspeleihin, kun Peliitat ei voittanut kahta runkosarjan viimeistä ottelua vaan kärsivät tappiot. Näin vantaalaiset saivat paikan auringossa. Kiekko-Vantaa kohtaa runkosarjan ykkösen, Mikkelin Jukurit.

Kiekko-Vantaa selvisi runkosarjan kahdeksantena joukkueena pudotuspeleihin, missä se kohtaa runkosarjan voittajan ja piste-ennätyksen tekijä Mikkelin Jukurit. Kiekko-Vantaan pudotuspelipaikka selvisi vasta toiseksi viimeisessä ottelussa Peliitat-LeKi, sillä Peliitat haastoi vantaalaiset viivalla kovaan taisteluun. LeKi voitti, eikä se riittänyt heinolalaisille.

Viimeiselle pudotuspelipaikalle olisi noussut Peliitat, jos se olisi voittanut kummatkin jäljellä olevista otteluista. Lohipaidat pelailivat viimeisen runkosarjaottelunsa Heinolassa paineetta ja alkoivat valmistautua pudotuspeleihin.

Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä on realistinen, mutta silti Jukureiden kohtaaminen herättää monenlaisia tuntemuksia. Muun muassa Kiekko-Vantaa pystyi voittamaan mikkeliläiset keskinäisissä otteluissa Tikkurilassa otteluin 2-0.

− Keskiviikkona alkavat pudotuspelit. Paikka jatkossa ei ole itsestään selvää, sillä vielä viime kaudella joukkue kompuroi sarjan jumboksi.

Mahdollisuuksia lyödä Jukurit

Jukurit osoitti runkosarjassa olevansa yksi suurimmista ennakkosuosikeista. Saman suuntaiset olivat Mälkiänkin mietteet. Lohipaitojen päävalmentajalla on kokemusta Jukureista, sillä mies pelasi joukkueessa kymmenisen vuotta sitten parin kauden ajan.

− Jukurit on sarjan ylivoimaisesti paras joukkue. Mikkelissä on tehty yhtäjaksoista työtä jo 15 vuotta, kun taas meillä Vantaalla alkoi periaatteessa työnteko viime kauden jälkeen.

− Jukurit pelaa suoraviivaista ja yksinkertaista kiekkoa, jossa pari kolme pelaajaa ajaa maalinedustalle.

Kiekko-Vantaalla on kova työ yllättää Jukurit. Kuitenkin Mälkiä näkee asiassa paljon positiivisia asioita, sillä kaikille pudotuspelit alkavat nollatilanteesta.

− Pelit pitää pelata. Uskon vakaasti, että voimme pelata hyvin. Jos pelaamme tiivistä viisikkopelaamista, meillä on mahdollisuudet lyödä Jukurit, Mälkiä totesi.

Lohipaidat valmistautuvat tohinalla

Vantaalaisjoukkue lähtee jatkopeleihin siitä, mihin runkosarjassa jäivät.

− Ei tässä polkupyörää uudelleen keksitä. Harjoittelumme ovat muuttuneet, mutta taas toisaalta pysyneet samoina. Suurimmaksi osaksi olemme keskittyneet kamppailuun, maalineduspelaamiseen ja erikoistilanteisiin.

Kiekko-Vantaan ylivoimapelissä on ollut toivomisen varaa. Varsinkin kotiotteluissa tehokkuus on ollut silminpistävää.

− Tehotonta on ollut, mutta ei huonoa kuitenkaan. Olemme hakeneet onnistumisia kahdella ylivoimaketjulla.

Kun päävalmentajalta kysytään suurimpia pelaajia, jotka voisivat kannatella joukkuetta kovissa otteluissa, tämän vastaus on selkeä.

− Odotan, että jokainen pelaaja saa kaiken irti pelissään. Vaikea mennä mainitsemaan ketään erityistä.

Kiekko-Vantaan pelissä tapahtui runkosarjan lopussa jotakin sellaista, joka ajoi joukkueen sijalta viisi sijalle kahdeksan. Jos otteluita olisi ollut enemmän, tuskin Kiekko-Vantaa olisi ollut mukana pudotuspeleissä.

− On ollut seassa hyviäkin otteluita. Tuloksellisesti meidän suorittaminen oli huonoa, mutta pelillisesti veimme useammassa ottelussa peliä. Esimerkiksi pelasimme Hokkia ja SaPKoa vastaan hyvät ottelut.

Kiekko-Vantaa on löytänyt kadoksissa olleen peli-identiteettinsä pitkän kauden aikana. Siihen kuuluvat niin vauhti kuin myös fyysisyys.

» Lähetä palautetta toimitukselle