Leijonankaataja Mathias Niederberger: "Suomella on pelaajia, joita minä katson tv:stä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Miro Heiskasen ohjausyritys meni piirun verran saksalaisten maalin yli.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Saksa nappasi Leijonista jatkoaikavoiton, ja liki sensaatiomaisen tarinan kirjoitutti joukkueen kolmosvahtina turnaukseen lähtenyt Mathias Niederberger. Maalivahti oli haltioissaan siitä, keitä hän kohtasi illan ottelussa.

Saksa kampesi Leijonista voiton jatkoajan jälkeen numeroin 3−2. Olympiahopeamitalistin maalilla pelasi 25-vuotias Mathias Niederberger, jolle MM-ottelu oli uran ensimmäinen. Iloinen saksalainen kertasi ottelua seuraavasti:

− Pelasimme erityisesti hyökkäyssuuntaan hyvän pelin. Emme antaneet suomalaisille liikaa tilaa. Jos olisimme tehneet niin, heidän taitavat ykslönsä olisivat keksineet kiekon kanssa jotain. Heidän laatutasonsa on kova, mutta me olimme luottavaisia itseemme ja pelisysteemiimme. Vaikean alun jälkeen pääsimme peliin hyvin mukaan.

Saksan joukkue vaihtui rutkasti olympialaisista näihin MM-kisoihin.

− Meidän joukkueemme on melko uusi. Viime pelit ovat auttaneet ryhmäämme hitsautumaan yhteen, ja tänään tasoituksen jälkeen itseluottamuksemme kohosi, Niederberger taustoitti.

Saksan DEL-liigassa Düsseldorfin joukkueessa pelaava maalivahti on saanut vyölleen joitakin kansainvälisiä kamppailuja viime vuosina, mutta nousua kansan tietoisuuteen ei ole toistaiseksi tapahtunut.

− Olen ollut maajoukkueringissä nyt pari vuotta, mutta en ole saanut mahdollisuutta MM-tasolla. Johdonmukainen työ on varmasti yksi syy siihen, että pääsin pelaamaan. Olen todella kiitollinen tästä mahdollisuudesta ja siitä, miten tämä päättyi, Niederberger myhäili.

Mies ei listannut ainakaan ääneen tavoitteekseen tarunhohtoista NHL:ää, mutta MM-debyytti Tanskassa riemastutti sen verran, että halu palata syttyi heti.

− Haluan pelata vielä toistamiseenkin tällä tasolla. Oli hienoa, kun pysyin kiireisenä kiekkosateessa. Näin kiekot hyvin. Puolustuksemme vei suomalaisilta tilan pois.

Niederberger oli kuin lapsi karkkikaupassa. Silmät loistaen hän kertoi, kuinka hän pysyi koko ajan rauhallisena, vaikka töitä riitti koko ottelun ajalle.

− Tämä on todella huikea voitto. Suomella on pelaajia, joita minä katson tv:stä. Peli oli nopeaa, mutta systeemimme toimii juuri tällaisessa ympäristössä. Ansaitsimme ylimääräisen pisteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle