Leijonien energiapakkaus myöntää väsymyksen: "Roolini on hyvin erilainen"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kapanen sanoi olevansa pettynyt omaan tekemiseensä.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Leijonien kova-asenteinen hyökkääjä Kasperi Kapanen on pelannut toistaiseksi miesten MM-kisoissa paljon isompia minuuttimääriä kuin mihin on Pohjois-Amerikassa tottunut. Ketjumuutos toi 21-vuotiaan peliin piristysruiskeen.

Saksa kampesi voiton Suomesta jatkoajan kautta maalein 3−2. Kasperi Kapanen siirrettiin ottelun kolmannessa erässä ykkösketjusta kolmanteen linjaan. Nuori mies ei ollut tyytyväinen, mutta katsoi jo tulevaan.

− Harmittaa, koska tuollainen peli olisi pitänyt voittaa. Olin itseeni pettynyt, etten suoriutunut haluamallani tavalla. Sellaista sattuu, mutta nyt on turnauksen tähän asti kovin peli edessä. Sen jälkeen tulevat vielä kovemmat pelit. Joukkueemme on valmiina ottamaan ne vastaan.

Mistä tulos jäi sitten kiikastamaan?

− Emme olleet parhaimmillamme varsinkaan toisessa erässä. Emme pelanneet omaa peliämme ja Saksa teki kaksi maalia siinä erässä.

Kapanen siirrettiin Leijonien kolmosketjuun pois Mikael Granlundin ja Mikko Rantasen viereltä. Toronton organisaation hyökkääjä ei ollut moksiskaan vaihdoksesta.

− Ei siinä muuta kuin yritetään herättää joukkuetta, ja saada maaleja aikaan. Onhan meillä ollut Miken (Granlund) ja Ranen (Rantanen) kanssa paljon paikka, mutta emme ole saaneet sisään. Nyt koetimme tuollaista, ja huomenna katsomme, millaiset ketjut meillä on.

− Minulle on ihan sama missä pelaan. Meillä on neljä ketjua huikeita jätkiä, joten ei ole väliä, missä kentässä pelaan. Myös tässä uudessa vitjassa oli hyvää kemiaa. Kaikki muutkin ketjut piristyivät kolmanteen erään.

Väsymyksestä huolimatta usko on kova

Kapanen on tottunut pelaamaan seuratasolla enemmän alempien ketjujen energiahyökkääjänä. Leijonissa peliaika on lähennellyt 20 minuuttia. Hyökkääjä myönsi ajoittaisen väsymyksen. 

− Roolini on täällä hyvin erilainen, mutta se on vain positiivista, sillä pääsen peliin hyvin mukaan. Peliaika helpottaa pelaamista. On ollut raskasta, mutta se on toisaalta sama kaikille − jääkiekko on sellaista, myöntää Kapanen.

Suomi kohtaa alkusarjan viimeisessä pelissä tiistaina Yhdysvallat. Kapasella on tiedossa haasteen kovuus, ja resepti sen voittamiseksi. Myös perhepiiristä sataa tukea.

− Pelaajat on tuttuja, ja tiedän, että tulee kova joukkue vastaan. Minun on käytettävä enemmän vahvuuksiani. Pappa (Hannu Kapanen) on sanonut, että pitäisi laukoa enemmän. Ja minä yritänkin käyttää laukaustani. Mitään uutta ei tarvitse kuitenkaan ruveta keksimään, Kapanen kertoili.

Kapanen soimasi itseään kehnoista otteista, mutta valoi uskoa turnauksen tärkeitä pelejä silmällä pitäen

− En ole tyytyväinen tekemiseeni. Paremminkin olisi voinut mennä, mutta aikaa on vielä. Ei pidä alkaa potkia itseään päähän. Olemme tähän asti pelanneet hyvin, ja neljän pelin voittaminen on ollut hyvä asia.

» Lähetä palautetta toimitukselle