"Meidän kopissa ei ole tekosyitä matkustamisen takia"

MESTIS / Haastattelu
Miika Elomo on johdattamassa TUTOa kohti finaalia.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Vuoden alusta TUTOn päävalmentajaksi nimetty Miika Elomo johdatti turkulaispoppoon lopulta runkosarjassa sijalle seitsemän, ja sitä kautta puolivälieriin. TUTOn ensimmäinen kukistettava on sarjakakkonen Kajaanin Hokki.

− Hokki pelasi erinomaisen runkosarjan, mistä jo pelkästään sarjasijoituskin kertoo. Työteliäs ja nopeajalkainen joukkue, joka on valmis uhrautumaan toinen toisensa eteen, TUTO-luotsi Miika Elomo kommentoi joukkueensa puolivälieräparia.

− Kova ja tiukka sarja tulossa, jossa mausteena vielä iso etäisyys, niin kyllä tämän ottelusarjan voittaja tulee olemaan todella vahvoilla kevään loppupeleissä.

Turkulaisten viikonlopusta tulee kiireinen, sillä perjantaina pelataan Turussa ja heti lauantaina pitäisi olla parhaimmillaan Kajaanissa.

− Lauantaista tulee tiukka, mutta toisaalta etäisyys on sama molemmille joukkueille. Välipäivien on pyrittävä olemaan niin fyysisesti kuin henkisestikin huoltavia, ja se tuleekin näyttelemään isoa roolia, Elomo toteaa.

− Tärkeää on myös se, että joukkueen kanssa yhdessä mietitään mitä tehdään ja miten mennään. Ei tämä missään nimessä ole niin mennyt, että olisin itse päättänyt kaiken.

Oikea asenne on kuitenkin se, mitä TUTOssa eniten painotetaan raskaiden pudotuspelien alla.

− Varmaa kuitenkin on, että meidän kopissa ei ole tekosyitä matkustamisen takia, Elomo huomauttaa.

TUTO kohtasi puolivälieräparinsa Hokin vielä aivan runkosarjan viime metreillä, kun turkulaisten viimeisessä kotipelissä kajaanilaispoppoo luisteli vastaan. Tällöin TUTO oli selkeästi parempi 3-0-lukemin ja päävalmentaja löytää heti parikin syytä siihen miksi.

− Meidän viisikot olivat erinomaisia etäisyyksiltään ja syötöt olivat laadukkaita. Runkosarjan loppumetreillä puhuinkin siitä, että meidän syöttämisen täytyy tulla paremmaksi. Syöttelymme onkin parantunut ja sitä kautta meidän pelimmekin paranee.

Elomo painottaa kuitenkin, että oli vastassa sitten Hokki tai mikä tahansa muu kärkijengi, on pelin oltava perusasioiltaan kunnossa.

− Tämä laji kuitenkin tukeutuu ihan perusosaamiseen ja sen täytyykin olla korkealla tasolla, Elomo muistuttaa.

− Kun pudotuspelit alkavat, perustekeminen korostuu entisestään: aina täytyy antaa hyvä syöttö joukkuetoverilla, aina täytyy ottaa kiekko haltuun. Jos perusasiat pätkii, niin sitten alkaa pätkiä kaikki, kun tilaa ja aikaa on vähemmän, ja kamppailupelaaminen nousee merkittävään rooliin.

TUTO sai vielä pudotuspelien alla remmiinsä todella mieluisan vahvistuksen, kun viime kaudella turkulaisten sydämiin tiensä raivannut Kaapo Kähkönen teki paluun TUTO-maalin suulle.

Kähkönen saakin päävalmenajalta kehuja, mutta Elomo haluaa painottaa, että turkulaispoppoon maalivahtiosasto on kokonaisuutena todella hyvällä mallilla.

− Kaapo on tärkeä lenkki meille. On iso asia saada mukaan meritoitunut nuorimies, jolla on iso mestaruus alla. Se on tärkeää niin kannattajille kuin joukkueellekin. Mutta on muistettava, että Kristian Järvinenkin oli jo kova tekijä. Minun aikanani hän ei tainnut hävitä yhtäkään peliä. Nyt meillä on tämän sarjan kaksi parasta maalivahtia.

− Siihen vielä lisäksi Kalle Hokkanen, niin on pakkoa sanoa, että olen erittäin luottavainen meidän maalivahtikolmikkoon, Elomo toteaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle