Mestiksen Real Madrid - "Jokaiselle annetaan mahdollisuus"

MESTIS / Haastattelu
Juhani Tamminen haluaa kehittää omista nuorista uusia runkopelaajia.
Kuva © Jani Mesikämmen
Juhani Tammisen TUTO nappasi keskiviikkona ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa. Paluun joukkueen penkin taakse tehnyt Tamminen on linjannut TUTOlle liudan tavoitteita niin lyhyelle kuin pitkällekin aikavälille. Yksi päävalmentajan toiveista on muuan muassa Suomi-sarjan entistä vahvempi hyödyntäminen pelaajakehityksessä.

TUTO Hockeyn nykyisen pelaajaringin laajuus miellyttää päävalmentaja Juhani Tammista. Jokaiseen ruutuun on vaihtoehtoja, eikä Kupittaalla ole pelkoa vajaasta kokoonpanosta. Nykyiset toimintaperiaatteet ovat osa Tammisen suunnitelmaa uusien pelaajien kasvattamiseksi.

- Meillä riittää nyt äijiä joka pelipaikalle. Yksi koulutusprosessini palasista on se, että "valmistaudu". Jokainen saa mahdollisuuden. Siitä on nyt jo hyviä esimerkkejä, Tamminen linjasi torstaina.

Valmentajan työn ensimmäiset hedelmät on jo ehditty korjata. 20-vuotias puolustaja Riku Väkiparta on iskenyt kaksi maalia yhtä moneen otteluun. Myös vuotta vanhempi Teemu Aarnio ansaitsi pelipaikkansa vahvoilla otteillaan.

- Kauden seiskapakkina aloittanut Väkiparta sai loukkaantumisen seurauksena mahdollisuuden, käytti sen ja on nyt iskenyt meille ratkaisevia maaleja. Toinen on nelosketjun rotaatiossa mahdollisuuden saanut Aarnio, joka sai mahdollisuuden Heinolassa, pisti laatan pussiin ja pelasi helvetin hyvän pelin, ja on nyt avauksessa, "Aurinkokuningas" kertaa.

- Tämä on se kasvuprosessi, jonka haluan tänne luoda. Kaikki saavat tilaisuuden. "En tule kertomaan milloin se on, vaan teidän tehtävänne on valmistautua".

TUTO hyödyntää pelaajakehityksessä Salon Kiekkohaita. Suomi-sarjassa pelaava yhteistyöseura tarjoaa alustan pelituntuman ylläpitämiselle ja näyttöjen antamiselle. Laajan pelaajamateriaali ei mene hukkaan, kun käytettävissä on liuta pelipaikkoja lähipaikkakunnan "farmista".

- Tämä prosessi on vasta lähdössä liikkeelle, mutta haluan kouluttaa joukkueen siihen, että kun äijät sitten tulevat tuoreina mukaan, he auttavat tätä joukkuetta.

Tamminen nostaa esimerkiksi La Liga -mestari Real Madridin.

- Emme siis kaipaa tähän sitä suomalaisuutta, että "voi helvetti, mä en pelaa tänään". Ei siellä Jose Mourinhonkaan jengissä Karim Benzema pääse aina pelaamaan. Mutta sitten kun tulee viimeiset 20 minuuttia, hän laittaa pallon pussiin. Tässä on sama tilanne.

- Meillä ei ole ihan saman verran fyrkkaa kuin Real Madridilla, mutta meillä on sama periaate. Tämä on maratonjuoksu ja se tarkoittaa, että meillä on oltava tuoreita käsiä, päitä, miehiä ja jalkoja, varsinkin tällaisessa pelitahdissa, Tamminen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle