Mikko Manner johti Kärpät finaaleihin − "Tajusimme, ettei nyt ole aika jähmettyä vaan pelata"

LIIGA / Haastattelu
Mikko Manner myönsi käyneensä ottelun aikana kierroksilla.
Kuva © Emil Hansson www.Hanssonsphoto.net
Oulun Kärpät kaatoi tiukan välieräsarjan seiskapelissä HIFK:n luvuin 2−1 ja eteni finaaleihin. Pelin jälkeen Kärppien päävalmentaja Mikko Manner kiitteli omiensa lisäksi välierien taisteluparia ja paljasti finaalivalmistelujen kaavan. Lauantai-iltana Manner itse aikoi rentoutua NHL:ää seuraten.

Seiskapelin jälkeen Kärppien päävalmentaja Mikko Manner kertoi ottelun taitekohdista. Yleensä hyvin rauhallinen valmentaja myönsi hieman kiihtyneen ensimmäisessä erässä.

− Ensimmäisessä erässä joukkue antoi IFK:lle turhia hyviä vastaiskuja ja se sai minut vähän kierroksille. Paransimme siitä kuitenkin ja tajusimme, ettei nyt ole aika jähmettyä vaan pelata ja pelata oikealla tavalla. Enää ei ole hienouksien aika, vaan pelataan kiekkoa syvään ja taistellaan. Kyllä nämä sepät pitävät huolta siitä, että viimeinen silaus on tehty.

Kärppien kokoonpanossa nähtiin pari uutta pelaajaa. Manner kiitteli uusien pelimiesten esityksiä.

− Tuoreet miehet Radek Koblizek, Rasmus Kupari ja Sami Anttila toivat juuri sitä toivottua energiaa. Loppu oli taistelua ja ihan yhtä hyvin IFK olisi voinut tänään voittaa. Hienoja pelejä on tällä kaudella pelattu ja olen kiitollinen, että saan olla sen onnekkaamman puolella.

Hatunnosto koko kaudesta HIFK:lle ja omalle joukkueelle

Kiitosta ja arvostusta sai myös sitkeästi pelannut vastapuolen joukkue. Pitkän ja vaiheikkaan yhteisen kauden jälkeen Manner oli valmis hautaamaan sotakirveen.

− Meillä on ollut tunteikas kausi talviklassikkoineen. Vaikka kaikenlaista onkin sattunut ja tapahtunut, niin urheilu on kuitenkin ollut keskiössä. Molemmat joukkueet ovat täynnä hienoja pelaajia ja monella ura on vasta lähtemässä nousukiitoon. Kärpät ja IFK ovat kaksi legendaarista suomalaista seuraa, ja on kunnia olla osa sitä.

Manner muistutti pelin jälkeen myös Kärppien kauden moninaisista vaiheista ja joukkueeseen kohdistuneista odotuksista.

− Aluksi ei tullut hirveästi odotuksia, mutta kun Kärpät on kyseessä, niin seuran perinteet velvoittavat menestymään. Kun joukkue sai loistavan startin kauteen ja nousi runkosarjan kärkeen, niin joukkue myös ansaitsi sen ennakkosuosikin viitan. Sen viitan harteilla pitäminen ei ole aina niin yksinkertaista urheilussa. Kyllä täytyy hattua nostaa joukkueelle ja pelaajille.

Taikatemput eivät auta finaaleihin lähdettäessä

Tiistaina Kärppien edessä on Raksilassa Tampereen Tappara ja Liigan finaalit. Mannerin mukaan taikatemppuja ei tarvita, vaan valmistautuminen pysyy yksinkertaisena.

− Me valmentajat juuri sanoimme pelaajille, että muutama päivä pidetään nyt irti jääkiekosta. Ollaan nyt onnellisia tästä. Maanantaina nähdään, mutta silloinkin kerätään paljon energiaa. Tiistaina alamme sitten kunnolla taistelemaan. Ei tässä kaneja enää vedetä hatusta. Se on enää vain henkistä ja fyysistä latausta taistelua kohti.

Itse päävalmentaja kuitenkin paljasti medialle seuraavansa mahdollisesti muuta jääkiekkoa ennen kuin keskittyy apuvalmentajiensa kanssa suunnittelemaan finaaleja varten.

− Kyllä minä ehkä jääkiekkoa tänään mietin, sieltähän tulee Nashvillen peli kymmeneltä. Sehän on hienointa nauttia jääkiekosta ilman, että tarvitsee hirveästi tuijotella. Kyllä me huomenna vähän jaamme tehtäviä ja teemme kotona varmasti töitä. Tappara kuitenkin tunnetaan, eikä siellä paljon heikkoja kohtia ole niin kuin me kaikki tiedämme.

» Lähetä palautetta toimitukselle