MM-kisojen supertähti Patrick Kane pettyi NHL-kauteen − MM-matka kunnia-asia

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kane on Yhdysvaltojen kippari Tanskan MM-näyttämöllä.
Kuva © Emil Hansson www.Hanssonsphoto.net
Chicago Blachawksin ja Yhdysvaltojen maajoukkueen supertähti Patrick Kane saalisti Kanadaa vastaan syöttöpisteen, ja epäonnistui rangaistuslaukauskisassa. 29-vuotias laitahyökkääjä halusi tulla pelaamaan MM-kiekkoa, kun pelit NHL:ssä loppuivat lyhyeen.

Yhdysvallat avasi Tanskan MM-turnauksen Pohjois-Amerikkan derbyllä, kun vastaan asettui kivenkova Kanada. Chicago Blackhawksin valovoimainen tähtihyökkääjä Patrick Kane oli tyytyväinen 5−4-numeroin irronneeseen voittoon.

− Peli oli ihan hyvää, mutta toivottavasti pystymme parantamaan turnauksen edetessä. Maalivahtipelimme oli kovalla tasolla ja torjui paljon isoja kiekkoja, Kane kehaisi Keith Kinkaidia.

Kanada hallitsi peliä pitkiä jaksoja, ja yhdysvaltalaiset pääsivät iskemään osumansa pääasiassa vastaiskuilla. Joukkueen kapteeni toivoo tähän asiaan tulevan muutoksen.

− Oli hienoa saada ensimmäinen voitto heti avauspelistä, Kane myhäili, kuitenkin muistuttaen, että Yhdysvaltojen tulee pitää jatkossa enemmän kiekkoa ja kontrolloida peliä, jotta pistepussi karttuu jatkossakin.

C-kirjainta kantanut 29-vuotias laituri kiitteli joukkuetta selkärangan osoittamisesta. Kanada johti ottelua kahdella osumalla, ennen kuin Yhdysvallat heräsi.

− Kanada tuli vauhdikkaasti peliin, ja pystyi luomaan todella paljon maalipaikkoja. Oli upea huomata, kuinka joukkueemme tuli 2−0-takaa-ajoasemasta peliin mukaan ja voittoon.

Menestykseen tottunut Kane ei halunnut vielä lomalle

Herningin kisapaikoista on puhuttu viime päivinä kaikenlaista, mutta Blackhawks-tähti halusi kiitellä kisaorganisaatiota − yhtä seikkaa unohtamatta.

− Jäätä lukuun ottamatta kaikki on järjestäjien puolesta hoidettu erittäin mallkkaasti, Kane tuumi.

Seuratasolla Kane on tottunut pelaamaan pitkälle tavoitellen Stanley Cupia, mutta tällä kaudella chicagolaiset jäivät pudotuspelien ulkopuolelle. Matka Tanskaan oli jopa itsestäänselvyys.

− Halusin vain pelata kiekkoa. Olen otettu siitä, että saan pelata maalleni. Kausi ei päättynyt NHL:ssä haluamallamme tavalla, joten toivon tämän turnauksen tuovan kaudelle hyvän lopun.

» Lähetä palautetta toimitukselle