x

Osallistu Jatkoajan lukijatutkimukseen

Tutkimuksessa kartoitamme lukijoidemme mielipiteitä Jatkoaika.comin toimitukselliseen sisältöön liittyen. Vastaamalla lukijatutkimukseen voit siis tuoda äänesi kuuluviin ja vaikuttaa sivuston tulevaisuuteen.

Tutkimukseen vastaamiseen kannattaa varata aikaa noin 5 minuuttia. Kaikki vastaukset käsitellään täysin luottamuksellisesti ja nimettöminä.

Kaikkien kyselyyn vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 10 kappaletta tyylikkäitä Jatkoaika-lippiksiä ja -pipoja.

Osallistu kyselyyn tästä »

Ei kiitos

Roman Josi edustaa seurajoukkuetasolla Nashville Predatorsia.

Getty Images

NHL tähdet vastaavat: Suomen vastustajana historian paras Sveitsi?

Nino Niederreiterin ja Roman Josin tähdittämä Sveitsi selvitti tiensä puolivälieriin. Joukkueesta on puhuttu historian vahvimpana Sveitsin jääkiekkomaajoukkueena.

Sveitsin paras saavutus MM-tasolta on vuodelta 2013. Myös tuolloin joukkueen kirkkaimmat tähdet olivat Nino Niederreiter ja Roman Josi. Tuon jälkeen molemmat ovat ottaneet urallaan askeleita eteenpäin, kun Josi on noussut NHL:n parhaiden puolustajien joukkoon.

Tämän lisäksi tulitukea antaa myös Predatorsia edustava Kevin Fiala, joka vakiinnutti päättyneellä kaudella paikkansa NHL-miehistössä. Puheet ovatkin kääntyneet jopa historian parhaaseen Sveitsin kisajoukkueeseen.

− Tämä on selvästi hyvä joukkue, jossa on paljon hyviä pelaajia ja runsaasti johtajuutta, Josi ynnää.

− Matkalle on mahtunut paljon hyviä joukkueita, mutta haluamme tästä parhaan joukkueen.

Niederreiterin käyrä ei ole ollut aivan yhtä nousujohteinen, mutta paikka NHL:ssä on selviö. Minnesota Wildin hyökkääjä mättää tasaisesti yli puoli pistettä per peli, ja MM-kisoissa seitsemän alkulohko-ottelua tuottivat seitsemän tehopistettä.

Sekä Niederreiter että Josi kuuluvat punapaitojen kapteenistoon. Josin korostamaa johtajuutta on helppo kuulla myös Niederreiterin puheista.

− Sveitsiläisen kiekkoilun historiassa on pelaajia, jotka ovat auranneet meille tietä, jotta meidän on mahdollista loistaa, hyökkääjä miettii.

− On siis vaikeaa sanoa, onko tämä historian paras joukkue, kun kovia joukkueita on ollut aiemminkin.

Neljäs sija kuitenkin ilahduttaa Sveitsiä, kun kisojen ensimmäinen tavoite tuli täyteen. Maa ei ole pitkään aikaan ollut mikään heittopussi, mikä johtuu pitkäjänteisestä työstä. Tämän tuloksena joukkue on nähty puolivälierissä kymmenen kertaa 2000-luvun aikana.

Tästä huolimatta maha ei ole vielä täynnä.

− Tämä oli ehdottomasti hieno askel meidän joukkueellemme. Meidän pitää jatkaa samaa työtä, jotta olemme vuosi vuodelta parempia, Niederreiter kertoo.

Lue myös

Kevin Fiala kertoi mielipiteensä Pekka Rinteestä sensaatiovoiton jälkeen ja paljastaa, miksi rakastaa Ruotsia

MAAJOUKKUE | 19.5.2018 23:22
Leijonatkin kaatanut Sveitsi eteni sensaatiomaisesti miesten MM-kisojen finaaliin, kun se kukisti välierässä Kanadan. Joukkueen nuori hyökkääjä Kevin Fiala kertoi mielipiteenä Pekka Rinteestä ja Ruotsista finaalivastustajana. lue lisää

Josi odottaa puolivälieriä ja Tolvasta: "Hänen laukauksensa on loistava"

MAAJOUKKUE | 16.5.2018 7:00
Roman Josin Kööpenhaminan-reissusta ei tullut hukkareissua. Seuraavaksi edessä on pitkän kirouksen murtaminen Suomea vastaan. lue lisää

Predatorsin putoaminen Sveitsin onni - Josi ja Fiala kisoihin

MAAJOUKKUE | 12.5.2018 9:51
Sveitsin joukkue saa toivottuja vahvistuksia MM-kisoihin, kun Nashville Predatorsin tähtipuolustaja Roman Josi matkaa maajoukkueen avuksi. Myös Kevin Fiala tulee kisajoukkueen mukaan. lue lisää

Analyysi: Sveitsi päihitti Kanadan monipuolistuneella pelillä

MAAJOUKKUE | 20.5.2018 8:00
Ensin Sveitsi kaatoi Suomen puolivälierissä rytmittämällä peliä ja pelaamalla kiekkokontrollin avulla. Kanada-välierässä puolustuspeli otti aiempaa isompaa roolia. lue lisää

Ruotsin mestaruusjuhlat edelleen kirkkaasti Niederreiterin mielessä: "Se edelleen sattuu"

MAAJOUKKUE | 20.5.2018 7:00
Sveitsi eteni miesten MM-kisojen loppuotteluun viiden vuoden tauon jälkeen. Viisi vuotta sitten Ruotsi oli finaalissa vahvempi lukemin 5-1. Sveitsin Nino Niederreiterin mukaan kyseinen tappio sattuu edelleen. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Roman Josi

Nashville #59 L p
s. 1990 Bern, SUI
185CM / 90KG
SOPIMUS: 2020
VARAUS: 2008 Nashville Predators 2. kierros #38