Oksanen siirtyi opintojen perässä Titaanit-perheestä sinipaitoihin

Suomi-sarja, Muut Sarjat / Haastattelu
Oksanen vaihtoi Titaanit-paidan S-Kiekon siniseen paitaan.
Kuva © Mika Pukkinen
Keskushyökkääjä Eppu Oksanen on kuluttanut Kotkan Titaanien vaihtopenkkiä aina kiekkokoulusta aikuisten sarjoihin saakka lyhyttä KooKoo-visiittiä lukuun ottamatta. Seura vaihtui kuitenkin kaudeksi 2017-18 ensimmäistä kertaa aikuisten tasolla, kun kotkalainen siirtyi Etelä-Pohjanmaalle S-Kiekkoon.

S-Kiekkoa tällä kaudella edustavan keskushyökkääjä Eppu Oksasen voidaan sanoa olevan todellisesta kotkalaisesta kiekkoperheestä. Epun isä Marko Oksanen on ollut pitkään Titaanien juniorien valmennuksessa mukana, mutta ehti ohessa nostaa päävalmentajana Titaanien edustusjoukkueen Suomi-sarjaan keväällä 2016. Isoisä Unto Oksanen oli perustamassa Titaaneja. Titaanit-konkaria näkee edelleen hallilla ottelutoimitsijana.

Yhtälöön voidaan lisätä vielä esimerkiksi se, että Epun nuorempi veli Samu Oksanen torjui kiekkoja Titaanien junioreissa. Täksi kaudeksi hyökkääjä kuitenkin siirtyi kotoisasta Kotkan jäähallin ympäristöstä uusiin kuvioihin Seinäjoelle. Ammattihaaveet vaikuttivat 22-vuotiaan kotkalaisen päätökseen. Hän siirtyi Seinäjoen lähelle Kuortaneelle opiskelemaan liikunnanohjaajaksi.

− Haaveissa on ryhtyä liikunnan opettajaksi, ja nämä opinnot ovat hyvä startti ja pohja jatko-opinnoille. Kävin täällä Seinäjoella viime vuonna pelaamassa vierasottelun ja tykästyin ilmapiiriin. S-Kiekko vaikutti urheilulliselta ja tavoitteelliselta joukkueelta. Olen iloinen, että sain mahdollisuuden pelata täällä. Siksi valitsin opiskelupaikaksi juuri Kuortaneen, Oksanen taustoittaa.

"Kovasti saa taistella, että pääsee kentälle ja saa peliaikaa"

Kun perhepiiristä löytyy kiekkovaikuttajia moneen lähtöön, oli lajin pariin eksyminen enemmän kohtalo kuin sattuma. Pelinrakentajana tunnetulle Oksaselle uusien tuulien nuuhkiminen on kuitenkin mieluista vaihtelua.

− Teki hyvää vaihtaa hiukan maisemaa. Siellä nimi kuitenkin tunnetaan aika hyvin, ja odotuksiakin saatettiin hiukan asettaa. Täällä ei ole enää tuttuja, ja saa keskittyä rauhassa treenaamiseen ja pelaamiseen. Mukavaa vaihtelua. Olen tykännyt tähän mennessä.

Tavoitteena parannus viime kauteen - TIHC-pelistä jäi parannettavaa

Viime vuonna Titaanit-paidassa Suomi-sarjassa Oksanen napsi 22 tehopistettä 34 ottelussa. Titaanit ehti pelata muutaman kauden Mestistäkin viime vuosikymmenen loppupuolella, mutta talousvaikeudet ajoivat kotkalaisseuran aloittamaan pohjalta. Viime kausi oli kotkalaisille ensimmäinen Suomi-sarjassa muutamaan vuoteen, joten joukkueella oli totuttelemista sarjatasoon. Oksanen tavoittelee parannusta omaan tekemiseen viime kaudesta.

− Kotkassa pelasimme melko nousujohteisen kauden, mutta totuttelemista oli. Viime kausi oli itsellenikin ensimmäinen Suomi-sarjassa. Odotukset oman pelaamisen suhteen ovat nyt korkeammalla, kun olen vuoden tässä sarjassa pelannut ja tiedän vaatimustason.

Myös S-Kiekon kilpailullinen ilmapiiri saa Oksaselta kehuja.

− Meillä on tosi hyvä joukkue, ja porukasta löytyy muitakin hyviä senttereitä. Kovasti saa taistella, että pääsee kentälle ja saa peliaikaa. Pidän positiivisena, että saa haastaa itsensä.

Oksasen vanha joukkue Titaanit jäi Suomen Cupissa toiselle kierrokselle, kun se hävisi Mestikseen viime keväänä nousseelle Imatran Ketterälle lukemin 5-1 kotijäällään. Miehen nykyinen seura S-Kiekko sen sijaan jatkaa pelejään myös kolmannella kierroksella, kun seinäjokelaisjoukkue kaatoi toisella kierroksella II-divisioonassa pelaavan Tornion IHC:n lukemin 7-4.

Oksanen on tyytyväinen uuteen seuraansa.
Kuva © Mika Pukkinen

Oksanen kirjautti ottelussa tililleen yhden syöttöpisteen. Syöttöpiste tuli S-Kiekon avausmaaliin, jonka viimeisteli Eemeli Pöytälaakso. S-Kiekko pääsi ottelussa alle kymmenessä minuutissa kolmen maalin karkumatkalle, mutta tahti rauhoittui sittemmin. Oksanen löytää joukkueensa otteista petrattavaa.

− Erien alut olivat meiltä mielestäni hyviä. Taidettiin päästä alussa hiukan liian helpolla johtoon, josta tuli pieni hyvänolon tunne. Erikoistilanteissa kaveri oli hyvä, ja niistähän he maalinsa tekivätkin, Oksanen analysoi.

− Paljon jäi parannettavaa, mutta olemme vasta alussa tässä hommassa, joten ei tämä vielä täysin valmiilta voikaan näyttää. Hyvä toki, että voitettiin, vaikka peli ei meiltä paras mahdollinen ollutkaan, hän jatkoi.

S-Kiekon putki II-divisioonajoukkueissa jatkuu

Voitto takasi seinäjokelaisjoukkueelle paikan Suomen Cupin kolmannella kierroksella, jossa vastaan asettuu Viikingit Helsingistä. Viikingit arvottiin seinäjokelaisten vieraaksi myöhään perjantai-iltana TIHC-ottelun jälkeen. S-Kiekko pelasi ensimmäisellä kierroksella II-divisioonassa pelaavaa kruunupyyläistä IK Kronania vastaan ja toisella kierroksella niin ikään II-divisioonassa pelaavia torniolaisia vastaan. Viikingit täydentää hattutempun S-Kiekon II-divisioonavastustajissa.

"Vähempää ei voi odottaa kuin pudotuspelipaikkaa"

Vieläkään S-Kiekkoa vastaan ei siis asetu Mestis- tai Suomi-sarjajoukkue, vaikka todennäköisyydet olisivat ennakkoon sen puolesta puhuneetkin. Toisella kierroksella oli mukana kuusi II-divisioona joukkuetta, ja kolmannelle kierrokselle niitä selvisi enää kolme. Oksaselle meno Suomen Cupissa on kuitenkin maistunut.

− On mukava, että näissä peleissä on panosta. Monelle seuralle on varmasti mukava asia, että saavat vieratia korkeammalta sarjatasolta, ja sitä kautta varmasti yleisökin löytää paremmin paikalle. Ottelut voivat olla pelaajille myös hyvä näytönpaikka, jos onnistuu korkeammalla pelaavaa joukkuetta vastaan hyvin.

− Pidän myös siitä, että kaikilla on teoreettinen mahdollisuus edetä miten pitkälle vain. Meilläkin tulee todennäköisesti Mestis-joukkue vastaan seuraavaksi. Se olisi iso harppaus, kun olemme kaksi II-divisioonajoukkuetta tässä ensimmäisillä kierroksilla kohdanneet. Hienoa, jos saadaan sellainen haaste. Tämä valmistaa meitä hyvin Suomi-sarjaan, Oksanen muotoili ottelun jälkeen tietämättä vielä arvontatulosta.

Suomi-sarjassa S-Kiekolta odotetaan tällä kaudella vähintään pudotuspelipaikkaa. Myöskään Oksanen ei tyydy vähempään.

− Vähempää ei voi odottaa kuin pudotuspelipaikkaa. Jokaista peliä lähdemme voittamaan ja teemme parhaamme. Aika näyttää, mihin rahkeet riittävät, mutta mielestäni meillä on kaikki mahdollisuudet menestyä tällä kaudella, Oksanen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle