Paljon parjatut Pelicans-soturit onnistuivat viimeisellä mahdollisella hetkellä: "Keuhkot ovat vasta lähdössä käyntiin"

LIIGA / Haastattelu
Joona Voutilaisen puikot pysyivät kiinni torstaina jokaisen SaiPa-tilanteen edessä. (Arkistokuva)
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
Lahden Pelicans pelasi yhden liigakauden kypsimmistä otteluista juuri silloin, kun se sitä eniten tarvitsi. Veitsi kurkulla SaiPaa vastaan pudotuspelien avauskierroksen sarjassa ollut runkosarjan kymppi tasoitti voitot 1−1:een 3−0-tuloksella.

Jos aiemmin pussinokkia on leimannut ailahtelevaisuus ja se, ettei joukkueen pelaajat ole kokonaisuudessaan onnistuneet yhden pelin sisällä, niin torstaina vuoristoradasta ei ollut tietoakaan.

Antti Tyrväisen kaksi maalia, Juha Leimun yksi osuma ja liigauransa toisen pudotuspeliottelun pelanneen Joona Voutilaisen nollapeli takasivat lahtelaisille kauden ensimmäisen voiton isoissa peleissä.

− Taisteltiin hyvin. Pitää pelata hyvin, että voi voittaa. Ei siinä sen kummempaa, pikkumustan eteen 27 kertaa pysähtynyt Voutilainen mietti, ja jatkoi:

− Meillä oli tosi hyvä latautuminen jengin sisällä.

Latautuminen näkyi, kun aggressiivisesta hyökkäämisestä tuttu Pelicans rummutti pelitapaansa torstaina onnistuneesti. Heikkoja lenkkejä ei rotaatiosta pulpahtanut pinnalle, ja siitä osoituksena toimi nollapelin lisäksi noin minuutin kestänyt kahden miehen alivoima.

Kun Pelicans tuon 1−0-tilanteessa tappoi, rutisi SaiPan selkäranka.

− Se oli hienoa, hyvää taistelua viisi-kolmosella. Pitää kiittää äijiä, sankarivahti kehui.

− Kone on vähän aukeamassa. "Lepan", meidän numero 9:n, keuhkot ovat vasta lähdössä käyntiin, Pelicans-luotsi Petri Matikainen puolestaan pähkäili viitaten oivasti hyökänneeseen pakki Leimuun.

Lähtökohta Voutilaisella ja muilla pelikaaneilla ei ollut helppo veitsi kurkulla pelattavaan otteluun. Pelicans taipui tiistaina katkeraan tappioon, vaikka se hetkittäin oli jopa niskan päällä SaiPan vieraana avausosassa.

− Pelattiin Lappeenrannassa hyvin. Toinen hyvä peli tähän ja nyt tuli voitto meille. Se on tärkeää, Voutilainen muistutti.

Ja vaikka hyvä peli ei voittoon tiistaina riittänyt, ei 21-vuotias Espoossa syntynyt maalivahti sanojensa mukaan jännittänyt torstaina.

− Ei oikeastaan jännittänyt. Se hävittiin ja tämä voitettiin. Tulos oli vähän huono meille (tiistaina), mutta hyvin pelattu kaksi peliä, torjuntavuorostaan jo aiemmin tiedon saanut veskari mietti.

Leimua ja Voutilaista, pelin suuria sankareita yhdistää se, että kummatkin ovat saaneet rapaa niskaan kauden aikana ainakin joukkueen kotipeleissä katsomoissa ja käytävillä kovastikin.

» Lähetä palautetta toimitukselle