Pasi Arvosen valmennusaika Kiekko-Vantaassa päättyy - "Joukkueella on kasassa valmis runko"

MESTIS / Haastattelu
Valmentaja Pasi Arvosen valmennusaika Vantaalla päättyy.
Valmentaja Pasi Arvosen valmennusaika Kiekko-Vantaan peräsimessä päättyy, eikä jatku ensi kaudella. Sellaiset teesit, kuten nopea peli ja kova fyysisyys tulivat tutuiksi Tikkurilassa. Arvosen mukaan Kiekko-Vantaalla on kasassa hyvä runko, jolle rakentaa.

Kiekko-Vantaan kausi päättyi 17. maaliskuuta, kun TUTO vei Tikkurilassa voiton maalein 2−1, ja eteni välieriin otteluvoitoin 4−1. Lohipaitojen päävalmentaja Pasi Arvosen valmennuskautena joukkue pelasi lopulta hyvin, vaikka aikainen kesäloma tuntuikin raskaalta.

− Kokonaisuudessa kausi oli vaikea. Se päättyi pettymykseen, vaikka lisäsimme kovaa harjoittelua ja näin saimme pelaajia halutusti eteenpäin, Arvonen totesi.

TUTO oli parempi monin eri tavoin, mutta suurimmat syyt vaisuihin puolivälieräpeleihin olivat muualla, kuin omissa pelaajissa.

− Meitä vaivasi maalintekotehokkuus. TUTOn tehokkuus oli laajempaa kuin meillä. On vissi ero siinä, voittaako yhdellä maalilla, vai tuleeko tappio yhdellä maalilla, päävalmentaja sanoi.

Kiekko-Vantaan vastuunkantajat tulivat kapteenistosta. Kapteenin virkaa toimittanut Joona Harjama lukeutui yhdeksi joukkueen parhaimmista. Puolustuksen lukkona ja toisaalta myös ratkaisijana pelasi Juha Tarkkanen, joka sijoittui lopulta korkealle puolustajien pörssissä.

− Joukkueessa on paljon hyviä pelaajia. Meidän ryhmässä on lukuisia tulevaisuuden Liiga-kiekkoilijoita, jotka tulevat tekemään läpimurtonsa lähivuosina, Arvonen virkkoi.

Arvonen nopeutti peliä

Pasi Arvosen kuuluisa "tuon omat mausteeni" toteutui lohipaidoissa kivutta, vaikka joukkueessa tapahtui suuria pelaajaliikkeitä puolin jos toisin. Tälle kaudelle tuli muun muassa tusinan verran uusia pelaajia. Viimeisellä kolmanneksella joukkue kärsi loukkaantumisista, etenkin puolustuksessa. Lohipaidat oli pakotettu hankkimaan uusia puolustajia.

− Pyrin nopeuttamaan peliä, ja harjoittelimme paljon kiekossa pysyvää ottelumallia. Lisäsimme peliin myös kovaa fyysisyyttä. Voi sanoa, että pelaajat menivät eteenpäin tällä kaudella, Arvonen kommentoi.

Nyt kun kausi on paketissa, voi esittää kiinnostavan kysymyksen. Jatkuuko Arvosen valmennusaika Kiekko-Vantaan päävalmentajana ensi kaudella?

− Pesti ei jatku ensi kaudella. Allekirjoitin Vantaalle vuoden sopimuksen, ja siinä pysytään. Jatkan ehdottomasti vielä jossakin joukkueessa, mutta tällä hetkellä ei ole vielä tietoa tarkemmin, Arvonen totesi.

Kesällä, kun oli testikausi, useat pelaajat eivät olleet niin sanotusti tarpeeksi hyvässä kunnossa. Vaikka pohjatyötä tehtiin hyvin, silti pelaajilla ilmeni fyysistä väsymystä. Vuodenvaihteen jälkeen Kiekko-Vantaa kärsi tästä seikasta.

− Testitulokset eivät olleet mairittelevia, ja joidenkin tulokset eivät olleet ammattilaiskiekkoilijan tasoa.

Kiekko-Vantaa ylsi viime kaudella hopealle. Arvonen ei nähnyt kuitenkaan miehistössä minkäänlaista hopeakrapulaa, vaan pelaajat suhtautuivat otteisiin oikealla asenteella.

− Ei ollut havaittavissa hopeakrapulaa. Kaikilla oli kuitenkin omat tavoitteensa, ja suurimpaan osaan olemme tyytyväisiä.

Vantaa on hyvä kasvattiseura, minkä myös Arvonen on pannut merkille.

− Vantaalla on kaikki edellytykset tarjota kenelle tahansa pelaajalle hyvät mahdollisuudet kehittyä ja saavuttaa niin sanottu Liiga-taso, Arvonen sanoi.

Ensi kaudeksi Kiekko-Vantaalla on tarjota kotiyleisölle entistä haastavampi joukkue. Joukkueen runko on valmiina.

− Harjoittelua on lisättävä, jotta joukkue menestyy. Mielestäni kenenkään ei pidä väheksyä Vantaan paikkaa nuorten pelaajien kehittäjänä, totesi Arvonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle