Pistepörssin kärkeen noussut puolustaja Tyson Barrie: "Pyrin vain olemaan pelattavana"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Barrie paukutti Slovenia-voitossa maalin ja kolme syöttöpistettä.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Kanada murjoi Slovenian odotetusti jäänrakoon Pariisin-lohkon ottelussa. Vaahteralehtipaitojen puolustaja Tyson Barrie paukutti yhteensä neljä tehopistettä.

Kanada voitti Slovenian ylivoimaisen esityksen jälkeen maalein 7−2. Tyson Barrie nakutti puolustajalle mainiot tehot 1+3. Omiin nimiinsä hän ei kuitenkaan ottanut mitään, vaan hehkutti joukkueen yhteispeliä.

− Meillä on hyvä joukkue, Tämä kaikki johtuu siitä, että meillä on paljon huippupelaajia ja saimme ylivoiman toimimaan. Yritämme myös pitää itsemme kokoajan hereillä ja terävinä.

Barrie pelaa seuratasolla NHL-joukkue Colorado Avalanchessa. Pohjois-Amerikassa on pienempi kaukalo, joten pelaaminen MM-kisoissa ei ole ominaista NHL-miehille. Barrien mukaan isommasta jääalasta alkaa päästä kärryille.

− Se vaatii hieman totuttelua, mutta kun siihen pääsee kiinni, onkin itsellä paljon enemmän tilaa tehdä asioita puolustajana. Tällaisessa kaukalossa pelaaminen on erilainen, mutta nautittava kokemus.

Kanada voitti Tšekin MM-avauksessaan maalein 4−1. Tuon ottelun jälkeen kanadalaiset eivät olleet täysin tyytyväisiä tekemiseensä.

− Tänään pelasimme parempaa yhteispeliä kuin edellispelissä. Tšekki oli hyvä joukkue ja he olivat pelanneet yhdessä jo jonkin aikaa. Tänään olimme ajoissa jalkeilla ja saimme aikaan ehjän suorituksen sekä pelillisesti että henkisesti.

Avalanchen kausi päättyi jo NHL:n runkosarjaan, joten Barrie ehti olla hetken aikaa myös pois jäiltä. MM-kisoihin lähteminen oli kuitenkin selvä ratkaisu, ja Barrie viihtyy Pariisin-peleissä mainiosti.

− Kauden jälkeen otin pari viikkoa vapaata, mutta nyt tuntuu taas hienolta pelata. Oma pisteidenteko johtuu vain siitä, että minulla on hyviä pelaajia ympärilläni. Hyökkääjät malttavat odottaa toista aaltoa. Ei minun suoritukseni ole mitenkään merkittävä, vaan kaikki johtuu joukkueemme laadukas. Pyrin vain olemaan pelattavana koko ajan, kertasi Barrie.

Vaikka Barrie johtaa tällä hetkellä pistepörssiä, ei hän lähde keulimaan mopolla moottoritielle. MM-turnaus on pitkä, ja mitä vain voi vielä tapahtua. Kanada pyrkii kuitenkin parantamaan peliään päivä kerrallaan.

− Turnauksessa on paljon pelejä jäljellä. Emme ole huolissamme mistään. Yritämme parantaa joukkuepeliämme, ja sitä kautta saada pisteitä kaikille, päätti Barrie.

» Lähetä palautetta toimitukselle