Nyquist pelaa Ruotsin kakkosketjussa.

Getty Images

Ruotsilla ei ole varaa ylimielisyyteen: "Ihmiset luulevat, että voimme vain tulla pelaamaan ja voittaa"

Ruotsi onnistui nappaamaan lohkovoiton voitettuaan päätöspelissä Venäjän. Vaikka alkulohko meni voitosta voittoon, varaa parantaa riittää, eikä Latviaa voi aliarvioida.

Ruotsin Venäjä-voitossa ottelun hahmoihin kuului jälleen Rickard Rakell. Ykkösketjun laituri vastasi toisessa erässä ottelun voittomaalista nopean suunnanmuutoksen jälkeen.

Kolmikko on löytänyt nopeasti hyvän yhteispelin ollen alati vaarallinen.

− Ajamme ahnaasti maalille ja haemme sitä kautta maalipaikkoja. Tänään se onnistui loistavasti, Rakell kehuu.

Yksi Ruotsin ehdottomia heikkouksia oli jäähyjen runsas määrä. Erityisesti kolme hyökkäyspään jäähyä yhteen otteluun on sara, jota keltapaidat varmasti pyrkivät parantamaan.

Ruotsin kannalta lohdullista on se, että viisikkopelin rakenne on varsin kestävällä pohjalla. Jäähyt ovat enemmänkin merkki yksilöiden huolimattomuudesta kuin vajaavaisesta puolustuspelaamisesta.

− Emme panikoineet, vaikka johdimme vain yhdellä maalilla. Voitolla pääsimme asetelmaan, johon olemme tähdänneet, laituri viittaa kehittyneeseen puolustuspeliin johtoasemassa.

Gustav Nyquist komppasi vahvasti tähtipelaajaa.

− Tasakentällisin olemme erittäin vahva joukkue. Jäähyjä pitää välttää viimeiseen asti.

Systeemi muuttuu

Ruotsin ensimmäisenä haasteena pudotuspeleissä on Latvia, joka varmisti puolivälieräpaikkansa voittamalla Tanskan päätöspelissä. Tästä lähtien vain yhdellä asialla on merkitystä: voittamisella.

− Venäjä on hyvä joukkue, joka oli mukava voittaa. Tästä lähtien menneillä ei kuitenkaan ole merkitystä, vaan yksittäinen ottelu kerrallaan ratkaisee, Nyquist muistuttaa.

Ruotsi lähtee otteluun ymmärrettävästi suurena ennakkosuosikkina. Samalla heille kasaantuu suuri määrä paineita, eikä vastustajan aliarviointiin ole varaa.

Vastustajalla ei Ruotsin leirissä ole väliä.

− Me olemme täällä sen takia, että haluamme voittaa mestaruuden. Se tarkoittaa sitä, että pitää voittaa kuka tahansa, ja nyt Latvia on ensimmäinen haasteemme, Nyquist pyörittelee.

− Ihmiset ajattelevat, että voimme vain tulla pelaamaan ja voittaa sen ottelun. Fakta on kuitenkin se, että tässä vaiheessa on vain hyviä joukkueita jäljellä.

Rakell oli jo ehtinyt hieman tarkkailemaan vastustajaa, mutta odotti silti videopalaveria, jossa vastustajan peliä avataan tarkemmin.

− Näin viimeisen erän heidän Kanada-ottelusta. Odotan Slovakian tyylistä joukkuetta, joka on liikkuva ja kyttää vastahyökkäyksiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

MM-kisojen perjantai: Herningissä kaksi voittomaalikilpailua, Venäjä ja Ruotsi selviin voittoihin

MAAJOUKKUE | 5.5.2018 0:16
Suomi aloittaa jääkiekon MM-kisat lauantaina, mutta perjantaina kahdeksan joukkuetta pääsi aloittamaan kisaurakkansa. Päivän kohokohtana oli Yhdysvaltojen ja Kanadan kohtaaminen. lue lisää

Klingberg kertoi Ruotsin yhtenäistyneen jään ulkopuolella: "Niinä hetkinä luodaan luottamus"

MAAJOUKKUE | 21.5.2018 2:01
Turnauksen direktoraatin parhaaksi puolustajaksi valitsema Ruotsin John Klingberg kertoi syyn sille, miksi Tre Kronor juhlii jälleen maailmanmestaruutta. Peluri korosti kotimaansa parhaiden ammattilaisten sulautumiskykyä. lue lisää

Ruotsilta löytyi joka käänteeseen johtavia pelaajia − "Jos minulla olisi ollut odotuksia, tämä olisi ylittänyt ne"

MAAJOUKKUE | 21.5.2018 1:32
Tre Kronorin tehoketjun hyökkääjä Mattias Janmark pelasi MM-jäillä osana joukkueensa syömähammasta. Dallas Starsin mies kertoi mielipiteensä siitä, miksi Ruotsi on jälleen maailman paras. lue lisää

MM-kisojen parhaimmat palkittiin - Aho turnauksen paras hyökkääjä

MAAJOUKKUE | 21.5.2018 0:41
Vuoden 2018 MM-kisat päättyivät jälleen Ruotsin kultajuhliin. Median tähdistökentälliseen mahtui mestaruusjoukkueesta neljä pelaajaa. Suomalaisväriäkin löytyi palkituista, kun Sebastian Aho palkittiin turnauksen parhaimpana hyökkääjänä ja valittiin tähdistökentälliseen. lue lisää

Analyysi: Yhdysvallat tuhri itse mahdollisuutensa finaaleihin

MAAJOUKKUE | 19.5.2018 19:54
Lauantai-iltana Ruotsi eteni miesten MM-kisojen loppuotteluun, kun se kaatoi Yhdysvallat selvin lukemin 6−0. Ruotsi osoitti, mitä on maalinteon tehokkuus jääkiekossa parhaimmillaan. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Rickard Rakell

Anaheim #67 R lh
s. 1993 Sundbyberg, SWE
185CM / 90KG
SOPIMUS: 2022
VARAUS: 2011 Anaheim Ducks 1. kierros #30