Slovenian päävalmentaja Kari Savolainen tyytymätön: "Meni mentaalipuolella hieman sohlaamiseksi"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Slovenian päävalmentaja Kari Savolainen kehuu joukkueensa kapteenia Jan Mursakia.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Eipä onnistunut Slovenia toisessa jättiyllätyksessä. Avausottelussa se kaatoi sensaatiomaisesti Yhdysvallat, mutta Venäjän olympiaurheilijoita vastaan kyyti oli kylmää.

Upean Yhdysvallat-voiton jälkeen Slovenia koki karulla tavalla Venäjän olympiaurheilijoiden vyöryn. Slovenia jäi jalkoihin 8–2-lukemin.

– Oli aika rumaa katsottavaa oman alueen puolustuspelaaminen. Ei voi mitään. Vastustaja oli vahva, Slovenian suomalaisvalmentaja Kari Savolainen totesi.

Altavastaaja Slovenia roikkui lähes koko ensimmäisen erän Venäjän OU:n perässä. Erän lopulla tuli kuitenkin synkkä hetki, kun Venäjän OU latoi kaksi maalia parinkymmenen sekunnin sisään.

– Oli henkisesti vaikea paikka lähteä haastamaan noin kovaa ryhmää. Rimpuilimme hyvin ensimmäisen erän viime minuuteille asti. Se on ainoa mahdollisuus näitä vastustajia vastaan, että pystyy pitämään heidät tasoissa mahdollisimman pitkään ja saamaan aikaan hermostumista. Kaksi maalia erän loppuun olivat aika ratkaisevia, Savolainen pohti.

Savolaisen mukaan Slovenia ei pysynyt pelisuunnitelmassaan. Kurinalaisuus katosi pelistä, ja samalla alkoivat vaikeudet.

– Meni mentaalipuolella hieman sohlaamiseksi emmekä pysyneet pelisuunnitelmassa. Lähdimme juoksemaan vastustajan perässä, ja se on aika turmiollista tuota joukkuetta vastaan. Ainoa keino meille voittaa on pelata kurinalaisesti, eikä juosta ympäri kenttää kuten tänään.

Slovenian ykköstähti on toistaiseksi ollut Jan Muršak, joka teki Yhdysvaltoja vastaan kaksi ja Venäjän OU:ta vastaan yhden maalin. Savolainen hehkuttaa syystäkin joukkueensa kapteenia.

– Onhan se mies ihan huikeassa kunnossa. On turnauksen ihan parhaita pelaajia, ja tärkeä pelaaja joukkueelle. Nyt näyttää siltä, että kapteenin harteilla on aika paljon, Savolainen arvioi.

» Lähetä palautetta toimitukselle