Filip Zadinan tasoitusta juhlittiin ankarasti.

Riku Laukkanen / https://www.facebook.com/R1kuExposures

Tšekin tasoituksen viimeistellyt Zadina: ”Oli vähän onnea”

Tšekki pääsi tuulettamaan välieräpaikkaa Nuorten Leijonien kustannuksella. Yksi joukkueen ratkaisijoista oli Filip Zadina, joka teki tšekkiläisten avausmaalin ylivoimalla ja tasoituksen päätöserän lopulla ilman maalivahtia.

Ensi kesänä varausikään tuleva Filip Zadina on jo näissä alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa noussut valtavaan rooliin Tšekin joukkueessa. Nyt 18-vuotias tšekki puuhaili kaksi osumaa Suomea vastaan puolivälieräottelussa.

Viisi maalia ja yhden maalisyötön turnauksen viiden ensimmäisen ottelun aikana värkännyt Zadina kuitenkin painottaa, että Tšekki on tänä vuonna nimenomaan joukkueena hyvä.

− Meidän kemiamme ovat hyvät. Me olemme mainio joukkue ja loistava tiimi. Pelaamme sataprosenttisella teholla koko ajan. Uskomme omaan tekemiseemme, ja se on kaikkein tärkeintä, Zadina ylisti omiaan Suomi-taiston tauottua.

Zadinan tasoitusmaali päätöserän lopulla aiheutti polemiikkia. Suomen maalilla oli ruuhkaa, ja Nuoret Leijonat protestoivat käsisyöttöä.

Zadina ei kuitenkaan ottanut asiaan sen enempää kantaa.

− Meillä oli välillä onneakin matkassa, Zadina tyytyi toteamaan.

Välieräottelussa Tšekki pääsee kokeilemaan mahdollisuuksiaan Kanadaa vastaan. Peli ei tule olemaan missään nimessä helppo, sillä Tšekki hävisi harjoitusottelussa ennen MM-kisoja 9−0 kanadalaisille.

Zadina kuitenkin uskoo joukkueensa mahdollisuuksiin.

− Me yritämme parhaamme. He ovat turnauksen parhaita joukkueita, mutta uskon, että hyvänä päivänä voimme haastaa heidät.

− Meidän täytyy parantaa alivoimapeliämme. Annamme alivoimalla liikaa maaleja. Meidän täytyy olla siinä parempi ja tiedämme sen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Tšekki valitsi pienet isäntäkaupungit nuorten MM-kisoihin 2020

MAAJOUKKUE | 16.5.2018 21:27
Jo aiemmin Tšekille myönnetyt vuoden 2020 nuorten MM-kisat ovat saaneet isäntäkaupungit. Kisojen pääpaikkana toimii Ostrava, ja pelejä pelataan myös Trinecissä. lue lisää

Varada tšekkijuniorien luotsiksi - entinen miesten valmentaja 18-vuotiaisiin

MAAJOUKKUE | 3.4.2018 21:17
Tšekin jääkiekkoliitto on nimennyt uusia juniorivalmentajia. Merkittävimmät pestit menivät 20-vuotiaiden vetovastuun ottavalle Vaclav Varadalle sekä Alois Hadamczikille. lue lisää

Kisojen tähdistökenttä valittu - kultajoukkue Kanadasta vain yksi mahtui tähdistöön

MAAJOUKKUE | 6.1.2018 6:07
Finaalin ratkettua nuorten MM-kisojen tähdistökenttä ja parhaimmat pelaajat palkittiin. Kultaa voittaneelta Kanadalta tähdistöön pääsi vain yksi pelaaja. Yhdysvalloilta kenttään pääsi kaksi pelaajaa, hopeaa saavuttaneelta Ruotsilta myös kaksi ja Tšekiltä yksi. lue lisää

Tšekki-tähdet pelasivat loistavan turnauksen – ”Tuntuu paskalta”

MAAJOUKKUE | 6.1.2018 2:44
Tšekki jäi lopulta neljänneksi nuorten MM-kisoissa. Nuoret Leijonat laulukuoroon lakaisseet tšekkiläiset olivat pettyneitä pronssipelin jälkeen. lue lisää

Kolme avaintekijää puolivälierään – Tšekin ykkösylivoima pimennettävä

MAAJOUKKUE | 2.1.2018 16:25
Suomi kohtaa puolivälierässä tänään Tšekin. Jatkoaika tarkastelee tässä artikkelissa, millainen joukkue Tšekki on ja miten sen kimppuun pitäisi lähteä. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat