Tappara-pakki Elorinne nautti niskaan tulleesta paineesta: "Ihan mukavaa se on"

LIIGA / Haastattelu
Aleksi Elorinne joutui muun Tappara-pakiston tavoin HIFK:n paineen alaisuuteen.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Tappara oli kuitenkin kärsivällinen ja tyly. Se ei ottanut ainuttakaan rangaistusta ottelun aikana ja ei päästänyt HIFK:ta kertaakaan laadukkaaseen maalintekopaikkaan.

Yksi tylysti pelannut oli Tappara-puolustaja Aleksi Elorinne. Häntä helsinkiläisten kova paineistaminen ja vääntöpelaaminen ei tuntunut haittaavan.

− Ihan mukavaa se on, että pääsee painimaan ja vääntämään sekä tulee paljon taklauksia.

− Paljon joutuu luistelemaan ja kamppailemaan, mutta se on kyllä mukavaa.

Ottelu oli alusta loppuun tasaista vääntöä ja HIFK:n selkäranka katkesi vasta kolmannen erän loppuhetkillä Tapparan tyhjiin viimeistelemään maaliin.

Hallitseva mestari ei päässyt mässäilemään hyvillä maalintekopaikoilla, mutta se käytti niitä enemmän kuin vastustajansa. Tulos seisoo taululla.

− Molemmat pelasi tosi hyvää peliä ja oltiin maalintekopaikoissa parempia. Todella tasaista vääntöä, Elorinne tokaisi.

HIFK:n kova paine ajoi Tapparan puolustajat hakemaan viivelähtöjä erityisesti ensimmäisessä erässä. Vaikka pelin avaamisessa oli takkuja, ne aukesivat sitä paremmin, mitä pidemmälle peli eteni.

− Jos ei ole paikkaa niin sitten mennään takaisin omiin. Ei me haluta ehdoin tahdoin luopua kiekosta, vaan pidetään se itsellä. 

− Sitten kun se paikka löytyy niin mennään yhdessä viisikkona.

Vierasjoukkueen esitys huokui kenttätasapainoa. Tapparalla oli jatkuvasti enemmän pelaajia pelin alla kuin mitä HIFK:lla oli hyökkäämässä. Alivoimaisena on hankala tehdä maaleja.

Yksi sana nousee Elorinteellä ylitse muiden kuvaamaan illan esitystä ja pitkälti koko kevättä.

− Kärsivällisyys on pitkälti koko pudotuspelien teema. Yleensä se joukkue voittaa, joka on kärsivällisempi ja malttaa odottaa paikkojaan ja puolustaa sitkeästi.

HIFK otti ottelussa viisi kaksiminuuttista ja yksikään niistä ei ollut pelitilanne huomioiden tarpeellinen. Tapparan saldo jäähyminuuteissa näytti pelin päätyttyä pyöreää nollaa.

Elorinne ei joutunut joukkuekavereineen tilanteisiin, jossa sen olisi tarvinnut rikkoa vastustajaa. Se puhuu paljon hyvää joukkueesta.

− Silloin me ollaan puolustettu viisikkona hyvin. Ilman virheitä ei voi pelata, mutta jos jotain on tapahtunut, on joku ollut heti paikkaamassa. 

− Se kertoo siitä, että viisikko on ollut tiiviinä ja puolustettiin hyvin.

Alivoimalle Tappara ei joutunut, mutta ylivoimalle se pääsi. Kirvesrintojen pakkopeli oli kuitenkin kaukana parhaasta terästään ja HIFK:n alivoima oli puolestaan nälkäinen ja energinen.

− Meidän ylivoimassa on paljon hyvää. Vastustaja tekee kaikkensa estääkseen, että me ei tehdä maalia ja olivat siinä hyviä.

− Se on pienestä kiinni, että maaleja ei ole tullut. Olen ihan varma, että jatkossa niitä tulee, Elorinne vakuutti joukkuetoveriensa ylivoimaosaamista.

Tilanne on se, että Tappara on vain yhden voiton päässä viidennestä peräkkäisestä finaalipaikasta ja katkaisun paikka on kotona Hakametsässä ylihuomenna keskiviikkona. Joko Elorinne oli tosissaan tai hänellä on äärimmäisen pitävä pokeri, sillä hänen kasvoistaan ei tällaista tosiasiaa pystynyt lukemaan.

Sen sijaan isokokoinen puolustaja keskittyi vetämään suitsista ja hillitsemään innokkuutta.

− Ei me sellaisia mietitä. Keskiviikkona mennään pelaamaan miettimättä tulosta kuten ollaan tähänkin asti tehty. Jokainen erä ja vaihto kerrallaan pelataan ja saadaan varmasti se mitä ansaitaan, Elorinne päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle