Jukka Jalonen vastaili Jatkoajan lukijoiden kysymyksiin.

Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Te kysyitte, Jukka Jalonen vastaa - "En nyt avaa enempää, menisi kolme päivää!"

Jatkoaika pyysi lukijoitaan lähettämään kysymyksiä Jokereiden lehdistötilaisuuteen. Toimittajamme keräsi eri väyliä pitkin tulleet kysymykset kokoon ja esitti ne päävalmentaja Jukka Jaloselle.

K: Suoraan kysymyksiin: Minkälaisia suunnitelmia teillä on pelitavan suhteen? Onko muita kuin tuo Kanadan työteliäs ja nopea pystysuunnan lätkä?

V: No ei se nyt meidän pelitapa edes ole. Työteliästä sen tietenkin pitää olla, mutta emme me mitään pystysuunnan lätkää edes pelaa. Pelaamme pystyyn, kun se on järkevää, ja emme pelaa, kun se ei ole. Meillä on monipuolisempi pelitapa, ei Kanadakaan pelkästään sellaista pelaa. En nyt kuitenkaan ala avaamaan sitä sen enempää, siihen menisi kolme päivää. 

Joka kaudeksi pitää kuitenkin aina kehittää pelitapaa vähän eteenpäin, ja niin olen tehnyt nytkin. Tietyissä asioissa pitää olla nopeampi, tietyissä fiksumpi. Luistelunopeus ei itsessään auta pelin parantamiseen, mutta olemme me joitain uusia juttuja harjoitelleet.

K: Entäs sentteritilanne? Kerrotko vähän siitä, ja onko sille sektorille tulossa vahvistuksia?

V: Tällä hetkellä meidän sentterimme ovat tässä. Siellä on Peter Reginiä, Brian O'Neilliä, John Normania, Mika Niemeä, Antti Pihlströmiä, Tomi Mäkeä ja nyt loukkaantuneena olevaa Petteri Wirtasta... Siinä ovat sellaiset kaverit, jotka meillä pystyvät keskellä pelaamaan. Osa pelaa sitten välillä laidassa, ja totta kai kauden mittaan voi tulla muutoksia. Emme kuitenkaan tällä hetkellä etsi ketään kissojen ja koirien kanssa. 

K: Minkä verran sinä ja muu valmennusjohto scouttaatte tai tapaatte pelaajia, ennen kuin teette sopimuksen?

V: Se on tapauskohtainen juttu. Välttämättä emme ole kaikkien kanssa tavanneet etukäteen, mutta sitten pitää tietenkin selvittää muuta kautta kaikki mahdollinen: miten hän pelaa, miten hän toimii kentällä, millainen luonne hänellä on ja niin edelleen. Pelaaja itsehän sitä ei osaa kertoa täysin, joten pitää kysellä muilta, esimerkiksi entisiltä pelikavereilta ja valmentajilta. Sikaa säkissä ei kannata ostaa. 

Nettiscouttaustakin tulee harrastettua, jos haluaa jonkinnäköistä videota nähdä. Sen perusteella ei kuitenkaan yhtään pelaajavalintaa tehdä.

K: Mitenkäs Karri Rämön tilanne? Hän oli edellisissä harjoituspeleissä loukkaantumisen vuoksi sivussa.

V: Karri on... no, eilen ja tänään maanantaina hän harjoitteli normaalisti joukkueen kanssa, eli hän alkaa olla kunnossa.

K: Mitä Jokereilta voi odottaa tällä kaudella pelillisesti?

V: Se, mitä itse odotan itseltämme, on että pelaamme yhdessä hyvää lätkää. Yhteistyöjääkiekkoa. Se on meille iso haaste, että opimme hyökkäämään ja puolustamaan yhdessä. Silloin peli on nopeaa ja teemme oikeita ratkaisuja, kun kaikki kentällä ajattelevat samalla tavalla. Sitä haluamme näyttää.

K: Ja lopuksi: onko joukkue tällä hetkellä valmis vai etsittekö vahvistuksia?

V: Tällä hetkellä joukkue on valmis. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Jalonen ei jätä perintöä, mutta uskoo Jokereiden tulevaisuuteen

KHL | 25.3.2018 9:00
Pudotuspelisarjan häviäminen TsSKA:lle tarkoitti myös Jukka Jalosen kahden vuoden jokeripestin päättymistä. Leijonien ruoriin palaava riihimäkeläinen kertasi kulunutta ottelusarjaa ja kautta kesäloman alkuhetkillä. lue lisää

Jukka Jalosen ikuinen klisee muututtava todeksi

KHL | 16.3.2018 14:14
Helsingin Jokereiden päävalmentaja Jukka Jalonen on latonut kliseitä, joiden mukaan Jokerit on näyttänyt pystyvänsä voittamaan isot pelit. Nyt olisi aika muuttaa kliseet teoiksi ja kääntää tiukat pelit oman joukkueen eduksi. lue lisää

Yle: Harkimo luopuu Jokerien omistajuudesta

KHL | 21.4.2018 11:06
Jokerien pääomistaja Harry Harkimo ilmoitti luopuvansa Jokerien omistajuudesta keskittyäkseen politiikkaan. lue lisää

Niemi ja Mäki jatkavat Jokereissa

KHL | 9.4.2018 14:01
Mika Niemi ja Tomi Mäki jatkavat uraansa Jokereissa. lue lisää

Jokerit ja Kiekko-Vantaa neuvottelivat - Vantaalle tukku uusia sopimuksia

MESTIS | KHL | 9.4.2018 12:11
Kiekko-Vantaa sai tukun uusia pelaajia, kun yhteistyöseura Jokerit solmi uusia kahden suunnan pelaajasopimuksia. Jotkut pelaavat Mestistä Kiekko-Vantaassa ja toiset puolestaan Jokerien A-nuorissa. lue lisää

Kommentit

Lisää aiheesta

Luetuimmat

Steve Moses

Jokerit #11 R lh
s. 1989 Leominster, MA, USA
176CM / 78KG
SOPIMUS: 2020