Teemu Eronen: "Olisimme ansainneet tänään enemmän"

CHL / Haastattelu
Teemu Eronen teki paluun HIFK:n kokoonpanoon.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

TPS ja HIFK jättivät paljon jännitettävää otteluparinsa seuraavaan osaan, sillä tasainen ottelu päättyi lukemiin 1−1. Molemmilla joukkueilla oli mahdollisuus useampaan maaliin, mutta laukaukset paukkuivat lähinnä Turkuhallin kaukalon plekseihin.

HIFK:n ainoan osuman teki ensimmäisessä erässä Micke-Max Åstenin syötöstä HIFK:n kokoonpanoon palannut puolustaja Teemu Eronen. Åsten riisti kiekon oman maalinsa takana kaatuneelta TPS-pelaajalta ja syötti sen maalin eteen siirtyneelle Eroselle, joka laukoi kiekon Oskari Setäsen ohitse maalin takakulmaan.

Eronen oli paluuottelunsa jälkeen hyvällä mielellä, vaikka lopputulos jäikin kaivelemaan.

− Oli tosi hieno juttu saada peli alle. Pelasimme tänään paremmin kuin olemme vähään aikaan pelanneet, olimme paljon aktiivisempia tänään. Toisessa erässä hukkasimme kiekkoja keskialueella, mutta kyllä me mielestäni olisimme ansainneet tänään enemmän, Eronen kiteytti.

Ottelun ensimmäinen erä oli helsinkiläisten hallintaa ja turkulaiset eivät pystyneet vastaamaan HIFK:n luistelun ja työnteon määrään. Tämän takana ei ollut Erosen mukaan muuta kuin helsinkiläisten oma hyvä ja yksinkertainen pelaaminen.

− Kävimme ennen ottelua videoita läpi, mutta ihan perusasioista, kuten luistelusta ja työnteosta, se lähtee. Varsinkin, kun jää oli noin huonossa kunnossa, niin simppeleitä asioita tarvitaan. Kiekot ulos, kiekot syvään, kova paine, eli ihan perusjuttuihin palattiin taas pitkästä aikaa.

"Pelkästään positiivista sanottavaa"

Eronen teki ottelussa paluun HIFK:n kokoonpanoon loukkaantumisen jäljiltä. Vaikka ottelu sujui Eroselta hyvin, näki hän omassa pelissään parannettavaa.

− Kyllä se oma peli hyvältä tuntui, mutta kyllä pieni pelituntuman puute vaivasi varsinkin ensimmäisessä erässä. Loppuvaiheessa tuli muutama heikko kiekollinen ratkaisu, mutta kyllä se tuntuma muutaman pelin jälkeen löytyy taas.

Eronen siirtyi täksi kaudeksi takaisin Helsinkiin, tällä kertaa HIFK:n paitaan. Vaikka otteluita ei ole vielä paljoa ehtinyt kertyä, on Eronen asettunut joukkueeseen hyvin.

− Olen viihtynyt hyvin. Joukkueeseen oli todella helppo tulla, koska tunnen paljon kundeja joukkueesta entuudestaan. Heistä on pelkästään positiivista sanottavaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle