Tunteikkaan voiton jälkeen niukka tappio: "Ei tämä kokonaan ollut ulospuhallus"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Mikael Granlund (oik.) harmitteli ottelun jälkeen kahta ensimmäistä erää.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Suomen kapteeni Mikael Granlund ei myöntänyt ottelun jälkeen, että jaloissa olisi sen kummemin painanut tiivis pelitahti. Saksaa vastaan jäi vajaaksi henkisellä puolella.

Suomen kapteenin Mikael Granlundin mielestä Suomi ei pelannut kaksi ensimmäistä erää sillä tavalla, miten olisi pitänyt.

− Kaksi ensimmäistä erää emme olleet ihan siellä, missä meidän olisi pitänyt olla. Kolmanteen erään tulimme hyvin ja saimme tasoituksen aikaan. Kyllähän me peliä hallittiin, emmekä ihan kauheasti heille paikkoja annettu. 

Granlundin mukaan hänen ketjunsa pelaaminenkaan ei toiminut kahdessa ensimmäisessä erässä.

− Kaksi ensimmäistä erää emme oikein päässeet maalintekopaikoille, mutta sitten kolmannessa erässä aloimme voittamaan kiekkoja, aloimme haastaa ja aloimme saamaan paikkoja. 

Suomi tuli vielä kolmannessa erässä tasoihin, kun Sebastian Aho tasoitti ottelun 2−2:een ylivoimalla. Muutenkin Leijonat tuli kyseiseen erään ihan eri peli-ilmeellä kuin kahteen aikaisempaan.

Granlundin mukaan toisella erätauolla ei puhuttu mitään erikoista.

− 0−1- tappiolla, joten pistettiin kaikki likoon sinne. Se tyyli ja tapa, millä meidän pitää pelata − yhtäkkiä se peli näytti siltä. Totta kai kaveri puolusti aika pitkälti vain, mutta mielestäni hyökkäsimme ja paineistimme hyvin.

Granlund ei halunnut ottelun jälkeen mennä tiiviin pelitahdin taakse, vaikka Suomi on pelannut varsin tiiviisti ottelujaan.

− Jääkiekko on niin paljon pääkopasta kiinni, vaikka olisit kuinka väsynyt joskus, jos pääkoppa on mukana, luisteletkin hyvin. 

Saksa palautti Suomen karusti maan pinnalle hienon Kanada-voiton jälkeen. Ison voiton jälkeen voi olla hankala päästä takaisin henkisesti ytimeen.

− Ei tämä ihan kokonaan ollut ulospuhallus, mutta kyllä meillä jäi vähän piippuun. Ei se ihan samanlaista ollut, mitä se oli eilisessä pelissä, Granlund pohti.

Suomi on pelannut läpi turnauksen varsin hyvin, vaikka kaksi tappiota se onkin kärsinyt. 

Granlund painotti ottelun jälkeen, että pitää elää hetki kerrallaan, eikä miettiä pelejä liikaa.

− Niin kuin aina olen sanonut jokaisen pelin jälkeen, tämä turnaus on kesken. Näihin peleihin ei voi liikaa jäädä kiinni, kyllä meidän pitää aina oppia jotain voitetusta tai hävitystä pelistä.

− Totta kai aina harmittaa hävitä. 

Granlund myös totesi ottelun jälkeen, että Suomi on kohdannut kovia joukkueita. 

− Aloitimme ensimmäisen erän hyvin, mutta sitten toisen erän loppuun päästimme maalin − sitten se menee sellaiseksi, että toinen vain puolustaa.

− Tiukkoja pelejä ja nämä pitää pistää purkkiin, kun on siihen paikka, hän päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle